Бепе Марота: Икарди нам је веома битан!

Преговарамо са Годином. . .  Директор Интера о плановима за финиш текуће и за наредну сезону. . .

Фудбал 18.04.2019 | 13:45
Бепе Марота: Икарди нам је веома битан!
Штопер Атлетика из Мадрида Дијего Годин је на корак од потписа за Интер, а око Маура Икардија је и даље све отворено, открио је директор црно-плавих Бепе Марота.

Он се у разговору за радио РАИ најавио долазак првог појачања, али и објаснио какве играче Нероазури траже за летњи прелазни рок.

„Тренутно преговарамо са Дијегом Годином, дефинишемо услове сарадње. План Интера за лето је да пронађе искусније играче који могу да утичу на екипу на позитиван начин, узимајући у обзир и правила финансијског фер-плеја. Микс искусних и младих квалитетних играча је идеја за наредну сезону“, рекао је Марота.

Питање свих питања за навијаче Интера је шта ће бити са Мауром Икардијем.

„Тешко је рећи колике су шансе да остане. Он је веома битан за овај клуб, а има уговор на још две године. Икарди је од најбољих нападача на тржишту и све активности око њега ће се обављати у право време и у договору са њим“.

Марота није одбацио могућност трампе Икарди – Дибала, коју је помињала италијанска штампа, али је мало вероватно да ће се то догодити.

Није избегао директор Интера ни питање о промени тренера, о којој брује медији.

„Имам пуно поверење у Спалетија, а Конте се помиње само зато што је слободан и што је трофејан стручњак. Али, верујемо у Спалетија, који је направио тим који расте“.

Главни циљ за финиш сезоне се зна.

„Наш главни циљ је пласман у Лигу шампиона. Прошле године смо били пети, сада смо трећи и то говори да идемо правим путем“.

Марота је у Интер дошао из Јувентуса, који и даље види као идеални модел функционисања једног фудбалског клуба.

„Има много великих разлика између Јувентуса и осталх клубова. Они имају победнички модел, не само за резултате на терену, него и на пољу економије. Јувентус може да буде узор на који ће се угледати други. А, Интер је за осам година променио три руководеће структуре и нормално је да неки процеси нису до краја доведени“, истакао је Бепе Марота.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар