SDP i HDZ danas bez dogovora

Vesna Saradžić iz SDP-a i Zora Dujmović iz HDZ-a, koje čine Klub Srba u Skupštini HNK, ni danas nisu uspjele da se dogovore o predsjednici kluba i prijedlogu o zamjenici predsjedavajućeg Skupštine HNK.

Bosna i Hercegovina 15.04.2019 | 14:00
SDP i HDZ danas bez dogovora
Klub Srba tako nije konstituisan, a konstatovan je nedostatak političkog dogovora između SDP-a i HDZ-a te nastavak pat pozicije.

Dujmović je nakon 45 minuta sjednice, zakazane na njenu inicijativu, medijima kazala kako su stranke okupljenje u HNS-u apsolutni pobjednik oktobarskih izbora, a da je SDP vrlo jasno kazao da ne želi ući u vlast.

"To se reflektira na rad kluba i sada nije jasno šta zapravo SDP želi", izjavila je Dujmović.

Vesna Saradžić iz SDP-a konstatovala je da nije postignut politički dogovor, ali se nije složila s objašnjenjem Zore Dujmović.

"Pozicija zamjenice predsjedavajućeg vuče svoj legitimitet iz Kluba Srba. Poslovnik je vrlo decidan, a i Ustav Federacije BiH koji kaže da klub predlaže, a Skupština potvrđuje. Ja mogu samo postaviti pitanje kako to da u mandatnom periodu 2010. - 2014., kad je SDP bio dio parlamentarne većine, nismo imali zamjenika predsjedavajućeg", kazala je Saradžić.

(Klix)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

:)

15.04.2019 14:15

Srpkinja iz HDZ-a,nesto kao Pejina unuka ili gore?

ODGOVORITE
Name

Srbin

15.04.2019 15:00

Lijepe naše cure,debele...

ODGOVORITE