Нови скандал у британској војсци

Из подморнице британске Краљевске морнарице "ХМС Талент", наоружане крстарећим ракетама "томахавк", избачено је седам морнара који су узимали кокаин, објавио је "Мејл он сандеј", а "Дејли телеграф" подсјећа да је овом већ претходило неколико инцидената британских војника с узимањем кокаина, попут оног који се десио у самом краљевском дворцу Виндзору.

Свијет 15.04.2019 | 10:28
Нови скандал у британској војсци
Према информацијама "Мејла", морнари су разоткривени током обавезног теста на дрогу, јутро након журке на којој су конзумиране дроге, све то док се подморница дугачка више од 85 метара и тешка 5.300 тона спремала за осјетљиву мисију праћења кретања руске подморнице у Сјеверном мору и на подручју Арктичког круга.

Наводи се да су високи морнарички официри наредили да ови морнари буду предати војној полицији пошто су љекари Краљевске морнарице потврдили позитивне резултате прошле недјеље.

Британско Министарство одбране потврдило је инцидент у суботу увече, наводећи да понашање војника "није било у складу" с војном службом коју обављају јер то "смањује оперативну ефикасност".

Подморница "ХМС Талент" привукла је пажњу медија први пут прије четири године када јој је након удара у ледени бријег, током праћења руских подморница, била потребна поправка која је коштала пола милиона фунти.

"Мејл он сандеј" је пренио и да је британско Министарство одбране објавило током викенда да је шест војника 6. пука Краљевског логистичког корпуса из Јоркшира уклоњено из службе након што је тестом утврђено да су узимали кокаин, а акцију сузбијања дроге покренула је потпуковница Лајла Грин, коју су због тога прозвали "Челична дама".

"Дејли телеграф" наводи да су већ биљежени инциденти с војницима који су узимали кокаин, укључујући и четворицу из пука принца Харија, војводе од Сасекса.

Наводи се да се то десило неколико мјесеци прије његовог вјенчања с Меган Маркл, садашњом војвоткињом од Сасекса, када су четворица припадника Коњичких јединица краљевског посједа ухваћени на дјелу док су узимали кокаин у пабу који се налази у склопу дворца Виндзор.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А

15.04.2019 10:03

Ајд,шта има везе. Имају добре плате и могу себи приуштити. Јел треба да се нарокају најјефтинијим пивом из пластичних флаша од двије литре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаги

15.04.2019 18:21

А заносе се идејом да Русији отму Сибир, ради сировина.Није ни војска Амера ниста боља.

ОДГОВОРИТЕ