Đoković: To je više od bezglutenske dijete!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je govorio o stvarima koje se dešavaju van terena, ali su u bliskoj vezi sa njegovim osnovim poslom.

Tenis 18.04.2019 | 18:30
Đoković: To je više od bezglutenske dijete!
Jedna od stvari o kojima se često govori je i njegov način ishrane.

"To je više od samo bezglutenske dijete. To su neke okolnosti koje su stigle u moj život. Ja sam počeo da igram tenis kada sam imao četiri ili pet godina i zahvalan sam što imam ovakav život i što imam priliku da se bavim ovim sportom najbolje što mogu", naveo je Đoković.

On je istakao da je kao dečak sanjao o osvajanju Gren slem titula.

"Sada kada sam u toj poziciji, ja pokušavam da uživam u svakom trenutku na terenu. Želim da postignem još mnogo toga i osećam kao da imam još snage u nogama", rekao je Đoković.

Jedan od najboljih sportista svih vremena je istakao da kroz svoju fondaciju želi da pomogne ljudima koji su imali manje sreće u životu od njega. 

"Imamo misiju da pomognemo deci u obrazovanju, mislili smo da treba da imamo određeno usmerenje kako bismo mogli da damo pravu pespektivu i da svaki donator zna gde ide njegov novac. Edukacija je osnova fondacije, obnavljamo mnogo obdaništa, radimo sa UNICEF. To nije posao, to je odgovornost, deo karaktera i životnih vrednosti i nešto na šta smo mi obavezni", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar