Despotović: Najbolji sam u Rusiji!

Srpski centarfor posle atraktivnog pogotka kojim je srušio šampionsku nadu moskovskog CSKA: "Pre par dana stavio sam na Instagram da sam najbolji špic u ligi. I stvarno tako mislim".

Fudbal 19.04.2019 | 09:45
Despotović: Najbolji sam u Rusiji!
Đorđu Despotoviću baš prijaju rivali iz Moskve. Sva tri gola za Orenburg ove sezone u ruskoj Premijer ligi dao je protiv klubova iz prestonice. 

Prvo vodeći u duelu sa Lokomotivom, ali u porazu 1:2, zatim jedini u pobedi nad Dinamom i minulog vikenda pobedonosni za 3:2 protiv CSKA u gostima.

Ovaj poslednji je i najlepši: dribling, pa kao iz topa levicom iskosa, preko golmana, u dalji ugao - u "malu mrežu".

"Napravili smo najveće iznenađenje ovog kola. Teško da je iko očekivao našu pobedu, s obzirom na to da smo prethodnu utakmicu izgubili kod kuće, od Ahmata 1:3", istakao je bivši napadač Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije u razgovoru za MONDO i dodao:

"Sigurno da mi je ovo jedan od najvažnijih golova u karijeri, jer ima dosta veliku težinu pošto je za pobedu protiv tima koji se bori za titulu i koji je ove sezone u Ligi šampiona dva puta pobedio Real Madrid. Svakako je najdraži i najlepši koji sam dosad dao".

Posle utakmice, Despotović je dao izjavu u stilu bivšeg brazilskog reprezentativca Adrijana ("Dobijem loptu na centru, pogledam - ispred mene tri igrača i golman. Pomislim 'šta ima da se mučim i trčim'. Šutnem sa 40 metara - pod prečku"), rekavši da je spontano odlučio da šutira iz teške pozicije, jer nije imao kome da doda.

"Da, rekao sam to jer fudbalski gledano, nije bilo rezonski da šutiram iz takve pozicije. Mada, davao sam već golove iz daljine. Imam jak šut i ostajem posle skoro svakog treninga da dodatno vežbam preciznost".

Mediji u Rusiji pobedu Orenburga na "VEB areni" okarakterisali su kao senzacionalnu, a Despotovićev gol "vrti" se u svim sportskim emisijama.

CSKA je porazom gotovo izgubio nadu da može do titule, pošto sada - sedam kola pre kraja - zaostaje velikih osam bodova za vodećim Zenitom. U pitanje je doveden čak i plasman u Ligu šampiona, jer Lokomotiva i Krasnodar imaju po dva boda više.

Što se tiče Orenburga, ekipa našeg napadača je šesta na tabeli sa četiri boda manje od Spartaka, a tri od Rostova, sa kojima tek treba da se sastane, pa i dalje postoji šansa da se domogne kvalifikacija za Ligu Evrope. 

"Naš primarni cilj je ostanak u ligi. Igramo sa Rostovom od kuće iduće kolo i ako pobedimo, 90 odsto ćemo izboriti opstanak. Po kvalitetu imamo tim koji se sigurno ne bi obrukao u Evropi, ali videćemo da li ćemo na kraju uspeti da se domognemo pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope", ne želi Despotović da gleda previše unapred.

"Liga je dosta teška, timovi igraju uglavnom defanzivno pa nema mnogo golova. Ja sam došao poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka i propustio prvih pet kola, tako da mi je trebalo vremena da uhvatim zalet".

Iako učinak od tri gola u 16 utakmica (od kojih je 13 počeo kao starter) ne zvuči previše dobro kada je reč o napadačima, Despotoviću ne manjka samopouzdanja i kaže da mu posebno prijaju utakmice protiv favorizovanih rivala, kojima je i dao pomenute golove.

"U tim utakmicama proveravaš sebe, koliko i šta možeš... Pre par dana stavio sam na Instagram da sam najbolji špic u ligi. I stvarno tako mislim. Verujem da ću, ako nastavim sa dobrim igrama do kraja sezone, već na leto napraviti transfer u neki veći klub", zaključio je 27-godišnji centarfor Orenburga, sa kojim ima ugovor do kraja juna 2020. godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar