Славко поново у школској клупи

Након три године борбе, Славку Мршевићу из Рудог, са Аспергеровим синдромом као блажим обликом аутизма, биће испуњена највећа жеља, да посљедњи мјесец школе проведе са својим другарима из разреда и са њима крене на матурску забаву.

Република Српска 15.04.2019 | 09:49
Славко поново у школској клупи
Испред школе јутрос су били његови пријатељи и новинари који су га дочекали аплаузом.

Подсјетимо, Славко је 16-годишњак који има дијагностификован Аспергеров синдром (високофункционални облик поремећаја из аутистичног спектра) и који је доспио у жижу јавности када се сазнало да му је због ове дијагнозе онемогућен приступ Средњој саобраћајној техничкој школи (СШЦ) у Рудом, коју је похађао. 

Према стручним мишљењима, он је способан да се школује редовним путем, али уз прилагођени, инклузивни наставни план и програм.

Како сазнаје Аваз, школу би данас требала посјетити и министар просвјете Републике Српске Наталија Тривић.

(Аваз)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Да

15.04.2019 09:15

Овде нешто не штима.За ову дискриминацију МОРА неко дебело одговарати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијело Брдо

15.04.2019 09:21

побједио разум

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОДО

15.04.2019 12:04

Конацно да се деси неста нормално али након три године, а до цега ни слуцајно није требало ни доци. Срамота невидјена. Цеститам Славкане, свака цаст твом оцу, тако се бори за своје дијете, али зар је до тога требало доци??? Али кад знамо да о свему одлуцују подобни и неспособни, који се и своје сјенке пласе, онда имамо то сто имамо; трпи или се бори са нељудима. Посебно ми је драго сто је сацуван један млади зивот који је имао снаге да све то издрзи. Буди добар, момцино, и настој све те муке заборавити. Срдацан поздрав из Рогатице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ба

15.04.2019 13:29

Како се до сада сколовао у средњој сколи??? Треба да одговарају сви који су му дозволили сколовање на овакав нацин а после му не дозволили да настави!!! Зар се код нас мозе сколовати у редовној настави како коме је "цеиф" !??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

15.04.2019 13:55

Јадно дијете. Али, по закону, инклузивни програм постоји само за поједина занатска занимања. Откуд он у техницком занимању уопсте?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре професор

15.04.2019 15:21

Професоре, да ли ви знате шта је инклузија?