Slavko ponovo u školskoj klupi

Nakon tri godine borbe, Slavku Mrševiću iz Rudog, sa Aspergerovim sindromom kao blažim oblikom autizma, biće ispunjena najveća želja, da posljednji mjesec škole provede sa svojim drugarima iz razreda i sa njima krene na matursku zabavu.

Republika Srpska 15.04.2019 | 09:49
Slavko ponovo u školskoj klupi
Ispred škole jutros su bili njegovi prijatelji i novinari koji su ga dočekali aplauzom.

Podsjetimo, Slavko je 16-godišnjak koji ima dijagnostifikovan Aspergerov sindrom (visokofunkcionalni oblik poremećaja iz autističnog spektra) i koji je dospio u žižu javnosti kada se saznalo da mu je zbog ove dijagnoze onemogućen pristup Srednjoj saobraćajnoj tehničkoj školi (SŠC) u Rudom, koju je pohađao. 

Prema stručnim mišljenjima, on je sposoban da se školuje redovnim putem, ali uz prilagođeni, inkluzivni nastavni plan i program.

Kako saznaje Avaz, školu bi danas trebala posjetiti i ministar prosvjete Republike Srpske Natalija Trivić.

(Avaz)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Da

15.04.2019 09:15

Ovde nešto ne štima.Za ovu diskriminaciju MORA neko debelo odgovarati!

ODGOVORITE
Name

Bijelo Brdo

15.04.2019 09:21

pobjedio razum

ODGOVORITE
Name

DODO

15.04.2019 12:04

Konacno da se desi nesta normalno ali nakon tri godine, a do cega ni slucajno nije trebalo ni doci. Sramota nevidjena. Cestitam Slavkane, svaka cast tvom ocu, tako se bori za svoje dijete, ali zar je do toga trebalo doci??? Ali kad znamo da o svemu odlucuju podobni i nesposobni, koji se i svoje sjenke plase, onda imamo to sto imamo; trpi ili se bori sa neljudima. Posebno mi je drago sto je sacuvan jedan mladi zivot koji je imao snage da sve to izdrzi. Budi dobar, momcino, i nastoj sve te muke zaboraviti. Srdacan pozdrav iz Rogatice.

ODGOVORITE
Name

Ba

15.04.2019 13:29

Kako se do sada skolovao u srednjoj skoli??? Treba da odgovaraju svi koji su mu dozvolili skolovanje na ovakav nacin a posle mu ne dozvolili da nastavi!!! Zar se kod nas moze skolovati u redovnoj nastavi kako kome je "ceif" !??

ODGOVORITE
Name

Profesor

15.04.2019 13:55

Jadno dijete. Ali, po zakonu, inkluzivni program postoji samo za pojedina zanatska zanimanja. Otkud on u tehnickom zanimanju uopste?!

ODGOVORITE
Name

Ре професор

15.04.2019 15:21

Професоре, да ли ви знате шта је инклузија?