Деспотовић: Најбољи сам у Русији!

Српски центарфор после атрактивног поготка којим је срушио шампионску наду московског ЦСКА: "Пре пар дана ставио сам на Инстаграм да сам најбољи шпиц у лиги. И стварно тако мислим".

Фудбал 19.04.2019 | 09:45
Деспотовић: Најбољи сам у Русији!
Ђорђу Деспотовићу баш пријају ривали из Москве. Сва три гола за Оренбург ове сезоне у руској Премијер лиги дао је против клубова из престонице. 

Прво водећи у дуелу са Локомотивом, али у поразу 1:2, затим једини у победи над Динамом и минулог викенда победоносни за 3:2 против ЦСКА у гостима.

Овај последњи је и најлепши: дриблинг, па као из топа левицом искоса, преко голмана, у даљи угао - у "малу мрежу".

"Направили смо највеће изненађење овог кола. Тешко да је ико очекивао нашу победу, с обзиром на то да смо претходну утакмицу изгубили код куће, од Ахмата 1:3", истакао је бивши нападач Црвене звезде и младе репрезентације Србије у разговору за МОНДО и додао:

"Сигурно да ми је ово један од најважнијих голова у каријери, јер има доста велику тежину пошто је за победу против тима који се бори за титулу и који је ове сезоне у Лиги шампиона два пута победио Реал Мадрид. Свакако је најдражи и најлепши који сам досад дао".

После утакмице, Деспотовић је дао изјаву у стилу бившег бразилског репрезентативца Адријана ("Добијем лопту на центру, погледам - испред мене три играча и голман. Помислим 'шта има да се мучим и трчим'. Шутнем са 40 метара - под пречку"), рекавши да је спонтано одлучио да шутира из тешке позиције, јер није имао коме да дода.

"Да, рекао сам то јер фудбалски гледано, није било резонски да шутирам из такве позиције. Мада, давао сам већ голове из даљине. Имам јак шут и остајем после скоро сваког тренинга да додатно вежбам прецизност".

Медији у Русији победу Оренбурга на "ВЕБ арени" окарактерисали су као сензационалну, а Деспотовићев гол "врти" се у свим спортским емисијама.

ЦСКА је поразом готово изгубио наду да може до титуле, пошто сада - седам кола пре краја - заостаје великих осам бодова за водећим Зенитом. У питање је доведен чак и пласман у Лигу шампиона, јер Локомотива и Краснодар имају по два бода више.

Што се тиче Оренбурга, екипа нашег нападача је шеста на табели са четири бода мање од Спартака, а три од Ростова, са којима тек треба да се састане, па и даље постоји шанса да се домогне квалификација за Лигу Европе. 

"Наш примарни циљ је останак у лиги. Играмо са Ростовом од куће идуће коло и ако победимо, 90 одсто ћемо изборити опстанак. По квалитету имамо тим који се сигурно не би обрукао у Европи, али видећемо да ли ћемо на крају успети да се домогнемо позиције која води у квалификације за Лигу Европе", не жели Деспотовић да гледа превише унапред.

"Лига је доста тешка, тимови играју углавном дефанзивно па нема много голова. Ја сам дошао последњег дана летњег прелазног рока и пропустио првих пет кола, тако да ми је требало времена да ухватим залет".

Иако учинак од три гола у 16 утакмица (од којих је 13 почео као стартер) не звучи превише добро када је реч о нападачима, Деспотовићу не мањка самопоуздања и каже да му посебно пријају утакмице против фаворизованих ривала, којима је и дао поменуте голове.

"У тим утакмицама провераваш себе, колико и шта можеш... Пре пар дана ставио сам на Инстаграм да сам најбољи шпиц у лиги. И стварно тако мислим. Верујем да ћу, ако наставим са добрим играма до краја сезоне, већ на лето направити трансфер у неки већи клуб", закључио је 27-годишњи центарфор Оренбурга, са којим има уговор до краја јуна 2020. године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар