Унук ће испунити посљедњу жељу?

Одавно је познато да је жеља покојних супружника Слободана Милошевића и Мире Марковић била да почивају једно поред другог.

Србија 15.04.2019 | 11:12
Унук ће испунити посљедњу жељу?
Мирјана Марковић, удовица бившег југословенског председника Слободана Милошевића, а која је преминула у недељу у Русији, биће највероватније сахрањена у Пожаревцу, у дворишту породичне куће, по сопственој жељи, поред свог супруга, сазнаје се од кућних пријатеља породице Милошевић.

Одавно је познато да је жеља покојних супружника била да почивају једно поред другог, што се види и на надгробној плочи која је урађена после смрти Милошевића у Хагу. Тада је договорено да се и за Мирјану остави гробно место поред супруга, што је и учињено.

- Ако им нису дозволили да последње године живота живе заједно, нек макар буду заједно кад умру. Па и њено име је исписано је на мермеру, поред имена Слободана Милошевића, са којим се знала још од гимназијских дана - каже пријатељ породице.



 Иако поједини медији тврде како Марко и Марија не желе да им се мајка сахрани поред њиховог оца у Србији, они, како кажу пријатељи породице Милошевић, неће то ни тражити, већ ће испоштовати мајчину жељу.

Они очекују да ће њихови пријатељи који су и даље на власти у Србији, помоћи око транспорта тела и сахранити је поред супруга у Пожаревцу.

 Како је Милошевићев брат преминуо, последњих година једино је унук Марко одлазио код бабе у Москву и био у контакту с њом, а очекује се да баш он испред уже породице сахрани Миру Марковић.



Подсетимо, нити Марковићева, нити њена деца нису пристуствовали сахрани Милошевића. У једној изјави за медије Марковићева је рекла како би желела да дође у Србију како би посетила мужевљев гроб, али и да би желела да буде сахрањена баш поред њега, баш под том липом…

О том месту, које је било важано за њу и њену породицу, писала је у својој књизи "Јуче или сутра", сећајући се дана када су њен муж и она још увек били на врхунцу моћи.



- Липе су цветале, а среда је. Није викенд. Не могу, према томе, да идем у Пожаревац. А за мене је цветање липа, цветање само једне липе. Оне из нашег врта у Пожаревцу. Оне под којом сам ја одрасла, оне под којом су одрасла моја деца. Под којом сам учила, слушала прву југословенску забавну музику, читала све бајке својој ћерки, чувала свог малог сина. Седела са мужем у прве пролећне дане, неких година – читавог лета. Као да је та липа једина на свету, као да само она цвета крајем јуна. Чекам суботу да одем тамо као да никад тамо нисам била, као да хиљаду година нисам тамо била, као да тамо желим да останем заувек - написала је она.

Да ли ће јој се жеља испунити, одлучиће њена деца.

(Курир)

Коментари / 28

Оставите коментар
Name

правда

15.04.2019 09:18

требаје сахранит поред њеног супруга нека поцивају једно поред другог некасу бар тамо једно поред другог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга, туга

15.04.2019 10:00

И јад и ћемер наш Српски! Зашто је то тако, Бог ће драги знати, али овакве се ствари не дешавају ниједном народу, већ само нама! Испуни баки последњу жељу драго дијете, изгледа, да си ти паметнији од оца и тетке! Испуни јој жељу и имаћеш њен Благослов, видјечеш то!

Name

ПОШТОВАЛАЦ

15.04.2019 13:46

Слобо је Миру добро карао и треба да је саране поред њега фала!

Name

Код Срба Је Тако,

15.04.2019 15:01

само мртви могу заједнице, живе дозивотно прегањају

Name

Боца

15.04.2019 15:08

Унук из Индије?

Name

Поштовалац

15.04.2019 09:27

Највећа срамота Србије и српског народа је што су свог предсједника испоручили злочинцима у Хагу, а послије нису дозволили да буде сахрањен у Алеји великана у Београду. Због тог гријеха Срби ће дуго испаштати. Да није било Слободана Милошевића не би било ни Републике Српске, а питање је како би се и Србија провела у том времену. Ми у РС најмање што данас можемо је да га поштујемо и не пљујемо по њему мртвом

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Постовалац

15.04.2019 09:53

Јадан небио како си тако наиван? Све сто је јада.бједе, страдалих,убијених на свим странама, највисе кривице управо носи Слобо и ти га славис и њега постујес. Среца па нема тако пуно наивнозаосталих ликова.

Name

За Поштовалац

15.04.2019 10:07

Брате, све се слажем, од ријечи до ријечи! Чудан смо ми народ - не поштујемо своје владаре, не поштујемо своје родитеље, не поштујемо ни живе, ни мртве! Али, тако нам Бог и даје - све по заслузи!

Name

либом етаки

15.04.2019 10:32

Ти ПОШТОВАЛАЦ сероња, да ли знаш да је Милошевић потписао Дејтон, да је Алији дао Хаџиће, Илиџу, Вогошћу, Рајловац, све градове које смо јуначки бранили и одбранили, да смо све то напустили у фебруару и марту 1996.године, снијег до паса, гдје си се ти тада гријао и поштовао свога Предсједника, смраду један, не знаш како су се Срби напатили, са тих простора, измјештали своје покојнике, нису многи знали гдје ће преспавати слиједећу ноћ, након напуштања својих кућа и станова, а тебе брине гдје ће Мира бити сахрањена, баците је у поток

Name

историја

15.04.2019 11:33

Тешко је данас процјенити улогу пордице Милошевић ,вјероватно ће историја на основу прикупљених чињеница рећи своје.Међутим,да ли је онда релно да Тито и Јованка буду у кући цвијећ ,АКО ВЕЋ СВИ ИМАМО ПРИМЈЕДБЕ НА ХАГ И ЊЕГОВЕ ОПТУЖБЕ,а да ова породица страда.Свакодневно читамо и изјаве о погубности Титове политике,а ево читамо и о страдањима Срба са Сарајевског подручја,А тек кад видимо ко се у Србији сахрањује у Алеју заслужних грађана

Name

Милан Галогаза@маил.ру

18.04.2019 13:12

Ви из реп српске, македоније, биг и цг, словеније и србије, постујте милосевица,јер без њгове вестине преговарањ никога осим рата неби било.

Name

МираИСа

15.04.2019 09:27

Оно кад би нешто добро требало рећи о покојнику али просто нема шта! А и свеједно ти је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ал зато

15.04.2019 10:04

Има пуно лијепо о Алији да се каже, јел тако? Е па, драги Мирале, свако свога воли и поштује - ви из Са Алију, а ми из Бл нашег Слобу! Све зависи, са које се стране гледа!

Name

Психолог

15.04.2019 09:33

Овај пар се прославио гајеци мир и благостање у бивсој југи

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

15.04.2019 09:56

Они су донијели просперитет , процват и благостање .xаxаxаx

Name

Ј

15.04.2019 10:02

ми своје газимо муслимани своје своје злочинце славе

Name

Ниш

15.04.2019 09:45

ОВАЈ ПАР ЈЕ УНИШТИО СРБИЈУ ,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

15.04.2019 10:01

Слобо је био велики човјек у погрешно вријеме. Душмани му нису дали да живи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хектор

15.04.2019 10:52

јадни смо како трагицно заврсе породице насих владара кроз историју све као да је нацртано.Муз и зена на два дијела свијета се сахране.Па после пребацуј кости и прави церемоније каоогријесили смо се поцивај у свој9ј домовини.Оно после 100 год.Јадни ми

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

15.04.2019 12:08

свакако треба зену сахранити поред њеног муза него ста и онако смо се огријесили од њих ,проклети запад их сатанизовао а ми глупани то прихватили .Драги Слобо и Миро поцивајте у миру и опростите нам грехе које смо поцинили према вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

15.04.2019 12:15

Све ово сто цу написати, не писем због политицкке , нити било које друге "обојености". Драги моји сународници, да ли је нормално да председник било које дрзаве изрази зељу да буде сахрањен у зенином двористу и поред цињенице да је то по закону о гробљима забрањено? Да ли је нормално да председник цији је отац био свестеник, никада не удје у цркву ? Да ли је нормално да тај исти председник не додје свом оцу на сахрану? Да ли је нормално да тај исти председник, за време свих својих мандата, никада сопственом народу не цестита верски празник традиционалним поздравом? Драги моји Срби, да ли је ту иста нормално?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.04.2019 13:10

Драги моји, свако има свој животни пут и свако има право да чини оно што мисли да је за њега најбоље. Свако има право да процијени шта је добро а шта лоше неко радио. Зар је гријех испунити покојникову жељу. Зар нисмо сви различити, што је и добро да је тако. Сви владари су имали и врлине и мане као и сваки обичан човјек. Њихова добра дјела су била на добробит свих нас а лоша на посљдице за све нас. Чему толика помпа око овог догађаја. Пустите нека породица одлучи шта ће учинити.

Name

Мило

15.04.2019 14:24

тако је брате свака ти је златна

Name

Ре ре

15.04.2019 19:56

Да у праву сте, свако има право да ради оно сто је за њега најбоље. То право припада сваком цовеку. Али ако тај цовек постане председник, тада треба да ради оно сто је најбоље за народ. Демантујте ви мене цињеницама , јер сам и ја користио искљуциво истину и ниста сем истине.

Name

Ре ре ре

16.04.2019 05:08

Требало би да је тако како ви кажете али на жалост то се у пракси не дешава. Када човјек одлучи да се бори завласт он себе већ види на власти а кад се то оствари тежи да се награди за уложени труд. Након свих личних интереса почиње са општим интересом али дозирано да то не угрози лични.

Name

Валтер

15.04.2019 14:38

Није лијепо вриједјати људе.А тек вриједјати Слободана и Миру.Да су они имали Путина а не оног издајника Јелцина све би своје слободарске мисли реализовали.Сам за свој народ до краја се борио Слободан Милосевиц,и његова породица.Над њима се врси злоцин.Зена је била др наука,дакле академски градјанин првог реда,али издајницком и продатом ДОС-у сметала је истина,правда и слобода... Од ДОС-а није било вецег зла,нити це бити. Нека јој је вјецна слава и хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

16.04.2019 08:26

Дакако једно поред другог нек поцивају у миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обавезно погледајте!

17.04.2019 17:53

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=ПхЦиАзлХБЛ8

ОДГОВОРИТЕ