Dodik: ''Srpska je već odvojena...''

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da na Balkanu nije moguć trajan mir sve dok postoji problem granica i "otetosti teritorije", te da je za stabilnost neophodno redefinisanje, odnosno objedinjavanje prostora gdje su većinski dominantni narodi.

Bosna i Hercegovina 15.04.2019 | 11:26
Dodik: ''Srpska je već odvojena...''
"Mi smo ovdje eksperiment koji nije dozvolio da se narodi razgraniče na istorijski način, da izgrade svoje države i onda pokušaju da sarađuju i grade prijateljstvo, nego smo ostali u tinjajućem sukobu o mnogim pitanjima. Sve dok imate problem granica i otetosti teritorije ne možete da obezbijedite trajan mir", rekao je Dodik za "Večernje novosti", komentarišući ideju o razgraničenju sa Albancima.

On je naglasio da Republika Srpska otvoreno prati politiku Beograda i prihvatiće sve što Srbija izabere kao definitivno rješenje.

Dodik je istakao da ostaje pri svom stavu da će Republika Srpska proglasiti nezavisnost ako Kosovo dobije stolicu u UN.

"Mi smo već odvojeni, samo to nije proglašeno. BiH je potpuno podijeljeno društvo. Država ne funkcioniše, već postoji neka njena imaginacija. Dejtonski sporazum je 'sklepao' tu zemlju koja nema ništa zajedničko, a mi sad treba da pokušamo da napravimo neku zajedničku politiku. To ne ide", rekao je Dodik.

On kaže da nema dileme da će se u geopolitičkom i regionalnom kretanju stvoriti momenat u kojem će ujedinjenje Srbije i Republike Srpske biti moguće.

"Nemam dileme da će se to desiti, samo se bojim da ja ili neko drugi taj momenat ne propustimo", napomenuo je Dodik.

On je rekao da će, ako bude mogao, ubrzati proces ujedinjenja, ali da nije avanturista i neće uvoditi narod u stradanje ili izbjeglištvo.

"Najstabilnije bi bilo kada bi se Srbi objedinili u jednoj perspektivnoj državi Srbiji. Nismo nikada nikoga u istoriji napali, pa nećemo ni sad. Taj prostor pripada nama. Kako će neko iz Sarajeva moći da kaže da je Banjaluka njegova? Nije njegova, već naša, srpska. Ona osjeća da pripada Srbiji. Svi to misle i 99 odsto Srba smatra da je to Srbija, a drugi mogu da se bore protiv toga koliko hoće, džaba im", naglasio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje smatra li da bi protesti u Beogradu mogli da dožive "majdanizaciju" i da li je to interes zapadnih sila, Dodik je ocijenio da je primarni interes Zapada da ima nestabilne države u regionu kako bi mogli da intervenišu.

"Niko ne želi jake lidere u regionu. Čim to neko postane, destabilizuju ga, jer im smeta. Srbija sad rješava problem Kosova i treba joj jaka pregovaračka pozicija, ali ako imate nestabilnosti unutra, odmah niste dovoljno snažni. Ovi koji hodaju ulicama nisu ni svjesni upotrebe i zloupotrebe u tom pogledu", rekao je Dodik.

On je istakao da ne mari za zamjerke zbog njegove podrške predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, navodeći da podržava to što Vučić radi.

"Da nije demokratska, vlast (u Srbiji) bi izvela policiju i vojku i razbila proteste", istakao je Dodik.

Navodeći da je u Srbiji evidentan ekonomski rast u uslovima kada ekonomije u okruženju stagniraju ili opadaju, Dodik je rekao da je Vučić svjestan problema i reaguje na njih.

Povodom problema u formiranju vlasti u BiH, Dodik je rekao da je ta vlast uvijek u paralizi i ukazao da je BiH nemoguća konstrukcija, a da je paraliza njen koncept.

On je naveo da to utiče i na Republiku Srpsku, ali je Srpska i u nemogućim uslovima pokazala sposobnost da egzistira.

"Da nema stranaca, BiH ne bi trajala ni dva dana. Pustite nas i mi ćemo biti država", poručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li će se, ako bude nastavljena blokada, Srbi povući iz parlamenta BiH, a on iz Predsjedništva, Dodik je odgovorio da "će napraviti taktički najbolje što je moguće".

"Nešto mi se sviđa da ih malo iritiram tamo", rekao je Dodik.

Upitan da li mu je njegov savjetnik, režiser Emir Kusturica poklonio kišobran u bojama srpske zastave da ga nosi u Predsjedništvo BiH, Dodik je rekao da mu je "donio nešto i neke knjige", ali da ga nije nosio jer nije ni bilo kiše.

"Kad se probudi (Kusturica) ujutro odmah zove telefonom i govori o tome šta možemo očekivati za 10, 15 godina. Uporan je, u nekim stvarima ne odustaje. On je moj prijatelj, politički istomišljenik, čovjek sa nesumnjivim autoritetom, koji može svima nama da pomogne", rekao je Dodik.

(Srna)

Komentari / 135

Ostavite komentar
Name

Trt

15.04.2019 09:35

Laprdaj, laprdaj... Sad kad još "reakcije" počnu... A ekonomija!? Koja ekonomija

ODGOVORITE
Name

VV

15.04.2019 09:43

Danas odvojena sutra nije i sve tako, tvoje demagogije nam je preko glave, a narod polako nestaje

Name

tuzlanka

15.04.2019 10:16

Dodik se baš osilio i nije svjestan šta ovim izjavama proizvodi. Ovo je jezik koji izaziva netrpeljivost, mržnju, nasilje. Jezik laži. Jedan Predsjednik Predsjedništva države koja mu je dala sve na dlanu, dok mu građani umiru od gladi, bolesti itd. A građani ćute, dozvoljavaju da " laju kere Koperfilda". Uzeo je sve što je mogao, kao i ostali nacionalni tzv lideri. Smiju nam se sa malih ekrana, naravno nemaju brigu kako platiti struju, vodu, tel, grijanje itd. Nemaju brigu šta će danas ručat. Njihova jedna kravata je naša prosječna plata. Al zato zakuhava kako bi sutra našu djecu mobilisao i slao jedne na druge do istrebljnja. I to posmatramo mi, posmatra cijeli svijet. I neka niko ne priča o ugroženosti. Svi smo ugroženi, jer smo u raljama političara koji nas komadaju bez milosti

Name

Ja...

15.04.2019 10:18

On zaradi ponziju na obicnom laprdanju. Kad zavrsi u Sarajevu, vratice se u RS i obecat ce ; referendume, aerodrome i ...... lagati, lagati, lagati narod.

Name

Milan Babic

15.04.2019 10:21

Isto ovako se zalagao za ujedinjenje pa onda salas u malom ritu.

Name

RAZMISLJAM

15.04.2019 10:55

NAJVEROVATNIJE NAM DOLAZE CRNI DANI I SUKOBI BAJA SAMO CEKA POVOD ZA NOVI RAT NE MOZE BITI KAO ONAJ IZ 90tih AL MOZE BITI KRVAV PA SRBI JESTE LI ZA ZA BAJU I RAT ILI ZA MIR I PROSPERITET A BAJU U RESETKE PA NEK TAMO KOKODACE

Name

RE

15.04.2019 11:19

ON JE DEFINITIVNO LUD A UZ TO I BEZOBRAZAN!

Name

075

15.04.2019 11:23

Milorade, ti kao da znaš što "veliki", a to nisu ni Rusi a ni Turci da me "veliki Srbi" krivo ne razumiju, žele da čuju, ali nemoj Milorade poslije drugog poluvremena bacati cvijeće u rijeke "slaveći" neke nove "Oluje" i "Bljeskove" jer dosta te je Milorade!! Što se tiče najmanje 2/3 populacije u BiH jedva čekaju da krenu Milorade na tebe!

Name

Vuk

15.04.2019 11:25

Da , bas nisam znao, sve ovo vrijeme ja zivio u zabludi da dobro vidim i cujem, da znam gdje sam rodjen i gdje zivim,sta sam po vjeroispovjesti i nacionalbosti, sta treba da postujem,kad ono nadje se jedan neotesani"balvan" , ratni profiter da me prosvjetli.Ni sve b....e nisu jednake

Name

Sve si sa ovim rekao

15.04.2019 11:44

"Da nije demokratska, vlast (u Srbiji) bi izvela policiju i vojku i razbila proteste", istakao je Dodik................................................Pitanje dodiku a kakva je kod tebe vlast? DIKTATURA !!!!!!!!!!!!

Name

strasno

15.04.2019 11:48

On je rekao da će, ako bude mogao, ubrzati proces ujedinjenja, ali da nije avanturista i neće uvoditi narod u stradanje ili izbjeglištvo..........ZNACI PLANIRAS RAT I IZBJEGLISTVO.E moj narode e bogami moj niko ani ja se necemo fatati puske za i zbog tebe.Neka ti ratuje tata tvoj i sinovi a i ti zajedno sa njima na celu kolone.

Name

Brčko

15.04.2019 12:01

Eh moj DUDUK Odvojen si ti od mozga ....!!!

Name

Re Tuzlanka

15.04.2019 12:02

Gospodjo ne palite se ko kerozin.Pa on i racuna na kerozin gradjane.

Name

Milan B.

15.04.2019 12:49

Odvojio se njemu mozak od tijela,čovječe sta je sa Ekonomijo ,platama ,poslom, Da narod ne bjezi da ostane,narod odseljava,a njemu odvajanje palo na pamet da zamaže oci nekako! Koja Budala!

Name

Re

15.04.2019 13:05

Poredak sve svoje do trećeg koljena, okititi ih kokardama i zastavama i onda laprdaj mamu ti dezertersku tvoju bezobraznu.

Name

Istočno Sarajevo

15.04.2019 19:54

Da nema Sarajeva građani Istočnog Sarajeva bi bili jad i bijeda.Nijedne fabrike.Samo kladionice,apoteke i kafići.To je ekonomija Istočnog Sarajeva. SRPSKA JE VEĆ ODVOJENA ALI OD PAMETI.

Name

Re Trt,

16.04.2019 13:16

provitamin kakvu istorizku zbirki, pametan si za tri psihopata.

Name

NE RAZUMIJEMO DODIKA

17.04.2019 06:16

On nam "objasnjava" kako je sve ono sto je do sada obecavao narodu u Republici Srpskoj on i ostvario. Samo glupi narod u RS to ne shvata. Kad to dodatno potvrde njegove podguzne muve Predrag Ceranic i Dzevad Galijasevic i Mato Djakovic - "oci ce nam se otvoriti" i znacemo da njegovi referendumi o otcjepljenju nisu bili laz!

Name

svecana sjednica NS RS

17.04.2019 06:45

Kad ce biti odrzana svecana sjednica Narodne Skupstine na kojoj ce Dodik to objaviti? Cekacemo izgleda jos.

Name

Goran

17.04.2019 06:57

muslimani su zapoceli rat u sada propaloj bih, neka se zahvale Aliji sto sada ne predstavljaju nista, niti tu gde zive, niti na balkanu, nitu u svetu. Propala skupina ljudi

Name

RE: svecana sjednica NS RS 17.04.2019 08:45

17.04.2019 07:11

Daleko je sunce. Kad to Dodik najavi kod Milomira Marica u "Cirilici", ili na u emisiji "Face" kod Hadzifejzovica u Teheran Srajevu...mozda cemo mu povjerovati, a mozda ni tada, jer znamo koliko je lagao do sad.

Name

Re

18.04.2019 09:03

Ovaj ludak vodi u pakao

Name

Sale

15.04.2019 09:36

Nema te vi u Sarajevu jakog politicara pa da vas sa dokazima lupne po glavi,i vas i Incka. Previse ste sebi umislili da nesto kao dobro radite. Ne znam ko ce sta da za 24 sata zauzme,nema nas kao Kineza. Ti si Dodik jedna velika ljustura koja se polako raspada.

ODGOVORITE
Name

Bizant

15.04.2019 13:30

Kad mu odgovore iz Sarajeva on poludi, kad ne odgovore, kako vece dugo ne odgovaraju, on je jos ludji. Nije on za sprdanje, on nas gura u rat. Te bolesne ideje o razgranicenju nas guraju na balkanski bliski istok. Jasno je da rudonja poludio jer Amerikanci spavaju. Samo je pitanje koliko ce jos spavati? Rudonju sad Rusi guraju da koristi ovo. Bolje bi bilo da koristi da se napravi jedna stabilna atmosfera, pa i babe sa sela se iseljavaju sljedeci unuke. Jasno je da je rezervni sastav financiran od strane Rusije i Srbije. Seukupno bolesna ideja, mi smo ziva sirotinja, a granica je nevjerovatno dugacka a brojnost nam je nikakva.

Name

Re

15.04.2019 14:20

I opet će biti muslimani započeli rat kao i 92 !!! Ovako je Karadzic prijetio da će muslimani nestat a ovaj prijeti da će BiH nestat. Sela su u RS prazna! Ko će ih branit? Sa čime ? Nema JNA . Nema tenkova i haubica ukopanim na brdima i sve spremno. Hocel MD oteti Brčko i kako? Itd Itd

Name

Psiholog

15.04.2019 09:37

Ovaj lik nas uporno gura u g.vna i drugu siriju

ODGOVORITE
Name

Vili

15.04.2019 09:45

Okružio se teškim poltronima a prije svega kukuvicama i misli da će oni nešto smjeti, a možda i bi ali tuđom rukom dok bi oni ispijali kafe po Banjaluci.. E pa neće da može, Milorade!

Name

Tako je

15.04.2019 09:48

Bas tako...nazalost rat i samo rat....sta nam radi ovaj ne covjek

Name

Sa

15.04.2019 09:51

Igra se vatrom, kao malo dete?

Name

trtmrt

15.04.2019 11:35

laprda a krade paralelno i to stotone miliona..narod je glup i neobrazovan dole . poz iz EU

Name

Re Psiholog

15.04.2019 14:03

Ovo je gore rasulo i pederastija od Sirije samo mi više ne osjetimo zadnjicu. Bratko.I ne gura samo on.

Name

Gradiska

18.04.2019 06:35

Ma, ne igra se on vatrom. Sa I.Bakirom i D. Covicem se on sve dogovara. Vazno je da njih trojica u svom toru drze zakljucane svoje ovce.

Name

Xxl

18.04.2019 08:26

ON JE KRVOLOK I USTAŠA SRPSKOG NARODA

Name

MiraISa

15.04.2019 09:42

Normalan nisi...da Bog kaže. Ne iritiraš ti nikoga i ne sakrivaj da ti se svi smiju kako u FBiH tako i u Evropi.

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2019 11:51

Jadan on misli da se njeg bosnjaci boje kao srbi u RS. Daj baja pocni vec jednom to odvajanje pa da vidimo dokle ces dogurati.

Name

Gordon

15.04.2019 14:01

Jadno je da nema mehanizma da se ovkav Rudonja ne moze ukloniti sa funkcija. On provede dane razmisljajuci kako ce napraviti skandal i kako ce koga uvrjediti.

Name

Re re

15.04.2019 14:09

Zna on dokle smije ići . Ove izjave su za one sendvicare . Ne otvori on nijednu fabriku u svom mandatu. Sve je pozatvarao. A zadužio je RS da jaja. I svaki dan je zadužuje za 1.8 miliona. Valja sa svojim izjavama skrenut pažnju sa toga !

Name

Serbo

15.04.2019 18:40

Dodik lud, biraju ga jos ludji... Molimo Vas dignite vise ruke od nas i da se lijepo razidjemo... Hvala na razumijevanju.

Name

Bileca

15.04.2019 09:42

To predsednice ziv I zdrav bio....

ODGOVORITE
Name

Ja pa ja

15.04.2019 10:27

Ni za predsednika kucnog savijeta nije !

Name

Re bileca

15.04.2019 11:07

E crni jado ,nekad sam mislio da ste vi bilecani pametni,a ono tovar do tovara!

Name

momo

15.04.2019 11:15

jes jes povedi nas presjednice da povratimo drvar glamoc grahovo i petrovac a poslije i kninsku krajinu da uzmemo u jednu srbsku drzavu pa da se isrbujemo do tokija

Name

Poznati pevač

15.04.2019 11:20

Ti i predcenik na prvu liniju sa puškama,djecu i familiju nemojte zaboraviti povesti.

Name

re

15.04.2019 09:43

Ovaj svjetski tajkun RS nije nikakav ozbilji političar što svi vide u u svjetu gdje mu narod propada od gladi i bijede sve zbog najgore pljačke naroda u novostvorenom entitetu u državi BiH.

ODGOVORITE
Name

Milo

15.04.2019 09:49

Prica sto narod hoce da cuje. To je sve. Tako se dobijaju izbori.

ODGOVORITE
Name

Lz

15.04.2019 10:45

Srpska je vec odvaljena..

Name

diaspora

18.04.2019 05:16

TACNO ODVOJENA OD SRBIJE I SRPSKOG NARODA..

Name

hercegovac

15.04.2019 09:55

Treba Acu podrška za priznanje kosova a sve uz priču o jedinstvenoj otcjepljenoj RS. Kosovo su dali narode čuvaj RS.

ODGOVORITE
Name

Kiki

15.04.2019 10:02

Vrhovni komandant Dodik..srpke elitne jedinice udarit ce na Minhen i Bec...zauzimaju se polozaji po sankovima u gradskim kafanama.Rezervna policija ceka da im legne 300 do 400 maraka i odmah da napadnu Novi Sad...i da ga drze do kraja rata a vjerovatno i poslje rata.

ODGOVORITE
Name

Korcnoj

15.04.2019 14:03

Srbi su vec okupirali Nemacku i Austriju. Gradjevine i staracki domovi su puni Srba. Pravo odvojeni

Name

Re Korcnoj

15.04.2019 18:51

I ne samo Srbi. Već i Srpkinje i one su se nadigle. I hrle na zapad i sjever.

Name

Fed

15.04.2019 10:21

Jadan ovako se u miru zaduzujes 1,8 mil km svaki dan sta bi u ratu kada ti sva privreda stane bez federacije bi odavno bankrotiro mislis Srbija bi dozvolila da im budes uteg oko vrata samo budala moze povjerovati u te gluposti

ODGOVORITE
Name

P. S.

15.04.2019 11:17

U ratu bi dodatno zaradio i profitirao, kao i u prošlom. Ne bi on ratovao, bio bi daleko u nekoj od svojih vila, a djeca negdje vani. Tako i svi ostali milioneri, grozim se od ove priče. Jako dobro zna da mi većinski nismo za izdvajanje iz BiH, niti za liječenje određenih bolesnih frustracija i pogrešnih političkih poteza. Zašto mu treba ovakva priča, ludilo, nebuloze, dobro zna da ljudu i ovako bjeze...

Name

Igor

15.04.2019 10:22

Kako si odvojen ? Ko ti je na granicama? SIPA vrslja po RS , OSA/OBA spijunira , Sud BiH sudi gradjanima RS . Pa odvoji se majstore. Mi, ja i slicni smo "odvojili" RS 1993 ,94,95 eto i sad cu podrzati sve tvoje referendume predizborne ali iz Njemacke . Glasacu za sva odcjepljenja ali u ODSUSTVU ! Lazi te budale sto te slusaju , gledaju samo sta ce da pojedu i poslije pedesete kako da kupe grobno mjesto .

ODGOVORITE
Name

zxs

15.04.2019 13:21

isto

Name

Branko

15.04.2019 14:08

Svaka Vam cast nikad realnijo komentar nije objavljen!

Name

Antisa

15.04.2019 10:25

Centrirao traktorista loptu, sad ce da ridjobradi bake primi na prsa i uzvrati nazad.

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2019 10:54

Sad će El-Bake...pa uvijek je isto ljudi moji.

Name

Rs

15.04.2019 10:25

Dobar ovaj Kusturica vidi ujutro sta ce biti za 10 ,15 godina to moze vidjeti svako iole pametan ovim tempom RS za 10 ,15 god nece ni biti ili ce je biti samo na nivou mjesne zajednice

ODGOVORITE
Name

Pik

15.04.2019 10:28

Otetos teritorija, zanimljiv termin. Samo ko od koga je oteo ili pokušao. Predsjedniče nemojte izazvati i huškati narod. Ovaj rat smo mi počeli i da nisu Ameri zaustavili pitanje je šta bi od RS bilo. I dokle više, kakva istorija, gde je naša sadašnjost i budućnost. Dosta sukoba a najveći kočničari ste vi i Čović. Ja ratovati neću, djeca su već otišla, a i muslimani su sad naoružani. Dajte posla, normalne platei bar neke budućnosti, ako je ovo vaš maksimum biće rata i nastradaćemo. BEZ MENE

ODGOVORITE
Name

Joja

15.04.2019 10:43

Jebe lud zbunjenog.

ODGOVORITE
Name

Milan B.

15.04.2019 12:51

Bas tako, Lud-Zbunjenog vec 30 godina!

Name

007 Бонд

15.04.2019 10:44

Добро је и рекао. Значи, Република Српска има тотално другу администрацију од Федерације. Република Српска копира спољну политику Србије. Копира законе од Србије. Школство Србије и Републике Српске ће се усагласити. Енргетски сектор ће бити један... То је већ као да гранца на Дрини не постоји... Србија чува ваздушни ростор од Републике Српске... И тако даље, и тако даље...

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2019 10:59

Pa to ima i svaki Kanton u Federaciji nije to nista posebno....

Name

svasta

15.04.2019 11:10

sto niko nece da svati jeste to da Srbiji ne treba Dodik kao politicar jer takvih ludih imaju oni dovoljno pa prema tome ohladi malo

Name

RE

15.04.2019 11:10

Ovo je njegova politika, laprda i zamajava narod o granicama i ugrozenosti spolja.Covjece!shvati narod ti je go i bos, gladan, bolestan i iscrpljen. Dokle vise tvoga ludila?. Okreni se oko sebe ili bar upitaj te svoje savjetnike kakvo ti je stanje u drzavi. Narod ti umire od stresa i borbe za golo prezivljavanje. Sve ste izvukli i opljackali, postali ste milijarderi. Koga interesuje granica? Ljudi hoce posao, hljeb i ljudsko dostojanstvo. Poznata nam je tvoja namjera, ali vjeruj jedino mozete dati oruzje vasim bahatim sinovima da oni cuvaju ovu opljackanu zemlju. MI VISE NE!!!!!

Name

Kraljičin plaćeniče

15.04.2019 11:20

Umij se hladnom vodom. Vrijeme je za buđenje.

Name

re

15.04.2019 11:52

Spoljna politika i vazdušni prostor :D :D :D

Name

PravacNjemačka

15.04.2019 10:52

Mile je dakle odlučio da će radije započeti rat nego napustiti vlast. Možda Banjalučani nemaju problem s tim, ali šta ćemo s ljudima u Ugljeviku, Brčkom, Doboju i drugim mjestima koja nisu 50 kilometara od federacije kao njegovi Laktaši? Lako je glumiti baju i mangupa kad tvoja guzica i kuća nisu 500 metara od buduće linije...

ODGOVORITE
Name

Wwww

15.04.2019 10:58

E moj Milorade narod si otjero ti sa svojom politikom i ostali takvi ko ti.Dodji ti u teslic i pruzi ruku milanu milicevicu sto vas je sve pobjedio u teslicu.i dokazo ko je bogdanic,rufi i ostali kriminalci

ODGOVORITE
Name

Fed

15.04.2019 11:00

Evo ga vec jedan popusio Dodinu pricu grdna rano

ODGOVORITE
Name

borac

15.04.2019 11:04

Srbin sam ali nije obaveza da budem u srbiji dovoljno sam prosjak i ovako.

ODGOVORITE
Name

Domi

15.04.2019 11:05

Ovaj covjek već pet godina nije rekao pametnu stvar!Sve neke nebuloze,gluposti!Daj covjece uradi nesto u ekonomiji,otvori makar javni wc!Nista nisi uradio za rs,sem štete koju joj na nanosis!Jel treba da je samo tebi dobro i tvojim istomišljenicima !

ODGOVORITE
Name

Zoki

15.04.2019 11:07

Saljite covijeka na lijecenje,e moj Burle nema vise budala koji ce za Vas lopurde ratovati,jednom su prevareni drugi put necete uspijeti.Ti sa svojom izjavom spoji Kosovo i Albaniju i rasparca RSu jer Posavina je najvise pripadala po gruntu i naseljenosti Hrvatima bez obzira sto su protjerani grunt jenjihov;neznas sto pricas jadnice.Kad bi se tako gledalo kako ti pricas i RSa ce imati prekrajanje svoji granica,nediraj mecku i Srbija je u problemu niko nas nevoli.Svojim izjavama i sebi kojeg mi nije zao i ovom narodu stavljas omcu oko vrata pa nije ni cudo sto nas smatraju za glavne krivce sto se desava u BiH.Jadan je ovaj Narod i RSa sa Vama koji ste ba vlasi.

ODGOVORITE
Name

Mujo

15.04.2019 11:12

U vecini opstina rs omladina kao da nepostoji bjezi narod kao daje kuga zavladala.novac sa kojim je mogao kupovati tehnologiju ulaze u svoje uhljebe.ekonomija nepostiji .zivi narod od onog sto naprose od dijaspore.cak i spiric je kupio svojoj djeci apartmane u becu.jad bjeda i ocaj.dodik je vodenjem ekonomije uspio protjerati pola stanocnistva rs.to srbima nisu ni turci uradili

ODGOVORITE
Name

Jeca

15.04.2019 12:12

Za Mujo, jeste on za nas u RS najvece zlo i veceg zla niko do sada nam napravio nije, ali vece je zlo sto ste vi Bosnjaci koji zivite u RS njemu dali glas na izborima, licno ih dosta poznam.

Name

Za Jeca

15.04.2019 18:47

To si u pravu da su Bosnjaci davali njemu glas ali samo iz jednog razloga jer oni znaju dajedino dodikmoze unistiti RS kao sto je je i unistio ali sa tim ide i ukidanje RS .Zivi bili pa vidjeli on i jeste samo za to da je ukine. On srbin nije i boli ga neka stvar za RS samo je voli dok joj ne uzme i poslednju paru. Zato su i glasali.

Name

Kiki

16.04.2019 06:41

Aj Jeco..sad ce ispast da su ga Bosnjaci doveli na vlast. Glupost..glasali su uhljebari a omladina nece vise ni da glasa, svi odlaze...malo je i ukro glasova,prevario ljude i isplasio penzionere. Broj bosnjackih glasova nije odigrao nikakvu presudnu ulogu jer su imali jako malu izlaznost. To potvrdjuje i dolazak glasova putem poste a oni imaju najvise u dijaspori.Izlaznost po posti ne prelazi ni 5 %.

Name

Bum

15.04.2019 11:40

Realno i iskreno ako to pravo imaju svi drugi narodi nevidim razlig zašto to pravo nebi imaoi i srbi ,šta se Kosovo razlikuje od Republije Srpske čak što više u prednosti je Srpska imala je svoje institucije od početka tj pre dejtonskog sporazumaa Kosovo ne.Kosovo je oteta teritorija a Republija Srpska je volja i proizvod jednog naroda koji stiti svoju istoriju ,kulturu nacionalnu sigurnist i kredibilitet jednog naroda.Zasti bi neko bio u sastavu ñečeg a da nema nikakva orava na ,praznik,grba,himnu ,kulturu.Pogledajte samo BiH program necete naći pola sata termina da se emituju emisija posvećena srbima ili hrvatima konstutivnim narodima koji čine samu BiH.

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2019 18:49

ne lazi ni sebe ni druge.Pogledaj malo portale ko o cemu oni o srbima.

Name

Istine radi

15.04.2019 20:17

RS-a postoji od Dejtona. Ono pre beše samo jedna ratna skalamerija. Kombinovano samoodbrambena i napadačka, odbranaška i agresivna, moralna i nemoralna.

Name

k55

15.04.2019 11:42

Odvojen od slotode ces biti ti Rudonja sa pratecom garniturom. Ko je ubio Davida?

ODGOVORITE
Name

Mesar

15.04.2019 11:45

OTETOSTI? Nije ni čudo da to dolazi od nepismenog mesara.

ODGOVORITE
Name

Kusturica zagledan u budućnost

15.04.2019 11:56

Što Kusturica gleda u budućnost? Ljepša mu je sadašnjost, a budućnost je za siromašne - nada zadnja umire.

ODGOVORITE
Name

Svrni navrni

15.04.2019 20:22

U budućnost gleda bacajući grah, razbacujući karte, salijevajući olovo. Kao i ona glasovita baba Stana od Semberije, koja '95 omanu i suknu tadašnjim RS političarima i komandantima.

Name

Јад и чемер

15.04.2019 11:58

У праву је бурле.Српска је већ одавно одвојена,али бурле од зскона,птавде и нормалног живота,све твојом заслугом и твојих пајташа из снсда

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

15.04.2019 12:10

Komšije srbi, dokle više, opet ratne igrice. A Dodo i familija u Srbiju ili Rusiju. Kad pameti doći, vođe vas raseliše, raskućiše i od vaših poraza pišu kao pobjede. Odoše djeca, a vi srbujete svom Burli. Samo sad i mi imamo sa čim, a i više nas je, o uporno vam govorimo da niko ne želi rat sem vas.

ODGOVORITE
Name

Filip

15.04.2019 14:13

Mi bi vas izbrisali sa mape kao sto smo počeli 90ih. Ne provocirajte.

Name

Re Filipe

15.04.2019 15:57

Brisanje sa mape putem cega dijete, jer vidi se da si djecak? 800 hiljada ljudi prosjek godina 46. Cuvati granicu protiv nas 2 miliona? Vise i oruzja i para i volje imamo? Imas li traktor?

Name

Bošnjak

15.04.2019 16:23

Filipe, vidi se da si vrlo mlad, sjećaš li se traktora po ulicama Banja Luke i po putu prema Klašnicama. Izjva Koljevića, ali pusti to jer bit svega je da ne bude rata, jer sad su svi naoružani i ne bi se ovako završilo.

Name

re Filip

15.04.2019 18:54

Filip Culum , Nisam te prepoznao.Vidis kako je burle pobijesnio sto polako dio po dio izlaze snimci pa sad bi narod da gura u rat da bi dupe spasio. Moze ali bez mene kao domina i mojih sinova koji su fala bogu vec otisli. Eto filipe culumu ratuj ti za dodika tebe brani sad a ti njeg u ratu.

Name

pravnik

15.04.2019 12:16

Diverzant Burle napada sa svojim svercerima Baketa koji je dobro utvrdjen u trezoru centralne banke,pobjednik je neizvjestan!! DOKLE VISE OVI PODRUMASI DA PALE VATRU,narode ne nasjedaj vise ovim kriminalcima i lopuzama...

ODGOVORITE
Name

Ma ovaj

15.04.2019 12:21

namjerno lupeta i zaluđuje narod. Rado bi on opet rat. Nestane dokumentacija, nestanu svjedoci i mirna Bosna. On na Dedinje, Kipar ili u Moskvu. Druga Ronhilijada mu i ne treba. Iduću (bilo koju) vlast taj u RS dočekati neće. A još kad mu gmizavci okrenu leđa, biće neviđeni Pink i Ćirilica show.

ODGOVORITE
Name

istina

15.04.2019 12:33

Samo budala moze da ovako prica moj narode nisu oni dzaba podijeli srpsku republiku na dva dijela malo se pre upitajte America radi sve unaprijed sto godina ode asanz milosevic karadzic mladic a i ova budala ce za njima znajte rata nejma nego se okrente poslu da narod radi da ne misli o budalastinjama i bjezanju sa ovi podrucja kad ne budu znali 80 posto ko je presjednik mjesne zajednice ili nacelnik opstine znajte tek onda ce krenit naprijed a ovebudale ne slusajte komsija je pola brata nema veze kako se zove

ODGOVORITE
Name

Hm

15.04.2019 12:53

Hm MAZALUCA EVROPSKUH RAZMJERA..MISLIS DA SE SRBI PALE VISE NA TVOJE BLJUVOTINE

ODGOVORITE
Name

Spase

15.04.2019 13:23

neznam kako moze pripojiti srbiji zapadni dio rs mora da mu je bakir obecao pokloniti bosnjacki dio brckog. dali baja zna da je rs bas zbog takvih ideje presjecena u brckom na dva dijela brcko je posebna teritorija vlasnistvo oba entiteta to baja samo sanja i baca bombe svojim glupim glasacima koji mu vjeruju

Name

posavski gonic

15.04.2019 12:56

ali od ostatka civilizacije u Srpskoj vlada kriminal.korupcija i mesar

ODGOVORITE
Name

Rg

15.04.2019 12:59

SRBSKU.SI.TI.DAVNO.UNISTIJO.FUKARO..JEDNA.KOJE.UBIJO.DAVIDA

ODGOVORITE
Name

Херцеговац

15.04.2019 13:04

А ко је продао Брчко? обећао си оставку!!!

ODGOVORITE
Name

k55

15.04.2019 13:07

Kåko se Wigemark Lars dosjetio zajedno sa MMF Bankom kako da izvade Rudonju iz blata u koji se sapleo a sve radi novca kojeg su preko Rudonje i ona dva gada Bakira i Covica zaduzili narod.Rudonja ce da se sretne u Vatikanu sa Papom Franjom i poslije posjete bice;Radi mira, stabilnosti ,medzuregilijskih odnosa koji mogu ugroziti sigurnost i stabilnost ne samo na ovim prostorima vec i sire. Ja nemogu da se oglusim na mudre rijeci oca Franje i radi svega toga a i da mi nebi bili narod koji nema toleranciju za suzivot sa drugim religijskih grupacija.Radi mira i svega sto sam naveo iako to mozda nije odgovarajuce za nas narod a radi historijske vaznosti ja sam dao obecanje da cu dati sve od sebe radi mira i suzivota naroda sto ovdije zive.Ovako ce Rudonja da se obrati u javnost poslije susreta sa Papom i posijete Vatikanu.Zivi bili pa vidjeli.MMF i novac sa kojim su nas zaduzili preko Rudonja mora se vratiti i zato je posjeta Vatikanu namjenjena i dobro smisljenja.TACAN ODGOVOR POSIJETE

ODGOVORITE
Name

Derim

15.04.2019 13:09

Da li je bio nadrogiran, pijan, ja ne znam, normalan bio nije...

ODGOVORITE
Name

BIH...

15.04.2019 13:20

Psihijatar je tu potreban a za to vec znamo svi u BIH zato bolje sprijeciti ovakav govor to su samo price za malu djecu...Dodik e Dodik kad ces se uozbiljiti bla bla bla

ODGOVORITE
Name

Samo Ja

15.04.2019 13:21

Mada je vec citirano, nemogu da ne ponovim. Dodik kaze, da nije demokratska vlast (u Srbiji) bi vec odavno izvela policiju i vojsku i razbila demonstrante. pa sta je onda u Republici Srpskoj gdje policija razbija i nedozvoljava nikakva okupljanja???

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2019 18:59

DIKTATURA !!!

Name

Realno

15.04.2019 13:22

Boli tebe baja tuki, imaš papir da si lud... Sutra u Hagu da završiš možeš se braniti kako su svi znali da si budala i da su te opet birali, a da te je i Incko podržavao jer te nije sankcionisao... Boli tebe što sutra neko treba u rov za tu tvoju odvojenost... Narodu nek se ubija, dok vi popljačkaste boga oca... Čovjek bi rekao nek te bude sram, al jbg ne možeš to reći nekom ko ima papir da je budala, nije on kriv on je bolestan...

ODGOVORITE
Name

Dosadno

15.04.2019 13:27

Dosadna izjava, prežvakana i isfurana... Zijevam, ne mogu sebi doći.

ODGOVORITE
Name

Predrag Blagojevic

15.04.2019 13:29

koji kreten,za ne povjerovati,medjede djaba ti teritorija ,da je ko Rusija,ako par hiljada baba i djedova u njoj zive!

ODGOVORITE
Name

Djogo

15.04.2019 13:33

Nesto rasmisljam kakav smrad moras biti da ovako pricas. On je placen od svih gradjana da ih predstavlja a ovako prica, bez trunke griznje savjesti. Sad da te ovakva moralna nula vodi i njemu nesto da vjerujes. Jos kad pogledas sta je napravio od nas, i kakvu nas je temeljno opljackao i obezvrjedio u svakom segmentu. Aha, jos nam gura oruzje u ruke i pumpa srpstvom. Ja u Austriji svako malo nekog docekam.

ODGOVORITE
Name

NICE

15.04.2019 13:43

Divan tekst, na jednom od najbolih turističkih portala:, bravo mile, https://www.lonelyplanet.com/bosnia-and-hercegovina/central-and-northern-bosnia-and-hercegovina/banja-luka

ODGOVORITE
Name

Re Bileća

15.04.2019 13:43

Da imaš mozga barem k'o pile nebi takve gluposti izvaljivao.Da li uopšte misliš da ćeš dobro proći podržavajući ovog najvećeg neprijatelja Srpskog naroda i ostalih.Probaj shvatiti koje su štete Srbima učinili ovakvi huškači i zaštitnici samo svojih interesa.Sjeti se Srba iz Hrvatske,Kosova i zar Srbima nije dosta egzodusa počev od Čarnojevića do Dodika.Imaš Sokolac liječi se.

ODGOVORITE
Name

tuzlanka

15.04.2019 13:44

Duboko vjerujem da Dodikove riječi i riječi njegove prve pratilje Cvijanovićke ne dopiru do poštenih građana. Osim što izazivaju bijes njegove riječi nek se obistine u njegovoj kući i porodici. Žedan rata i krvi, jedino još to da povede i bio bi kompletan idiot. A zaboravio je jednu stvar. Činjenicu, rat se završava dogovorom. A vođe ratova gsje? kad tad završe zna se gdje

ODGOVORITE
Name

Republika Srpska Bosna i Hercegovina POZIV

15.04.2019 13:55

Svim gradjanima, komsijama, kolegama, prijateljima druge nacionalnosti tj. Bosnjacima i Hrvatima da ne uzimaju u obzir ovakve i slicne izjave i da ne stvaraju atmosferu panike medje svojom porodicom ili u svojim nacionalnim krugovima te da ne strahuju od ratnih ishoda i slicnih dogadjaja kao iz 90-ih na nasim prostorima, svi gradjani BiH po statutu dejtonskog mirovnog sporazuma su zasticeni od medjusobnih ratnih dejstava ishitrenom reakcijom OHR, EUFORA, NATO-a, sami sebe mozemo da promjenimo, nek na politicari ne budu uzor , za mirnu i stabilnu buducnost!

ODGOVORITE
Name

re

17.04.2019 22:12

Kakve, bolan, panike? Držimo fige da bude neko u RS-u toliko lud. Inače, naslov komentara je vrlo simpatičan.

Name

Bukvar

15.04.2019 14:01

E glavo luda, kad si luda da ne možeš biti ludja. "Da nije demokratska, vlast (u Srbiji) bi izvela policiju i vojsku i razbila proteste", istakao je Dodik. Znaci vlast u RS nije demokratska jer je izvela policiju da tuče i rastjeruje narod u decembru prošle godine.

ODGOVORITE
Name

Snaga

15.04.2019 14:03

Njemu je do zezancije, kao tinejdzer... došlo mu malo da ih iritira tamo. Nigdje konkretne priče, glupost do gluposti, u svakoj riječi.

ODGOVORITE
Name

Re

15.04.2019 14:06

Odvojio je on davno RS . Svaki dan 1.8 miliona se zadužuje da bi mogao da laje kako laje. A mora da laje da bi prikrio propast RS i skrenuo pažnju negdje drugdje. Laje jer ne može vise da finansira budžet a savjet ministara mu izmakao iz ruku. Bakir te je prozreo !

ODGOVORITE
Name

SveSkupa

15.04.2019 14:31

Kada nesto razmislim i jeste odvojena, ali to ne znaci nezavisna i samostalna drzava. Duduk misli odvojena, jer njegovi poslusnici rade i kradu kako stignu. Svakog mjeseca novi krediti za isplate penzija i plata. Svaki dan 1,8 milona KM duga vise. Jeste odvojena jer jedna grupa radi sta hoce i ne polazu nikome racune. Svakog mjeseca neke nove mrznje, izazov za rat, a sve u prikrivanju vlastite pljacke. Dosle su nove generacije koje misle sa svojom glavom i ne zele biti dio tvoje mrznjacko pohlepne politike, a i mi stariji tebi vise ne vjerujemo. Mozes samo da laprdas, a mi znamo zasto i u koje vrijeme uvijek isto mutis. To je ono vrijeme, kada krijes nesto- nesto veliko i ne zelis da se to otkrije. Ali ti Milokrade , bas milo krades. Ali i tome de doci kraj, bas zato sto je Srpska odvojena, jer si pri kraju da je unistis u svakom pogledu.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

15.04.2019 15:30

samo ne kontam kako ce ostvariti odvojenost, bez teskog i krvavog rata i izbjeglištva, samo to nek svima prvo objasni... ja ko Sarajlija koji je prezivio citav rat, i koji sam teški liberal, i kojem ne smeta ni trunku RS dok je god u BIH, ako ce i moj prijateljski srpski narod, osjecati se sigurnije, ali odvojenost je nesto drugo, mozemo zivjeti ko grofovi, ali radi ovakvih pečinskih ljudi zivimo ko bijeda i sirotinja teska, dajte ljudi dragi ima li više imalo pametnih ljudi na svim stranama, ili su na kraju ostali samo ovakvi pecinski i srednjovjekovni debili....

ODGOVORITE
Name

jeste

15.04.2019 15:51

malo morgen!

ODGOVORITE
Name

milje

15.04.2019 16:12

probudit ces se sa prstencom u dupedu i shvatiti da ce te vlasiti narod objesiti. Budalo jedna, kome je jos do rata? Granica, govana. Stanovi po Moskcvi i Becu, mislis narod je lud? Ne miljke, narod nije lud, ti si lud.

ODGOVORITE
Name

ma ja

15.04.2019 17:54

toliko je on odvojen sa svojom pameti ...

ODGOVORITE
Name

Mislis....

15.04.2019 18:30

Mislis da je veci dio naroda odvojen od vas kojiste na vlasti. U pravu si. U tome siuspio

ODGOVORITE
Name

Bosan@c

15.04.2019 19:36

Puši ka...svom drugaru. BL uvijek bila i uvijek ce biti u BIH. Bilo je i ludjih pa su svi ispusili a ti ćeš posebno. Robija ti se smjesi a Ameri te obožavaju, BLENTO.

ODGOVORITE
Name

zakon

15.04.2019 20:01

ovaj nije normalan imali ist normalno da on pruzi ovom narodu osim sto stalno ga drzi u nekim tenzijam i sukobima mi sa njim nikda necemo moci da izgradimo demokratsko drustovo i buducnos za svoju djecu

ODGOVORITE
Name

Kralj

15.04.2019 20:35

Duduku avnoj je "sklepao" ovu drzavu . I pusti nas obicne ljude da ne zivimo u tvojim lazima.

ODGOVORITE
Name

Simo

16.04.2019 03:54

Zasto govoris u ime svih srba? ko ti daje to pravo ? nisi ti jedini politicar u RS. Ti si obicni lazov petljanac, prevarant koji nemas nisa ljuskog u sebi i puno te srba nevoli i nemozes govoriti u ime nas da nisi pokrao na izborima nikad nebi bio sto si danas.

Name

Mirko

16.04.2019 04:06

Ti nas samo zavadjas sa svijetom, i mnogi ljudi RS nemogu dobiti vize za Ametiku zbog tebe od 14 trazilaca doije 1 ili 2, Federaciji dobiju skoro svi koji traze i to nije nikakva tajna.

Name

ray

16.04.2019 06:05

Samo još a pored svega , fali ti da nas pozoveš na potrebu jedinstva i da se upišam od smeha. Idi bre gde si naumio, daleko ti lepa kuća.

ODGOVORITE
Name

Q

16.04.2019 13:08

Odvojena od cega .Odvojema od Istocnog Sarajeva.Kako si samo dosadan pa Referendum pa nece u Sarajevo pa nece sa SDA pa Zastava pa ptcepljenje pa ajde majstore otcepi pokazi da si baja.Sam znas bolje od svi da se nemoze otcepiti .i to ti kaze i medzunarodna zajednica i SAD i Dejton a ti to najbolje znas samo seres i manipulises narodom. Hodas po samoj ivici baja ali kad padnes let ce biti dug a udarac od tlo bolan.I nestavljaj narod u zalog .Imas vec kednu crnu listu malo ti ali najvise ispasta RS.Narod.Narodu bi bilo najbolje da se otcepi od tebe .Unistio si sve a sad bi iizazivao ono najgore pa dobro razmisli o posljedicama

ODGOVORITE
Name

Kraj

16.04.2019 17:23

Mile ti ratuj a nas neka protjraju u Europe

ODGOVORITE
Name

brko

16.04.2019 18:46

Dodiče, nece ti se svidjeti ako se "razgraniče na istorijski način"... pogledaj granice Bosne i Hercegovine u zadnjih 1000 godina, govedo jedno...

ODGOVORITE
Name

Dare

17.04.2019 04:39

Covjek je budala nevidjena , u vremenu kad se skupu u Beogradu obrati robot ,kad se svijet mijenja svaki dan ova budala prica o odvajanju ,ratovima. Tehnologija brise granice ovaj covjek prica o problemu granica, covjek se svaki dan svadja sam sa sobom. On nema normalne izjave, uvjek je u svadji a niko nu nista ne kaze on sam galami na sebe i sve oko sebe. Prava budala,

ODGOVORITE
Name

Nako

17.04.2019 16:15

Dodo, Igora posalji da ratuje, gospodine Predsjednice, KRETENU JEDAN

ODGOVORITE
Name

Ulizica

17.04.2019 16:58

Ucini to vec jednom ako mozes narod ubijas svojim Bla Bla Blaaaaaaaaaaaa.

ODGOVORITE
Name

mile lozionicar

17.04.2019 17:37

Ljudi ovaj vas pali bezveze je on nema o cemu drugo da prica. Stavite se u njegovu kozu. Evo da si M Dodik.. Sta bi rekao narodu? Nista. Zato mora malo da vas lozi a sam zna da zna nema rata. Nema sukoba. Zna da bi srbi ponovo izgubili rat. Pa niste budale, Jest da srbujete previse ali doci cete pameti. Zapravo vec dolazite. Tonete prebrzo. Toliko brzo i zestoko da se bojim da cete i nas povuci sa sobom. Razhavizahte se malo sto bi mi rekli. Pozz

ODGOVORITE