Мислите да сте губитници?!

Погледајте децу која се боре са раком! Прослављени амерички тренер, Ник Болитиери, говорио је о томе како саветује своје тенисере, а осврнуо се и на учинак "велике тројке".

Тенис 19.04.2019 | 23:15
Мислите да сте губитници?!
Болитиери је сада већ 87-годишњи Американац, кроз коју тениску академију су прошли многи врхунски играчи и играчице.

Он је у интервјуу за "Глобо Еспорте" Новака Ђоковића назвао најсавршенијим тенисером.

"Гледајући сваки ударац и његову технику, стратегију и све остало – Ђоковић је најсавршенији тенисер у историји. Новаков број освојених Гренд слемова зависиће од повреда, а Федерер ће свакако покушати да освоји још један. Биће интересантно по Роџера. Ђоковић има свој пут и њега морате да победите, јер вам он неће ништа поклонити", казао је Болетиери за "Глобо Еспорте".

Чувени амерички тренер осврнуо се и на Надала.

"Наравно, не смемо да заборавимо Рафу. Већина људи је рођена у болници, али он је рођен на шљаци. Он је борац и треба му честитати на начину на који се бори и игра. Ипак, код њега доста тога зависи од физичке спреме", истиче Болетиери.

Он је открио на који начин је најбоље да се тенисери боре са страхом.

"Највећа казна је да се осећате као губитници. Својим играчима кажем: Ајмо у дечије болнице, где се деца боре са раком, ако се осећате као да се губитници. Ако изгубите имаћете нову шансу да победите, а та деца неће. Страх од пораза вам неће донети победу. Морате да прихватите да је ваш живот препун победа и пораза и да научите како да се борите са поразима", снажну поруку шаље Болитиери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар