Додик: ''Српска је већ одвојена...''

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да на Балкану није могућ трајан мир све док постоји проблем граница и "отетости територије", те да је за стабилност неопходно редефинисање, односно обједињавање простора гдје су већински доминантни народи.

Босна и Херцеговина 15.04.2019 | 11:26
Додик: ''Српска је већ одвојена...''
"Ми смо овдје експеримент који није дозволио да се народи разграниче на историјски начин, да изграде своје државе и онда покушају да сарађују и граде пријатељство, него смо остали у тињајућем сукобу о многим питањима. Све док имате проблем граница и отетости територије не можете да обезбиједите трајан мир", рекао је Додик за "Вечерње новости", коментаришући идеју о разграничењу са Албанцима.

Он је нагласио да Република Српска отворено прати политику Београда и прихватиће све што Србија изабере као дефинитивно рјешење.

Додик је истакао да остаје при свом ставу да ће Република Српска прогласити независност ако Косово добије столицу у УН.

"Ми смо већ одвојени, само то није проглашено. БиХ је потпуно подијељено друштво. Држава не функционише, већ постоји нека њена имагинација. Дејтонски споразум је 'склепао' ту земљу која нема ништа заједничко, а ми сад треба да покушамо да направимо неку заједничку политику. То не иде", рекао је Додик.

Он каже да нема дилеме да ће се у геополитичком и регионалном кретању створити моменат у којем ће уједињење Србије и Републике Српске бити могуће.

"Немам дилеме да ће се то десити, само се бојим да ја или неко други тај моменат не пропустимо", напоменуо је Додик.

Он је рекао да ће, ако буде могао, убрзати процес уједињења, али да није авантуриста и неће уводити народ у страдање или избјеглиштво.

"Најстабилније би било када би се Срби објединили у једној перспективној држави Србији. Нисмо никада никога у историји напали, па нећемо ни сад. Тај простор припада нама. Како ће неко из Сарајева моћи да каже да је Бањалука његова? Није његова, већ наша, српска. Она осјећа да припада Србији. Сви то мисле и 99 одсто Срба сматра да је то Србија, а други могу да се боре против тога колико хоће, џаба им", нагласио је Додик.

Одговарајући на питање сматра ли да би протести у Београду могли да доживе "мајданизацију" и да ли је то интерес западних сила, Додик је оцијенио да је примарни интерес Запада да има нестабилне државе у региону како би могли да интервенишу.

"Нико не жели јаке лидере у региону. Чим то неко постане, дестабилизују га, јер им смета. Србија сад рјешава проблем Косова и треба јој јака преговарачка позиција, али ако имате нестабилности унутра, одмах нисте довољно снажни. Ови који ходају улицама нису ни свјесни употребе и злоупотребе у том погледу", рекао је Додик.

Он је истакао да не мари за замјерке због његове подршке предсједнику Србије Александру Вучићу, наводећи да подржава то што Вучић ради.

"Да није демократска, власт (у Србији) би извела полицију и војку и разбила протесте", истакао је Додик.

Наводећи да је у Србији евидентан економски раст у условима када економије у окружењу стагнирају или опадају, Додик је рекао да је Вучић свјестан проблема и реагује на њих.

Поводом проблема у формирању власти у БиХ, Додик је рекао да је та власт увијек у парализи и указао да је БиХ немогућа конструкција, а да је парализа њен концепт.

Он је навео да то утиче и на Републику Српску, али је Српска и у немогућим условима показала способност да егзистира.

"Да нема странаца, БиХ не би трајала ни два дана. Пустите нас и ми ћемо бити држава", поручио је Додик.

Одговарајући на питање да ли ће се, ако буде настављена блокада, Срби повући из парламента БиХ, а он из Предсједништва, Додик је одговорио да "ће направити тактички најбоље што је могуће".

"Нешто ми се свиђа да их мало иритирам тамо", рекао је Додик.

Упитан да ли му је његов савјетник, режисер Емир Кустурица поклонио кишобран у бојама српске заставе да га носи у Предсједништво БиХ, Додик је рекао да му је "донио нешто и неке књиге", али да га није носио јер није ни било кише.

"Кад се пробуди (Кустурица) ујутро одмах зове телефоном и говори о томе шта можемо очекивати за 10, 15 година. Упоран је, у неким стварима не одустаје. Он је мој пријатељ, политички истомишљеник, човјек са несумњивим ауторитетом, који може свима нама да помогне", рекао је Додик.

(Срна)

Коментари / 135

Оставите коментар
Name

Трт

15.04.2019 09:35

Лапрдај, лапрдај... Сад кад још "реакције" почну... А економија!? Која економија

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВВ

15.04.2019 09:43

Данас одвојена сутра није и све тако, твоје демагогије нам је преко главе, а народ полако нестаје

Name

тузланка

15.04.2019 10:16

Додик се баш осилио и није свјестан шта овим изјавама производи. Ово је језик који изазива нетрпељивост, мржњу, насиље. Језик лажи. Један Предсједник Предсједништва државе која му је дала све на длану, док му грађани умиру од глади, болести итд. А грађани ћуте, дозвољавају да " лају кере Коперфилда". Узео је све што је могао, као и остали национални тзв лидери. Смију нам се са малих екрана, наравно немају бригу како платити струју, воду, тел, гријање итд. Немају бригу шта ће данас ручат. Њихова једна кравата је наша просјечна плата. Ал зато закухава како би сутра нашу дјецу мобилисао и слао једне на друге до истребљња. И то посматрамо ми, посматра цијели свијет. И нека нико не прича о угрожености. Сви смо угрожени, јер смо у раљама политичара који нас комадају без милости

Name

Ја...

15.04.2019 10:18

Он заради понзију на обицном лапрдању. Кад заврси у Сарајеву, вратице се у РС и обецат це ; референдуме, аеродроме и ...... лагати, лагати, лагати народ.

Name

Милан Бабиц

15.04.2019 10:21

Исто овако се залагао за уједињење па онда салас у малом риту.

Name

РАЗМИСЉАМ

15.04.2019 10:55

НАЈВЕРОВАТНИЈЕ НАМ ДОЛАЗЕ ЦРНИ ДАНИ И СУКОБИ БАЈА САМО ЦЕКА ПОВОД ЗА НОВИ РАТ НЕ МОЗЕ БИТИ КАО ОНАЈ ИЗ 90тих АЛ МОЗЕ БИТИ КРВАВ ПА СРБИ ЈЕСТЕ ЛИ ЗА ЗА БАЈУ И РАТ ИЛИ ЗА МИР И ПРОСПЕРИТЕТ А БАЈУ У РЕСЕТКЕ ПА НЕК ТАМО КОКОДАЦЕ

Name

РЕ

15.04.2019 11:19

ОН ЈЕ ДЕФИНИТИВНО ЛУД А УЗ ТО И БЕЗОБРАЗАН!

Name

075

15.04.2019 11:23

Милораде, ти као да знаш што "велики", а то нису ни Руси а ни Турци да ме "велики Срби" криво не разумију, желе да чују, али немој Милораде послије другог полувремена бацати цвијеће у ријеке "славећи" неке нове "Олује" и "Бљескове" јер доста те је Милораде!! Што се тиче најмање 2/3 популације у БиХ једва чекају да крену Милораде на тебе!

Name

Вук

15.04.2019 11:25

Да , бас нисам знао, све ово вријеме ја зивио у заблуди да добро видим и цујем, да знам гдје сам родјен и гдје зивим,ста сам по вјероисповјести и националбости, ста треба да постујем,кад оно надје се један неотесани"балван" , ратни профитер да ме просвјетли.Ни све б....е нису једнаке

Name

Све си са овим рекао

15.04.2019 11:44

"Да није демократска, власт (у Србији) би извела полицију и војку и разбила протесте", истакао је Додик................................................Питање додику а каква је код тебе власт? ДИКТАТУРА !!!!!!!!!!!!

Name

страсно

15.04.2019 11:48

Он је рекао да ће, ако буде могао, убрзати процес уједињења, али да није авантуриста и неће уводити народ у страдање или избјеглиштво..........ЗНАЦИ ПЛАНИРАС РАТ И ИЗБЈЕГЛИСТВО.Е мој народе е богами мој нико ани ја се нецемо фатати пуске за и због тебе.Нека ти ратује тата твој и синови а и ти заједно са њима на целу колоне.

Name

Брчко

15.04.2019 12:01

Ех мој ДУДУК Одвојен си ти од мозга ....!!!

Name

Ре Тузланка

15.04.2019 12:02

Господјо не палите се ко керозин.Па он и рацуна на керозин градјане.

Name

Милан Б.

15.04.2019 12:49

Одвојио се њему мозак од тијела,човјече ста је са Економијо ,платама ,послом, Да народ не бјези да остане,народ одсељава,а њему одвајање пало на памет да замаже оци некако! Која Будала!

Name

Ре

15.04.2019 13:05

Поредак све своје до трећег кољена, окитити их кокардама и заставама и онда лапрдај маму ти дезертерску твоју безобразну.

Name

Источно Сарајево

15.04.2019 19:54

Да нема Сарајева грађани Источног Сарајева би били јад и биједа.Ниједне фабрике.Само кладионице,апотеке и кафићи.То је економија Источног Сарајева. СРПСКА ЈЕ ВЕЋ ОДВОЈЕНА АЛИ ОД ПАМЕТИ.

Name

Ре Трт,

16.04.2019 13:16

провитамин какву историзку збирки, паметан си за три психопата.

Name

НЕ РАЗУМИЈЕМО ДОДИКА

17.04.2019 06:16

Он нам "објасњава" како је све оно сто је до сада обецавао народу у Републици Српској он и остварио. Само глупи народ у РС то не схвата. Кад то додатно потврде његове подгузне муве Предраг Цераниц и Дзевад Галијасевиц и Мато Дјаковиц - "оци це нам се отворити" и знацемо да његови референдуми о отцјепљењу нису били лаз!

Name

свецана сједница НС РС

17.04.2019 06:45

Кад це бити одрзана свецана сједница Народне Скупстине на којој це Додик то објавити? Цекацемо изгледа јос.

Name

Горан

17.04.2019 06:57

муслимани су запоцели рат у сада пропалој бих, нека се захвале Алији сто сада не представљају ниста, нити ту где зиве, нити на балкану, ниту у свету. Пропала скупина људи

Name

РЕ: свецана сједница НС РС 17.04.2019 08:45

17.04.2019 07:11

Далеко је сунце. Кад то Додик најави код Миломира Марица у "Цирилици", или на у емисији "Фаце" код Хадзифејзовица у Техеран Срајеву...мозда цемо му повјеровати, а мозда ни тада, јер знамо колико је лагао до сад.

Name

Ре

18.04.2019 09:03

Овај лудак води у пакао

Name

Сале

15.04.2019 09:36

Нема те ви у Сарајеву јаког политицара па да вас са доказима лупне по глави,и вас и Инцка. Превисе сте себи умислили да несто као добро радите. Не знам ко це ста да за 24 сата заузме,нема нас као Кинеза. Ти си Додик једна велика љустура која се полако распада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бизант

15.04.2019 13:30

Кад му одговоре из Сарајева он полуди, кад не одговоре, како веце дуго не одговарају, он је јос лудји. Није он за спрдање, он нас гура у рат. Те болесне идеје о разграницењу нас гурају на балкански блиски исток. Јасно је да рудоња полудио јер Американци спавају. Само је питање колико це јос спавати? Рудоњу сад Руси гурају да користи ово. Боље би било да користи да се направи једна стабилна атмосфера, па и бабе са села се исељавају сљедеци унуке. Јасно је да је резервни састав финанциран од стране Русије и Србије. Сеукупно болесна идеја, ми смо зива сиротиња, а граница је невјероватно дугацка а бројност нам је никаква.

Name

Ре

15.04.2019 14:20

И опет ће бити муслимани започели рат као и 92 !!! Овако је Карадзиц пријетио да ће муслимани нестат а овај пријети да ће БиХ нестат. Села су у РС празна! Ко ће их бранит? Са чиме ? Нема ЈНА . Нема тенкова и хаубица укопаним на брдима и све спремно. Хоцел МД отети Брчко и како? Итд Итд

Name

Психолог

15.04.2019 09:37

Овај лик нас упорно гура у г.вна и другу сирију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вили

15.04.2019 09:45

Окружио се тешким полтронима а прије свега кукувицама и мисли да ће они нешто смјети, а можда и би али туђом руком док би они испијали кафе по Бањалуци.. Е па неће да може, Милораде!

Name

Тако је

15.04.2019 09:48

Бас тако...назалост рат и само рат....ста нам ради овај не цовјек

Name

Са

15.04.2019 09:51

Игра се ватром, као мало дете?

Name

тртмрт

15.04.2019 11:35

лапрда а краде паралелно и то стотоне милиона..народ је глуп и необразован доле . поз из ЕУ

Name

Ре Психолог

15.04.2019 14:03

Ово је горе расуло и педерастија од Сирије само ми више не осјетимо задњицу. Братко.И не гура само он.

Name

Градиска

18.04.2019 06:35

Ма, не игра се он ватром. Са И.Бакиром и Д. Цовицем се он све договара. Вазно је да њих тројица у свом тору дрзе закљуцане своје овце.

Name

Xxл

18.04.2019 08:26

ОН ЈЕ КРВОЛОК И УСТАША СРПСКОГ НАРОДА

Name

МираИСа

15.04.2019 09:42

Нормалан ниси...да Бог каже. Не иритираш ти никога и не сакривај да ти се сви смију како у ФБиХ тако и у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2019 11:51

Јадан он мисли да се њег босњаци боје као срби у РС. Дај баја поцни вец једном то одвајање па да видимо докле цес догурати.

Name

Гордон

15.04.2019 14:01

Јадно је да нема механизма да се овкав Рудоња не мозе уклонити са функција. Он проведе дане размисљајуци како це направити скандал и како це кога уврједити.

Name

Ре ре

15.04.2019 14:09

Зна он докле смије ићи . Ове изјаве су за оне сендвицаре . Не отвори он ниједну фабрику у свом мандату. Све је позатварао. А задужио је РС да јаја. И сваки дан је задужује за 1.8 милиона. Ваља са својим изјавама скренут пажњу са тога !

Name

Сербо

15.04.2019 18:40

Додик луд, бирају га јос лудји... Молимо Вас дигните висе руке од нас и да се лијепо разидјемо... Хвала на разумијевању.

Name

Билеца

15.04.2019 09:42

То председнице зив И здрав био....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја па ја

15.04.2019 10:27

Ни за председника куцног савијета није !

Name

Ре билеца

15.04.2019 11:07

Е црни јадо ,некад сам мислио да сте ви билецани паметни,а оно товар до товара!

Name

момо

15.04.2019 11:15

јес јес поведи нас пресједнице да повратимо дрвар гламоц грахово и петровац а послије и книнску крајину да узмемо у једну србску дрзаву па да се исрбујемо до токија

Name

Познати певач

15.04.2019 11:20

Ти и предценик на прву линију са пушкама,дјецу и фамилију немојте заборавити повести.

Name

ре

15.04.2019 09:43

Овај свјетски тајкун РС није никакав озбиљи политичар што сви виде у у свјету гдје му народ пропада од глади и биједе све због најгоре пљачке народа у новоствореном ентитету у држави БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

15.04.2019 09:49

Прица сто народ хоце да цује. То је све. Тако се добијају избори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лз

15.04.2019 10:45

Српска је вец одваљена..

Name

диаспора

18.04.2019 05:16

ТАЦНО ОДВОЈЕНА ОД СРБИЈЕ И СРПСКОГ НАРОДА..

Name

херцеговац

15.04.2019 09:55

Треба Ацу подршка за признање косова а све уз причу о јединственој отцјепљеној РС. Косово су дали народе чувај РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

15.04.2019 10:02

Врховни командант Додик..српке елитне јединице ударит це на Минхен и Бец...заузимају се полозаји по санковима у градским кафанама.Резервна полиција цека да им легне 300 до 400 марака и одмах да нападну Нови Сад...и да га дрзе до краја рата а вјероватно и посље рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корцној

15.04.2019 14:03

Срби су вец окупирали Немацку и Аустрију. Градјевине и старацки домови су пуни Срба. Право одвојени

Name

Ре Корцној

15.04.2019 18:51

И не само Срби. Већ и Српкиње и оне су се надигле. И хрле на запад и сјевер.

Name

Фед

15.04.2019 10:21

Јадан овако се у миру задузујес 1,8 мил км сваки дан ста би у рату када ти сва привреда стане без федерације би одавно банкротиро мислис Србија би дозволила да им будес утег око врата само будала мозе повјеровати у те глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

П. С.

15.04.2019 11:17

У рату би додатно зарадио и профитирао, као и у прошлом. Не би он ратовао, био би далеко у некој од својих вила, а дјеца негдје вани. Тако и сви остали милионери, грозим се од ове приче. Јако добро зна да ми већински нисмо за издвајање из БиХ, нити за лијечење одређених болесних фрустрација и погрешних политичких потеза. Зашто му треба оваква прича, лудило, небулозе, добро зна да људу и овако бјезе...

Name

Игор

15.04.2019 10:22

Како си одвојен ? Ко ти је на границама? СИПА врсља по РС , ОСА/ОБА спијунира , Суд БиХ суди градјанима РС . Па одвоји се мајсторе. Ми, ја и слицни смо "одвојили" РС 1993 ,94,95 ето и сад цу подрзати све твоје референдуме предизборне али из Њемацке . Гласацу за сва одцјепљења али у ОДСУСТВУ ! Лази те будале сто те слусају , гледају само ста це да поједу и послије педесете како да купе гробно мјесто .

ОДГОВОРИТЕ
Name

зxс

15.04.2019 13:21

исто

Name

Бранко

15.04.2019 14:08

Свака Вам цаст никад реалнијо коментар није објављен!

Name

Антиса

15.04.2019 10:25

Центрирао тракториста лопту, сад це да ридјобради баке прими на прса и узврати назад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2019 10:54

Сад ће Ел-Баке...па увијек је исто људи моји.

Name

Рс

15.04.2019 10:25

Добар овај Кустурица види ујутро ста це бити за 10 ,15 година то мозе видјети свако иоле паметан овим темпом РС за 10 ,15 год неце ни бити или це је бити само на нивоу мјесне заједнице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пик

15.04.2019 10:28

Отетос територија, занимљив термин. Само ко од кога је отео или покушао. Предсједниче немојте изазвати и хушкати народ. Овај рат смо ми почели и да нису Амери зауставили питање је шта би од РС било. И докле више, каква историја, где је наша садашњост и будућност. Доста сукоба а највећи кочничари сте ви и Човић. Ја ратовати нећу, дјеца су већ отишла, а и муслимани су сад наоружани. Дајте посла, нормалне платеи бар неке будућности, ако је ово ваш максимум биће рата и настрадаћемо. БЕЗ МЕНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

15.04.2019 10:43

Јебе луд збуњеног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Б.

15.04.2019 12:51

Бас тако, Луд-Збуњеног вец 30 година!

Name

007 Бонд

15.04.2019 10:44

Добро је и рекао. Значи, Република Српска има тотално другу администрацију од Федерације. Република Српска копира спољну политику Србије. Копира законе од Србије. Школство Србије и Републике Српске ће се усагласити. Енргетски сектор ће бити један... То је већ као да гранца на Дрини не постоји... Србија чува ваздушни ростор од Републике Српске... И тако даље, и тако даље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2019 10:59

Па то има и сваки Кантон у Федерацији није то ниста посебно....

Name

сваста

15.04.2019 11:10

сто нико неце да свати јесте то да Србији не треба Додик као политицар јер таквих лудих имају они довољно па према томе охлади мало

Name

РЕ

15.04.2019 11:10

Ово је његова политика, лапрда и замајава народ о границама и угрозености споља.Цовјеце!схвати народ ти је го и бос, гладан, болестан и исцрпљен. Докле висе твога лудила?. Окрени се око себе или бар упитај те своје савјетнике какво ти је стање у дрзави. Народ ти умире од стреса и борбе за голо презивљавање. Све сте извукли и опљацкали, постали сте милијардери. Кога интересује граница? Људи хоце посао, хљеб и људско достојанство. Позната нам је твоја намјера, али вјеруј једино мозете дати орузје васим бахатим синовима да они цувају ову опљацкану земљу. МИ ВИСЕ НЕ!!!!!

Name

Краљичин плаћениче

15.04.2019 11:20

Умиј се хладном водом. Вријеме је за буђење.

Name

ре

15.04.2019 11:52

Спољна политика и ваздушни простор :Д :Д :Д

Name

ПравацЊемачка

15.04.2019 10:52

Миле је дакле одлучио да ће радије започети рат него напустити власт. Можда Бањалучани немају проблем с тим, али шта ћемо с људима у Угљевику, Брчком, Добоју и другим мјестима која нису 50 километара од федерације као његови Лакташи? Лако је глумити бају и мангупа кад твоја гузица и кућа нису 500 метара од будуће линије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wwww

15.04.2019 10:58

Е мој Милораде народ си отјеро ти са својом политиком и остали такви ко ти.Додји ти у теслиц и прузи руку милану милицевицу сто вас је све побједио у теслицу.и доказо ко је богданиц,руфи и остали криминалци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

15.04.2019 11:00

Ево га вец један попусио Додину прицу грдна рано

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

15.04.2019 11:04

Србин сам али није обавеза да будем у србији довољно сам просјак и овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

15.04.2019 11:05

Овај цовјек већ пет година није рекао паметну ствар!Све неке небулозе,глупости!Дај цовјеце уради несто у економији,отвори макар јавни wц!Ниста ниси урадио за рс,сем штете коју јој на наносис!Јел треба да је само теби добро и твојим истомишљеницима !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

15.04.2019 11:07

Саљите цовијека на лијецење,е мој Бурле нема висе будала који це за Вас лопурде ратовати,једном су преварени други пут нецете успијети.Ти са својом изјавом споји Косово и Албанију и распарца РСу јер Посавина је највисе припадала по грунту и насељености Хрватима без обзира сто су протјерани грунт јењихов;незнас сто прицас јаднице.Кад би се тако гледало како ти прицас и РСа це имати прекрајање своји граница,недирај мецку и Србија је у проблему нико нас неволи.Својим изјавама и себи којег ми није зао и овом народу стављас омцу око врата па није ни цудо сто нас сматрају за главне кривце сто се десава у БиХ.Јадан је овај Народ и РСа са Вама који сте ба власи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мујо

15.04.2019 11:12

У вецини опстина рс омладина као да непостоји бјези народ као даје куга завладала.новац са којим је могао куповати технологију улазе у своје ухљебе.економија непостији .зиви народ од оног сто напросе од дијаспоре.цак и спириц је купио својој дјеци апартмане у бецу.јад бједа и оцај.додик је водењем економије успио протјерати пола станоцниства рс.то србима нису ни турци урадили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

15.04.2019 12:12

За Мујо, јесте он за нас у РС највеце зло и вецег зла нико до сада нам направио није, али веце је зло сто сте ви Босњаци који зивите у РС њему дали глас на изборима, лицно их доста познам.

Name

За Јеца

15.04.2019 18:47

То си у праву да су Босњаци давали њему глас али само из једног разлога јер они знају даједино додикмозе унистити РС као сто је је и унистио али са тим иде и укидање РС .Зиви били па видјели он и јесте само за то да је укине. Он србин није и боли га нека ствар за РС само је воли док јој не узме и последњу пару. Зато су и гласали.

Name

Кики

16.04.2019 06:41

Ај Јецо..сад це испаст да су га Босњаци довели на власт. Глупост..гласали су ухљебари а омладина неце висе ни да гласа, сви одлазе...мало је и укро гласова,преварио људе и испласио пензионере. Број босњацких гласова није одиграо никакву пресудну улогу јер су имали јако малу излазност. То потврдјује и долазак гласова путем посте а они имају највисе у дијаспори.Излазност по пости не прелази ни 5 %.

Name

Бум

15.04.2019 11:40

Реално и искрено ако то право имају сви други народи невидим разлиг зашто то право неби имаои и срби ,шта се Косово разликује од Републије Српске чак што више у предности је Српска имала је своје институције од почетка тј пре дејтонског споразумаа Косово не.Косово је отета територија а Републија Српска је воља и производ једног народа који стити своју историју ,културу националну сигурнист и кредибилитет једног народа.Засти би неко био у саставу ñечег а да нема никаква орава на ,празник,грба,химну ,културу.Погледајте само БиХ програм нецете наћи пола сата термина да се емитују емисија посвећена србима или хрватима констутивним народима који чине саму БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2019 18:49

не лази ни себе ни друге.Погледај мало портале ко о цему они о србима.

Name

Истине ради

15.04.2019 20:17

РС-а постоји од Дејтона. Оно пре беше само једна ратна скаламерија. Комбиновано самоодбрамбена и нападачка, одбранашка и агресивна, морална и неморална.

Name

к55

15.04.2019 11:42

Одвојен од слотоде цес бити ти Рудоња са пратецом гарнитуром. Ко је убио Давида?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Месар

15.04.2019 11:45

ОТЕТОСТИ? Није ни чудо да то долази од неписменог месара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кустурица загледан у будућност

15.04.2019 11:56

Што Кустурица гледа у будућност? Љепша му је садашњост, а будућност је за сиромашне - нада задња умире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сврни наврни

15.04.2019 20:22

У будућност гледа бацајући грах, разбацујући карте, салијевајући олово. Као и она гласовита баба Стана од Семберије, која '95 оману и сукну тадашњим РС политичарима и командантима.

Name

Јад и чемер

15.04.2019 11:58

У праву је бурле.Српска је већ одавно одвојена,али бурле од зскона,птавде и нормалног живота,све твојом заслугом и твојих пајташа из снсда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

15.04.2019 12:10

Комшије срби, докле више, опет ратне игрице. А Додо и фамилија у Србију или Русију. Кад памети доћи, вође вас раселише, раскућише и од ваших пораза пишу као побједе. Одоше дјеца, а ви србујете свом Бурли. Само сад и ми имамо са чим, а и више нас је, о упорно вам говоримо да нико не жели рат сем вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филип

15.04.2019 14:13

Ми би вас избрисали са мапе као сто смо почели 90их. Не провоцирајте.

Name

Ре Филипе

15.04.2019 15:57

Брисање са мапе путем цега дијете, јер види се да си дјецак? 800 хиљада људи просјек година 46. Цувати границу против нас 2 милиона? Висе и орузја и пара и воље имамо? Имас ли трактор?

Name

Бошњак

15.04.2019 16:23

Филипе, види се да си врло млад, сјећаш ли се трактора по улицама Бања Луке и по путу према Клашницама. Изјва Кољевића, али пусти то јер бит свега је да не буде рата, јер сад су сви наоружани и не би се овако завршило.

Name

ре Филип

15.04.2019 18:54

Филип Цулум , Нисам те препознао.Видис како је бурле побијеснио сто полако дио по дио излазе снимци па сад би народ да гура у рат да би дупе спасио. Мозе али без мене као домина и мојих синова који су фала богу вец отисли. Ето филипе цулуму ратуј ти за додика тебе брани сад а ти њег у рату.

Name

правник

15.04.2019 12:16

Диверзант Бурле напада са својим сверцерима Бакета који је добро утврдјен у трезору централне банке,побједник је неизвјестан!! ДОКЛЕ ВИСЕ ОВИ ПОДРУМАСИ ДА ПАЛЕ ВАТРУ,народе не насједај висе овим криминалцима и лопузама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма овај

15.04.2019 12:21

намјерно лупета и залуђује народ. Радо би он опет рат. Нестане документација, нестану свједоци и мирна Босна. Он на Дедиње, Кипар или у Москву. Друга Ронхилијада му и не треба. Идућу (било коју) власт тај у РС дочекати неће. А још кад му гмизавци окрену леђа, биће невиђени Пинк и Ћирилица схоw.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

15.04.2019 12:33

Само будала мозе да овако прица мој народе нису они дзаба подијели српску републику на два дијела мало се пре упитајте Америца ради све унапријед сто година оде асанз милосевиц карадзиц младиц а и ова будала це за њима знајте рата нејма него се окренте послу да народ ради да не мисли о будаластињама и бјезању са ови подруцја кад не буду знали 80 посто ко је пресједник мјесне заједнице или нацелник опстине знајте тек онда це кренит напријед а овебудале не слусајте комсија је пола брата нема везе како се зове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

15.04.2019 12:53

Хм МАЗАЛУЦА ЕВРОПСКУХ РАЗМЈЕРА..МИСЛИС ДА СЕ СРБИ ПАЛЕ ВИСЕ НА ТВОЈЕ БЉУВОТИНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасе

15.04.2019 13:23

незнам како мозе припојити србији западни дио рс мора да му је бакир обецао поклонити босњацки дио брцког. дали баја зна да је рс бас због таквих идеје пресјецена у брцком на два дијела брцко је посебна територија власниство оба ентитета то баја само сања и баца бомбе својим глупим гласацима који му вјерују

Name

посавски гониц

15.04.2019 12:56

али од остатка цивилизације у Српској влада криминал.корупција и месар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рг

15.04.2019 12:59

СРБСКУ.СИ.ТИ.ДАВНО.УНИСТИЈО.ФУКАРО..ЈЕДНА.КОЈЕ.УБИЈО.ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

15.04.2019 13:04

А ко је продао Брчко? обећао си оставку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

к55

15.04.2019 13:07

Кåко се Wигемарк Ларс досјетио заједно са ММФ Банком како да изваде Рудоњу из блата у који се саплео а све ради новца којег су преко Рудоње и она два гада Бакира и Цовица задузили народ.Рудоња це да се сретне у Ватикану са Папом Фрањом и послије посјете бице;Ради мира, стабилности ,медзурегилијских односа који могу угрозити сигурност и стабилност не само на овим просторима вец и сире. Ја немогу да се оглусим на мудре ријеци оца Фрање и ради свега тога а и да ми неби били народ који нема толеранцију за сузивот са другим религијских групација.Ради мира и свега сто сам навео иако то мозда није одговарајуце за нас народ а ради хисторијске вазности ја сам дао обецање да цу дати све од себе ради мира и сузивота народа сто овдије зиве.Овако це Рудоња да се обрати у јавност послије сусрета са Папом и посијете Ватикану.Зиви били па видјели.ММФ и новац са којим су нас задузили преко Рудоња мора се вратити и зато је посјета Ватикану намјењена и добро смисљења.ТАЦАН ОДГОВОР ПОСИЈЕТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дерим

15.04.2019 13:09

Да ли је био надрогиран, пијан, ја не знам, нормалан био није...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ...

15.04.2019 13:20

Психијатар је ту потребан а за то вец знамо сви у БИХ зато боље спријецити овакав говор то су само прице за малу дјецу...Додик е Додик кад цес се уозбиљити бла бла бла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само Ја

15.04.2019 13:21

Мада је вец цитирано, немогу да не поновим. Додик казе, да није демократска власт (у Србији) би вец одавно извела полицију и војску и разбила демонстранте. па ста је онда у Републици Српској гдје полиција разбија и недозвољава никаква окупљања???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2019 18:59

ДИКТАТУРА !!!

Name

Реално

15.04.2019 13:22

Боли тебе баја туки, имаш папир да си луд... Сутра у Хагу да завршиш можеш се бранити како су сви знали да си будала и да су те опет бирали, а да те је и Инцко подржавао јер те није санкционисао... Боли тебе што сутра неко треба у ров за ту твоју одвојеност... Народу нек се убија, док ви попљачкасте бога оца... Човјек би рекао нек те буде срам, ал јбг не можеш то рећи неком ко има папир да је будала, није он крив он је болестан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Досадно

15.04.2019 13:27

Досадна изјава, прежвакана и исфурана... Зијевам, не могу себи доћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг Благојевиц

15.04.2019 13:29

који кретен,за не повјеровати,медједе дјаба ти територија ,да је ко Русија,ако пар хиљада баба и дједова у њој зиве!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјого

15.04.2019 13:33

Несто расмисљам какав смрад морас бити да овако прицас. Он је плацен од свих градјана да их представља а овако прица, без трунке гризње савјести. Сад да те оваква морална нула води и њему несто да вјерујес. Јос кад погледас ста је направио од нас, и какву нас је темељно опљацкао и обезврједио у сваком сегменту. Аха, јос нам гура орузје у руке и пумпа српством. Ја у Аустрији свако мало неког доцекам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИЦЕ

15.04.2019 13:43

Диван текст, на једном од најболих туристичких портала:, браво миле, хттпс://www.лонелyпланет.цом/босниа-анд-херцеговина/централ-анд-нортхерн-босниа-анд-херцеговина/бања-лука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Билећа

15.04.2019 13:43

Да имаш мозга барем к'о пиле неби такве глупости изваљивао.Да ли уопште мислиш да ћеш добро проћи подржавајући овог највећег непријатеља Српског народа и осталих.Пробај схватити које су штете Србима учинили овакви хушкачи и заштитници само својих интереса.Сјети се Срба из Хрватске,Косова и зар Србима није доста егзодуса почев од Чарнојевића до Додика.Имаш Соколац лијечи се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузланка

15.04.2019 13:44

Дубоко вјерујем да Додикове ријечи и ријечи његове прве пратиље Цвијановићке не допиру до поштених грађана. Осим што изазивају бијес његове ријечи нек се обистине у његовој кући и породици. Жедан рата и крви, једино још то да поведе и био би комплетан идиот. А заборавио је једну ствар. Чињеницу, рат се завршава договором. А вође ратова гсје? кад тад заврше зна се гдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска Босна и Херцеговина ПОЗИВ

15.04.2019 13:55

Свим градјанима, комсијама, колегама, пријатељима друге националности тј. Босњацима и Хрватима да не узимају у обзир овакве и слицне изјаве и да не стварају атмосферу панике медје својом породицом или у својим националним круговима те да не страхују од ратних исхода и слицних догадјаја као из 90-их на насим просторима, сви градјани БиХ по статуту дејтонског мировног споразума су застицени од медјусобних ратних дејстава исхитреном реакцијом ОХР, ЕУФОРА, НАТО-а, сами себе моземо да промјенимо, нек на политицари не буду узор , за мирну и стабилну будуцност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.04.2019 22:12

Какве, болан, панике? Држимо фиге да буде неко у РС-у толико луд. Иначе, наслов коментара је врло симпатичан.

Name

Буквар

15.04.2019 14:01

Е главо луда, кад си луда да не можеш бити лудја. "Да није демократска, власт (у Србији) би извела полицију и војску и разбила протесте", истакао је Додик. Знаци власт у РС није демократска јер је извела полицију да туче и растјерује народ у децембру прошле године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага

15.04.2019 14:03

Њему је до зезанције, као тинејдзер... дошло му мало да их иритира тамо. Нигдје конкретне приче, глупост до глупости, у свакој ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.04.2019 14:06

Одвојио је он давно РС . Сваки дан 1.8 милиона се задужује да би могао да лаје како лаје. А мора да лаје да би прикрио пропаст РС и скренуо пажњу негдје другдје. Лаје јер не може висе да финансира буџет а савјет министара му измакао из руку. Бакир те је прозрео !

ОДГОВОРИТЕ
Name

СвеСкупа

15.04.2019 14:31

Када несто размислим и јесте одвојена, али то не знаци независна и самостална дрзава. Дудук мисли одвојена, јер његови послусници раде и краду како стигну. Сваког мјесеца нови кредити за исплате пензија и плата. Сваки дан 1,8 милона КМ дуга висе. Јесте одвојена јер једна група ради ста хоце и не полазу никоме рацуне. Сваког мјесеца неке нове мрзње, изазов за рат, а све у прикривању властите пљацке. Досле су нове генерације које мисле са својом главом и не зеле бити дио твоје мрзњацко похлепне политике, а и ми старији теби висе не вјерујемо. Мозес само да лапрдас, а ми знамо засто и у које вријеме увијек исто мутис. То је оно вријеме, када кријес несто- несто велико и не зелис да се то открије. Али ти Милокраде , бас мило крадес. Али и томе де доци крај, бас зато сто је Српска одвојена, јер си при крају да је унистис у сваком погледу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

15.04.2019 15:30

само не контам како це остварити одвојеност, без теског и крвавог рата и избјеглиштва, само то нек свима прво објасни... ја ко Сарајлија који је презивио цитав рат, и који сам тешки либерал, и којем не смета ни трунку РС док је год у БИХ, ако це и мој пријатељски српски народ, осјецати се сигурније, али одвојеност је несто друго, моземо зивјети ко грофови, али ради оваквих печинских људи зивимо ко биједа и сиротиња теска, дајте људи драги има ли више имало паметних људи на свим странама, или су на крају остали само овакви пецински и средњовјековни дебили....

ОДГОВОРИТЕ
Name

јесте

15.04.2019 15:51

мало морген!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миље

15.04.2019 16:12

пробудит цес се са прстенцом у дупеду и схватити да це те власити народ објесити. Будало једна, коме је јос до рата? Граница, гована. Станови по Москцви и Бецу, мислис народ је луд? Не миљке, народ није луд, ти си луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма ја

15.04.2019 17:54

толико је он одвојен са својом памети ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислис....

15.04.2019 18:30

Мислис да је веци дио народа одвојен од вас којисте на власти. У праву си. У томе сиуспио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босан@ц

15.04.2019 19:36

Пуши ка...свом другару. БЛ увијек била и увијек це бити у БИХ. Било је и лудјих па су сви испусили а ти ћеш посебно. Робија ти се смјеси а Амери те обожавају, БЛЕНТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

закон

15.04.2019 20:01

овај није нормалан имали ист нормално да он прузи овом народу осим сто стално га дрзи у неким тензијам и сукобима ми са њим никда нецемо моци да изградимо демократско друстово и будуцнос за своју дјецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ

15.04.2019 20:35

Дудуку авној је "склепао" ову дрзаву . И пусти нас обицне људе да не зивимо у твојим лазима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

16.04.2019 03:54

Засто говорис у име свих срба? ко ти даје то право ? ниси ти једини политицар у РС. Ти си обицни лазов петљанац, преварант који немас ниса љуског у себи и пуно те срба неволи и немозес говорити у име нас да ниси покрао на изборима никад неби био сто си данас.

Name

Мирко

16.04.2019 04:06

Ти нас само завадјас са свијетом, и многи људи РС немогу добити визе за Аметику због тебе од 14 тразилаца доије 1 или 2, Федерацији добију скоро сви који тразе и то није никаква тајна.

Name

раy

16.04.2019 06:05

Само још а поред свега , фали ти да нас позовеш на потребу јединства и да се упишам од смеха. Иди бре где си наумио, далеко ти лепа кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

16.04.2019 13:08

Одвојена од цега .Одвојема од Истоцног Сарајева.Како си само досадан па Референдум па неце у Сарајево па неце са СДА па Застава па птцепљење па ајде мајсторе отцепи покази да си баја.Сам знас боље од сви да се немозе отцепити .и то ти казе и медзународна заједница и САД и Дејтон а ти то најбоље знас само серес и манипулисес народом. Ходас по самој ивици баја али кад паднес лет це бити дуг а ударац од тло болан.И нестављај народ у залог .Имас вец кедну црну листу мало ти али највисе испаста РС.Народ.Народу би било најбоље да се отцепи од тебе .Унистио си све а сад би иизазивао оно најгоре па добро размисли о посљедицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крај

16.04.2019 17:23

Миле ти ратуј а нас нека протјрају у Еуропе

ОДГОВОРИТЕ
Name

брко

16.04.2019 18:46

Додиче, неце ти се свидјети ако се "разграниче на историјски начин"... погледај границе Босне и Херцеговине у задњих 1000 година, говедо једно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

17.04.2019 04:39

Цовјек је будала невидјена , у времену кад се скупу у Београду обрати робот ,кад се свијет мијења сваки дан ова будала прица о одвајању ,ратовима. Технологија брисе границе овај цовјек прица о проблему граница, цовјек се сваки дан свадја сам са собом. Он нема нормалне изјаве, увјек је у свадји а нико ну ниста не казе он сам галами на себе и све око себе. Права будала,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

17.04.2019 16:15

Додо, Игора посаљи да ратује, господине Предсједнице, КРЕТЕНУ ЈЕДАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улизица

17.04.2019 16:58

Уцини то вец једном ако мозес народ убијас својим Бла Бла Блаааааааааааа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле лозионицар

17.04.2019 17:37

Људи овај вас пали безвезе је он нема о цему друго да прица. Ставите се у његову козу. Ево да си М Додик.. Ста би рекао народу? Ниста. Зато мора мало да вас лози а сам зна да зна нема рата. Нема сукоба. Зна да би срби поново изгубили рат. Па нисте будале, Јест да србујете превисе али доци цете памети. Заправо вец долазите. Тонете пребрзо. Толико брзо и зестоко да се бојим да цете и нас повуци са собом. Разхавизахте се мало сто би ми рекли. Позз

ОДГОВОРИТЕ