Bepe Marota: Ikardi nam je veoma bitan!

Pregovaramo sa Godinom. . .  Direktor Intera o planovima za finiš tekuće i za narednu sezonu. . .

Fudbal 18.04.2019 | 13:45
Bepe Marota: Ikardi nam je veoma bitan!
Štoper Atletika iz Madrida Dijego Godin je na korak od potpisa za Inter, a oko Maura Ikardija je i dalje sve otvoreno, otkrio je direktor crno-plavih Bepe Marota.

On se u razgovoru za radio RAI najavio dolazak prvog pojačanja, ali i objasnio kakve igrače Neroazuri traže za letnji prelazni rok.

„Trenutno pregovaramo sa Dijegom Godinom, definišemo uslove saradnje. Plan Intera za leto je da pronađe iskusnije igrače koji mogu da utiču na ekipu na pozitivan način, uzimajući u obzir i pravila finansijskog fer-pleja. Miks iskusnih i mladih kvalitetnih igrača je ideja za narednu sezonu“, rekao je Marota.

Pitanje svih pitanja za navijače Intera je šta će biti sa Maurom Ikardijem.

„Teško je reći kolike su šanse da ostane. On je veoma bitan za ovaj klub, a ima ugovor na još dve godine. Ikardi je od najboljih napadača na tržištu i sve aktivnosti oko njega će se obavljati u pravo vreme i u dogovoru sa njim“.

Marota nije odbacio mogućnost trampe Ikardi – Dibala, koju je pominjala italijanska štampa, ali je malo verovatno da će se to dogoditi.

Nije izbegao direktor Intera ni pitanje o promeni trenera, o kojoj bruje mediji.

„Imam puno poverenje u Spaletija, a Konte se pominje samo zato što je slobodan i što je trofejan stručnjak. Ali, verujemo u Spaletija, koji je napravio tim koji raste“.

Glavni cilj za finiš sezone se zna.

„Naš glavni cilj je plasman u Ligu šampiona. Prošle godine smo bili peti, sada smo treći i to govori da idemo pravim putem“.

Marota je u Inter došao iz Juventusa, koji i dalje vidi kao idealni model funkcionisanja jednog fudbalskog kluba.

„Ima mnogo velikih razlika između Juventusa i ostalh klubova. Oni imaju pobednički model, ne samo za rezultate na terenu, nego i na polju ekonomije. Juventus može da bude uzor na koji će se ugledati drugi. A, Inter je za osam godina promenio tri rukovodeće strukture i normalno je da neki procesi nisu do kraja dovedeni“, istakao je Bepe Marota.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar