СДП и ХДЗ данас без договора

Весна Сараџић из СДП-а и Зора Дујмовић из ХДЗ-а, које чине Клуб Срба у Скупштини ХНК, ни данас нису успјеле да се договоре о предсједници клуба и приједлогу о замјеници предсједавајућег Скупштине ХНК.

Босна и Херцеговина 15.04.2019 | 14:00
СДП и ХДЗ данас без договора
Клуб Срба тако није конституисан, а констатован је недостатак политичког договора између СДП-а и ХДЗ-а те наставак пат позиције.

Дујмовић је након 45 минута сједнице, заказане на њену иницијативу, медијима казала како су странке окупљење у ХНС-у апсолутни побједник октобарских избора, а да је СДП врло јасно казао да не жели ући у власт.

"То се рефлектира на рад клуба и сада није јасно шта заправо СДП жели", изјавила је Дујмовић.

Весна Сараџић из СДП-а констатовала је да није постигнут политички договор, али се није сложила с објашњењем Зоре Дујмовић.

"Позиција замјенице предсједавајућег вуче свој легитимитет из Клуба Срба. Пословник је врло децидан, а и Устав Федерације БиХ који каже да клуб предлаже, а Скупштина потврђује. Ја могу само поставити питање како то да у мандатном периоду 2010. - 2014., кад је СДП био дио парламентарне већине, нисмо имали замјеника предсједавајућег", казала је Сараџић.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

:)

15.04.2019 12:15

Српкиња из ХДЗ-а,несто као Пејина унука или горе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

15.04.2019 13:00

Лијепе наше цуре,дебеле...

ОДГОВОРИТЕ