Unuk će ispuniti posljednju želju?

Odavno je poznato da je želja pokojnih supružnika Slobodana Miloševića i Mire Marković bila da počivaju jedno pored drugog.

Srbija 15.04.2019 | 11:12
Unuk će ispuniti posljednju želju?
Mirjana Marković, udovica bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, a koja je preminula u nedelju u Rusiji, biće najverovatnije sahranjena u Požarevcu, u dvorištu porodične kuće, po sopstvenoj želji, pored svog supruga, saznaje se od kućnih prijatelja porodice Milošević.

Odavno je poznato da je želja pokojnih supružnika bila da počivaju jedno pored drugog, što se vidi i na nadgrobnoj ploči koja je urađena posle smrti Miloševića u Hagu. Tada je dogovoreno da se i za Mirjanu ostavi grobno mesto pored supruga, što je i učinjeno.

- Ako im nisu dozvolili da poslednje godine života žive zajedno, nek makar budu zajedno kad umru. Pa i njeno ime je ispisano je na mermeru, pored imena Slobodana Miloševića, sa kojim se znala još od gimnazijskih dana - kaže prijatelj porodice.



 Iako pojedini mediji tvrde kako Marko i Marija ne žele da im se majka sahrani pored njihovog oca u Srbiji, oni, kako kažu prijatelji porodice Milošević, neće to ni tražiti, već će ispoštovati majčinu želju.

Oni očekuju da će njihovi prijatelji koji su i dalje na vlasti u Srbiji, pomoći oko transporta tela i sahraniti je pored supruga u Požarevcu.

 Kako je Miloševićev brat preminuo, poslednjih godina jedino je unuk Marko odlazio kod babe u Moskvu i bio u kontaktu s njom, a očekuje se da baš on ispred uže porodice sahrani Miru Marković.



Podsetimo, niti Markovićeva, niti njena deca nisu pristustvovali sahrani Miloševića. U jednoj izjavi za medije Markovićeva je rekla kako bi želela da dođe u Srbiju kako bi posetila muževljev grob, ali i da bi želela da bude sahranjena baš pored njega, baš pod tom lipom…

O tom mestu, koje je bilo važano za nju i njenu porodicu, pisala je u svojoj knjizi "Juče ili sutra", sećajući se dana kada su njen muž i ona još uvek bili na vrhuncu moći.



- Lipe su cvetale, a sreda je. Nije vikend. Ne mogu, prema tome, da idem u Požarevac. A za mene je cvetanje lipa, cvetanje samo jedne lipe. One iz našeg vrta u Požarevcu. One pod kojom sam ja odrasla, one pod kojom su odrasla moja deca. Pod kojom sam učila, slušala prvu jugoslovensku zabavnu muziku, čitala sve bajke svojoj ćerki, čuvala svog malog sina. Sedela sa mužem u prve prolećne dane, nekih godina – čitavog leta. Kao da je ta lipa jedina na svetu, kao da samo ona cveta krajem juna. Čekam subotu da odem tamo kao da nikad tamo nisam bila, kao da hiljadu godina nisam tamo bila, kao da tamo želim da ostanem zauvek - napisala je ona.

Da li će joj se želja ispuniti, odlučiće njena deca.

(Kurir)

Komentari / 28

Ostavite komentar
Name

pravda

15.04.2019 09:18

trebaje sahranit pored njenog supruga neka pocivaju jedno pored drugog nekasu bar tamo jedno pored drugog

ODGOVORITE
Name

Tuga, tuga

15.04.2019 10:00

I jad i ćemer naš Srpski! Zašto je to tako, Bog će dragi znati, ali ovakve se stvari ne dešavaju nijednom narodu, već samo nama! Ispuni baki poslednju želju drago dijete, izgleda, da si ti pametniji od oca i tetke! Ispuni joj želju i imaćeš njen Blagoslov, vidječeš to!

Name

POŠTOVALAC

15.04.2019 13:46

Slobo je Miru dobro karao i treba da je sarane pored njega fala!

Name

Kod Srba Je Tako,

15.04.2019 15:01

samo mrtvi mogu zajednice, žive dozivotno preganjaju

Name

Boca

15.04.2019 15:08

Unuk iz Indije?

Name

Poštovalac

15.04.2019 09:27

Najveća sramota Srbije i srpskog naroda je što su svog predsjednika isporučili zločincima u Hagu, a poslije nisu dozvolili da bude sahranjen u Aleji velikana u Beogradu. Zbog tog grijeha Srbi će dugo ispaštati. Da nije bilo Slobodana Miloševića ne bi bilo ni Republike Srpske, a pitanje je kako bi se i Srbija provela u tom vremenu. Mi u RS najmanje što danas možemo je da ga poštujemo i ne pljujemo po njemu mrtvom

ODGOVORITE
Name

RE Postovalac

15.04.2019 09:53

Jadan nebio kako si tako naivan? Sve sto je jada.bjede, stradalih,ubijenih na svim stranama, najvise krivice upravo nosi Slobo i ti ga slavis i njega postujes. Sreca pa nema tako puno naivnozaostalih likova.

Name

Za Poštovalac

15.04.2019 10:07

Brate, sve se slažem, od riječi do riječi! Čudan smo mi narod - ne poštujemo svoje vladare, ne poštujemo svoje roditelje, ne poštujemo ni žive, ni mrtve! Ali, tako nam Bog i daje - sve po zasluzi!

Name

libom etaki

15.04.2019 10:32

Ti POŠTOVALAC seronja, da li znaš da je Milošević potpisao Dejton, da je Aliji dao Hadžiće, Ilidžu, Vogošću, Rajlovac, sve gradove koje smo junački branili i odbranili, da smo sve to napustili u februaru i martu 1996.godine, snijeg do pasa, gdje si se ti tada grijao i poštovao svoga Predsjednika, smradu jedan, ne znaš kako su se Srbi napatili, sa tih prostora, izmještali svoje pokojnike, nisu mnogi znali gdje će prespavati slijedeću noć, nakon napuštanja svojih kuća i stanova, a tebe brine gdje će Mira biti sahranjena, bacite je u potok

Name

istorija

15.04.2019 11:33

Teško je danas procjeniti ulogu pordice Milošević ,vjerovatno će istorija na osnovu prikupljenih činjenica reći svoje.Međutim,da li je onda relno da Tito i Jovanka budu u kući cvijeć ,AKO VEĆ SVI IMAMO PRIMJEDBE NA HAG I NJEGOVE OPTUŽBE,a da ova porodica strada.Svakodnevno čitamo i izjave o pogubnosti Titove politike,a evo čitamo i o stradanjima Srba sa Sarajevskog područja,A tek kad vidimo ko se u Srbiji sahranjuje u Aleju zaslužnih građana

Name

Milan [email protected]

18.04.2019 13:12

Vi iz rep srpske, makedonije, big i cg, slovenije i srbije, postujte milosevica,jer bez njgove vestine pregovaranj nikoga osim rata nebi bilo.

Name

MiraISa

15.04.2019 09:27

Ono kad bi nešto dobro trebalo reći o pokojniku ali prosto nema šta! A i svejedno ti je...

ODGOVORITE
Name

Al zato

15.04.2019 10:04

Ima puno lijepo o Aliji da se kaže, jel tako? E pa, dragi Mirale, svako svoga voli i poštuje - vi iz Sa Aliju, a mi iz Bl našeg Slobu! Sve zavisi, sa koje se strane gleda!

Name

Psiholog

15.04.2019 09:33

Ovaj par se proslavio gajeci mir i blagostanje u bivsoj jugi

ODGOVORITE
Name

nn

15.04.2019 09:56

Oni su donijeli prosperitet , procvat i blagostanje .xaxaxax

Name

J

15.04.2019 10:02

mi svoje gazimo muslimani svoje svoje zločince slave

Name

Niš

15.04.2019 09:45

OVAJ PAR JE UNIŠTIO SRBIJU ,,,

ODGOVORITE
Name

Ivan

15.04.2019 10:01

Slobo je bio veliki čovjek u pogrešno vrijeme. Dušmani mu nisu dali da živi.

ODGOVORITE
Name

Hektor

15.04.2019 10:52

jadni smo kako tragicno zavrse porodice nasih vladara kroz istoriju sve kao da je nacrtano.Muz i zena na dva dijela svijeta se sahrane.Pa posle prebacuj kosti i pravi ceremonije kaoogrijesili smo se pocivaj u svoj9j domovini.Ono posle 100 god.Jadni mi

ODGOVORITE
Name

Bakica

15.04.2019 12:08

svakako treba zenu sahraniti pored njenog muza nego sta i onako smo se ogrijesili od njih ,prokleti zapad ih satanizovao a mi glupani to prihvatili .Dragi Slobo i Miro pocivajte u miru i oprostite nam grehe koje smo pocinili prema vama.

ODGOVORITE
Name

Srbin

15.04.2019 12:15

Sve ovo sto cu napisati, ne pisem zbog politickke , niti bilo koje druge "obojenosti". Dragi moji sunarodnici, da li je normalno da predsednik bilo koje drzave izrazi zelju da bude sahranjen u zeninom dvoristu i pored cinjenice da je to po zakonu o grobljima zabranjeno? Da li je normalno da predsednik ciji je otac bio svestenik, nikada ne udje u crkvu ? Da li je normalno da taj isti predsednik ne dodje svom ocu na sahranu? Da li je normalno da taj isti predsednik, za vreme svih svojih mandata, nikada sopstvenom narodu ne cestita verski praznik tradicionalnim pozdravom? Dragi moji Srbi, da li je tu ista normalno?

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2019 13:10

Dragi moji, svako ima svoj životni put i svako ima pravo da čini ono što misli da je za njega najbolje. Svako ima pravo da procijeni šta je dobro a šta loše neko radio. Zar je grijeh ispuniti pokojnikovu želju. Zar nismo svi različiti, što je i dobro da je tako. Svi vladari su imali i vrline i mane kao i svaki običan čovjek. Njihova dobra djela su bila na dobrobit svih nas a loša na posljdice za sve nas. Čemu tolika pompa oko ovog događaja. Pustite neka porodica odluči šta će učiniti.

Name

Milo

15.04.2019 14:24

tako je brate svaka ti je zlatna

Name

Re re

15.04.2019 19:56

Da u pravu ste, svako ima pravo da radi ono sto je za njega najbolje. To pravo pripada svakom coveku. Ali ako taj covek postane predsednik, tada treba da radi ono sto je najbolje za narod. Demantujte vi mene cinjenicama , jer sam i ja koristio iskljucivo istinu i nista sem istine.

Name

Re re re

16.04.2019 05:08

Trebalo bi da je tako kako vi kažete ali na žalost to se u praksi ne dešava. Kada čovjek odluči da se bori zavlast on sebe već vidi na vlasti a kad se to ostvari teži da se nagradi za uloženi trud. Nakon svih ličnih interesa počinje sa opštim interesom ali dozirano da to ne ugrozi lični.

Name

Valter

15.04.2019 14:38

Nije lijepo vrijedjati ljude.A tek vrijedjati Slobodana i Miru.Da su oni imali Putina a ne onog izdajnika Jelcina sve bi svoje slobodarske misli realizovali.Sam za svoj narod do kraja se borio Slobodan Milosevic,i njegova porodica.Nad njima se vrsi zlocin.Zena je bila dr nauka,dakle akademski gradjanin prvog reda,ali izdajnickom i prodatom DOS-u smetala je istina,pravda i sloboda... Od DOS-a nije bilo veceg zla,niti ce biti. Neka joj je vjecna slava i hvala.

ODGOVORITE
Name

Savo

16.04.2019 08:26

Dakako jedno pored drugog nek pocivaju u miru

ODGOVORITE
Name

Obavezno pogledajte!

17.04.2019 17:53

https://www.youtube.com/watch?v=PhCiAzlHBL8

ODGOVORITE