Červar: U Beogradu su nam djeca tražila autograme!

"Nije bilo vređanja u Srbiji, kao ni ovde. Hvala publici", rekao je selektor Hrvatske posle pobede nad Srbijom u Zadru.

Ostali sportovi 15.04.2019 | 12:30
Červar: U Beogradu su nam djeca tražila autograme!
Nakon remija u Beogradu (25:25) selekcija Hrvatske je u Zadru pred 9.000 navijača savladala Srbiju sa četiri gola razlike (27:23).

Izabranici Line Červara su u početnih pet-šest minuta slomili otpor "orlova" i u nastavku održavali stečenu prednost.

Nakon susreta selektor "vatrenih" je čestitao svojim igračima na pobedi i činjenici da su pokazali veliku volju i želju nakon što su u osam dana odigraili četiri susreta.

"U Beogradu smo pokazali da mora biti saradnje, pokazali smo svoju skromnost, momci nisu ostali ravnodušni, a što se publike tiče nije bilo vređanja u Srbiji, kao ni ovde. Tamo sam video decu koja su se slikala sa našim igračima. Hvala publici, hvala Zadru na prijemu", istakao je Červar, koji je kao selektor predvodio "kauboje" do olimpijskog i svetskog zlata.

Potom se osvrnuo na igru...

"Moram reći da je Srbija dobro igrala i u Beogradu i ovde. Bio je pravi 'fajt', čvrsta utakmica. Mi smo čvrstom i agresivnom odbranom preko kontri kontrolisali do kraja tok utakmce. Videlo se da se Stepančić povredio, ali u drugom smo poluvremenu uspešno menjali zone iz 5-1 u 6-0 i to se isplatilo. Dobro smo izgledali, ali moramo podići kriterijume malo više, možemo složiti jednu timsku igru koja će biti prepreka svima", zaključio je trofejni stručnjak.

Posle Nemačke i Slovenije, Hrvatska je treća selekcija koja je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo koje će u januaru 2020. godine biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji. 

Srbija posle četiri runde i dalje nema pobedu u Grupi 2, ali ima šanse za prolazak dalje. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar