Novi skandal u britanskoj vojsci

Iz podmornice britanske Kraljevske mornarice "HMS Talent", naoružane krstarećim raketama "tomahavk", izbačeno je sedam mornara koji su uzimali kokain, objavio je "Mejl on sandej", a "Dejli telegraf" podsjeća da je ovom već prethodilo nekoliko incidenata britanskih vojnika s uzimanjem kokaina, poput onog koji se desio u samom kraljevskom dvorcu Vindzoru.

Svijet 15.04.2019 | 10:28
Novi skandal u britanskoj vojsci
Prema informacijama "Mejla", mornari su razotkriveni tokom obaveznog testa na drogu, jutro nakon žurke na kojoj su konzumirane droge, sve to dok se podmornica dugačka više od 85 metara i teška 5.300 tona spremala za osjetljivu misiju praćenja kretanja ruske podmornice u Sjevernom moru i na području Arktičkog kruga.

Navodi se da su visoki mornarički oficiri naredili da ovi mornari budu predati vojnoj policiji pošto su ljekari Kraljevske mornarice potvrdili pozitivne rezultate prošle nedjelje.

Britansko Ministarstvo odbrane potvrdilo je incident u subotu uveče, navodeći da ponašanje vojnika "nije bilo u skladu" s vojnom službom koju obavljaju jer to "smanjuje operativnu efikasnost".

Podmornica "HMS Talent" privukla je pažnju medija prvi put prije četiri godine kada joj je nakon udara u ledeni brijeg, tokom praćenja ruskih podmornica, bila potrebna popravka koja je koštala pola miliona funti.

"Mejl on sandej" je prenio i da je britansko Ministarstvo odbrane objavilo tokom vikenda da je šest vojnika 6. puka Kraljevskog logističkog korpusa iz Jorkšira uklonjeno iz službe nakon što je testom utvrđeno da su uzimali kokain, a akciju suzbijanja droge pokrenula je potpukovnica Lajla Grin, koju su zbog toga prozvali "Čelična dama".

"Dejli telegraf" navodi da su već bilježeni incidenti s vojnicima koji su uzimali kokain, uključujući i četvoricu iz puka princa Harija, vojvode od Saseksa.

Navodi se da se to desilo nekoliko mjeseci prije njegovog vjenčanja s Megan Markl, sadašnjom vojvotkinjom od Saseksa, kada su četvorica pripadnika Konjičkih jedinica kraljevskog posjeda uhvaćeni na djelu dok su uzimali kokain u pabu koji se nalazi u sklopu dvorca Vindzor.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

A

15.04.2019 12:03

Ajd,šta ima veze. Imaju dobre plate i mogu sebi priuštiti. Jel treba da se narokaju najjeftinijim pivom iz plastičnih flaša od dvije litre.

ODGOVORITE
Name

gagi

15.04.2019 20:21

A zanose se idejom da Rusiji otmu Sibir, radi sirovina.Nije ni vojska Amera nista bolja.

ODGOVORITE