Mislite da ste gubitnici?!

Pogledajte decu koja se bore sa rakom! Proslavljeni američki trener, Nik Bolitieri, govorio je o tome kako savetuje svoje tenisere, a osvrnuo se i na učinak "velike trojke".

Tenis 19.04.2019 | 23:15
Mislite da ste gubitnici?!
Bolitieri je sada već 87-godišnji Amerikanac, kroz koju tenisku akademiju su prošli mnogi vrhunski igrači i igračice.

On je u intervjuu za "Globo Esporte" Novaka Đokovića nazvao najsavršenijim teniserom.

"Gledajući svaki udarac i njegovu tehniku, strategiju i sve ostalo – Đoković je najsavršeniji teniser u istoriji. Novakov broj osvojenih Grend slemova zavisiće od povreda, a Federer će svakako pokušati da osvoji još jedan. Biće interesantno po Rodžera. Đoković ima svoj put i njega morate da pobedite, jer vam on neće ništa pokloniti", kazao je Boletieri za "Globo Esporte".

Čuveni američki trener osvrnuo se i na Nadala.

"Naravno, ne smemo da zaboravimo Rafu. Većina ljudi je rođena u bolnici, ali on je rođen na šljaci. On je borac i treba mu čestitati na načinu na koji se bori i igra. Ipak, kod njega dosta toga zavisi od fizičke spreme", ističe Boletieri.

On je otkrio na koji način je najbolje da se teniseri bore sa strahom.

"Najveća kazna je da se osećate kao gubitnici. Svojim igračima kažem: Ajmo u dečije bolnice, gde se deca bore sa rakom, ako se osećate kao da se gubitnici. Ako izgubite imaćete novu šansu da pobedite, a ta deca neće. Strah od poraza vam neće doneti pobedu. Morate da prihvatite da je vaš život prepun pobeda i poraza i da naučite kako da se borite sa porazima", snažnu poruku šalje Bolitieri.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar