Ђоковић: То је више од безглутенске дијете!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је говорио о стварима које се дешавају ван терена, али су у блиској вези са његовим основим послом.

Тенис 18.04.2019 | 18:30
Ђоковић: То је више од безглутенске дијете!
Једна од ствари о којима се често говори је и његов начин исхране.

"То је више од само безглутенске дијете. То су неке околности које су стигле у мој живот. Ја сам почео да играм тенис када сам имао четири или пет година и захвалан сам што имам овакав живот и што имам прилику да се бавим овим спортом најбоље што могу", навео је Ђоковић.

Он је истакао да је као дечак сањао о освајању Грен слем титула.

"Сада када сам у тој позицији, ја покушавам да уживам у сваком тренутку на терену. Желим да постигнем још много тога и осећам као да имам још снаге у ногама", рекао је Ђоковић.

Један од најбољих спортиста свих времена је истакао да кроз своју фондацију жели да помогне људима који су имали мање среће у животу од њега. 

"Имамо мисију да помогнемо деци у образовању, мислили смо да треба да имамо одређено усмерење како бисмо могли да дамо праву песпективу и да сваки донатор зна где иде његов новац. Едукација је основа фондације, обнављамо много обданишта, радимо са УНИЦЕФ. То није посао, то је одговорност, део карактера и животних вредности и нешто на шта смо ми обавезни", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар