Червар: У Београду су нам дјеца тражила аутограме!

"Није било вређања у Србији, као ни овде. Хвала публици", рекао је селектор Хрватске после победе над Србијом у Задру.

Остали спортови 15.04.2019 | 12:30
Червар: У Београду су нам дјеца тражила аутограме!
Након ремија у Београду (25:25) селекција Хрватске је у Задру пред 9.000 навијача савладала Србију са четири гола разлике (27:23).

Изабраници Лине Червара су у почетних пет-шест минута сломили отпор "орлова" и у наставку одржавали стечену предност.

Након сусрета селектор "ватрених" је честитао својим играчима на победи и чињеници да су показали велику вољу и жељу након што су у осам дана одиграили четири сусрета.

"У Београду смо показали да мора бити сарадње, показали смо своју скромност, момци нису остали равнодушни, а што се публике тиче није било вређања у Србији, као ни овде. Тамо сам видео децу која су се сликала са нашим играчима. Хвала публици, хвала Задру на пријему", истакао је Червар, који је као селектор предводио "каубоје" до олимпијског и светског злата.

Потом се осврнуо на игру...

"Морам рећи да је Србија добро играла и у Београду и овде. Био је прави 'фајт', чврста утакмица. Ми смо чврстом и агресивном одбраном преко контри контролисали до краја ток утакмце. Видело се да се Степанчић повредио, али у другом смо полувремену успешно мењали зоне из 5-1 у 6-0 и то се исплатило. Добро смо изгледали, али морамо подићи критеријуме мало више, можемо сложити једну тимску игру која ће бити препрека свима", закључио је трофејни стручњак.

После Немачке и Словеније, Хрватска је трећа селекција која је обезбедила пласман на Европско првенство које ће у јануару 2020. године бити одржано у Шведској, Норвешкој и Аустрији. 

Србија после четири рунде и даље нема победу у Групи 2, али има шансе за пролазак даље. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар