Petsto maraka za najbolje učenike

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić nagradio je danas učenike Osnovne škole „Aleksa Šantić“ Anu Mariju Todorović i Nemanju Rikića i nastavnika Živana Nikolića s po 500 КM iz ove opštine koji su osvojili prva mjesta na takmičenjima u elektornici u BiH i Drugom digitalnom samitu Zapadnog Balkana koji je održan u Beogradu protekle sedmice.

Republika Srpska 15.04.2019 | 17:05
Petsto maraka za najbolje učenike
Učenici su osvojili prva mjesta na takmičenju koje je finansirala Ambasada Velike Britanije u BiH sa projektom „Pametna kuća“ a pobjedom su dobili poziv za takmičenje u Londonu koje će se održati 2020. godine.

Perić je nakon prijema zahvalio učenicima što su prema njegovim riječima na najbolji mogući način prezentovali Ugljevik i Republiku Srpsku.

„Naša obaveza je da vodimo računa o najboljim učenicima, da ih materijalno pomažemo i da ističemo njihov rad i upsjehe“, rekao je Perić novinarima.

On je najavio da će opština Ugljevik i u narednom periodu stimulisati učenike koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima.

Učenica Ana Marija Todorović rekla je da je na prvom takmičenju u Sarajevu bilo 25 učesnika a da je na takmičenju Zapadnog Balkana bilo 13 učesnika, koji su bili pobjednici svojih zemalja.

„Radimo na našem projektu da ga još više usavršimo i da kada ga prezentujemo u Lonodnu postignemo uspijeh“, rekla je novinarima Todorovićeva.

Nemanja Rikić naglasio je da je ideja bila da se napravi projekat koji je inovativan i funkcionalan.

„Pametnu kuću možžemo da kontolišemo preko mobilne aplikacije koju smo programirali“, rekao je Rikić.

Nastavnik Živan Nikolić izrazio je zadovoljstvo jer je lokalna zajednica prepoznala uspijeh učenika.

„Naši učenici su ambasadori znanja i naš Ugljevik su prezentovali na najbolji mogući način“, naveo je Nikolić.



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Čestitam

15.04.2019 16:12

Dobar potencijal za Njemačke, ili neke druge zapadne zemlje, Amerike, Kanade! Odma sto prije otići u Evropu,svijet. Ne treba gubiti vise ni sekunde u Ugljeviku. Srećan put!

ODGOVORITE
Name

Jer

16.04.2019 13:49

Vasilije će biti nacelnik još sto godina a vi djaci put pod noge pa u svijet. Daće vam i hiljade maraka samo nemojte dirati vlast.

Name

LawAndOrder

15.04.2019 16:25

Bravo zemljaci, ponosan sam na vas i vaš uspjeh! Rad i samo rad su lijek i ključ za sve!

ODGOVORITE