ФРА: Лил декласирао ПСЖ!

Фудбалери Лила победили су ПСЖ са 5:1 на свом стадиону и тако им нанели други лигашки пораз ове сезоне.  Опет ништа од прославе: ПСЖ "згажен" у Лилу! Парижани први пут од 2000. године примили пет голова у првенственој утакмици.  Понижени и посрамљени - растурање ПСЖ-а које ће се памтити! Лилови клинци бројали до пет, поново одложено шампионско славље. . .

Фудбал 15.04.2019 | 10:00
ФРА: Лил декласирао ПСЖ!
Сјајна партија фудбалера Лила, пре свега у другом полувремену у ком су постигли 4 од укупно 5 постигнутих голова, а занимљиво је да је свих 6 голова на мечу постигло 6 различитих играча.

Томас Меније је у седмом минуту постигао аутогол, па је Лил дошао до предности, а шпанки бек Хуан Бернат након само четири минута доноси изједначење. Од хероја до трагичара је ишао Бернат, пошто је у 36. минуту због фаула као последњи играч одбране зарадио црвени картон и оставио ПСЖ са десет играча.

Резултатом 1:1 се прво полувреме и завршио, а онда је већ почетком другог уследио "блицкриг". У 51. минуту преко Пепеа, Лил стиже до 2:1, већ у 65. минуту је било 3:1 за Лил, пошто се у стрелце уписао и Бамба. Након само шест минута видели смо и четврти гол Лила, који је постигао Габриел, а дефанзивац Жозе Фонте у 84. минуту утакмице поставља коначних 5:1.

ПСЖ је свакако првопласирани, са 81 освојеним бодом, док је екипа Лила на другом месту са 64.

Сент Етјен је поново прескочио љутог ривала, екипу Олимпика из Марсеја, након што су савладали Бордо код куће са 3:0. Казри, Бенасер и Дебиши били су стрелци у овој више него сигурној победи "зелених", док су фудбалери Рена и Нице одиграли меч без голова.

Ни други викенд заредом Пари сен Жермен није успео да дефинитивно обезбеди нову титулу првака Француске!

Пре недељу дана се на "Парку принчева" испречио Стразбур, одигравши са лидером 2:2, а ове вечери је тим Томаса Тухела претрпео дебакл на гостовању другопласираном Лилу - 5:1 (2:1)!

"Свецима" је био довољан и реми, јер би шест кола пре краја првенства имали 20 бодова више, али сада је стање на табели: ПСЖ 81 бод (уз меч мање), Лил 64.

Илузорно је и помислити да ће Мбапе и другови наставити да киксирају и да би титулу могли да доведу под знак питања, али сигурно је да оваква бламажа неће пријати ни навијачима, ни бизнисменима из Катара, који сваке године убризгавају у клуб на стотине милиона евра.

Катастрофалан пораз ПСЖ дугује чињеници да је у 36. минуту, при резултату 1:1, остао без искљученог Хуана Берната, који је као последњи играч одбране повукао ривала за дрес и оборио га у трку према голу.

Пре тога је Лил повео аутоголом Томаса Менијеа у 7. минуту, а изједначио је управо Бернат, четири минута касније.

Ново вођство тада већ бројчано надмоћном домаћину донео је у 51. минуту Николас Пепе, нападач из Обале Слоноваче, иначе потенцијална звезда летњег прелазног рока.

Потом су Алфонса Ареолу "избушили" Жонатан Бамба (65), Бразилац Габриел (71) и на крају португалски ветеран Жозе Фонте (84).

Трећу шансу да осигура титулу ПСЖ ће имати у среду, када игра заостали меч против Нанта, опет у гостима.

Остаће уписано да је "петарду" од Лила примила следећа екипа: Ареола - Алвеш, Дагба, Тијаго Силва (Керер), Кимпембе - Меније (Дијаби), Паредес, Верати, Бернат - Дракслер (Курзава), Мбапе.

Ако је неко сумњао нека од вечерас буде сигуран - Лил је други тим Француске! Свака част Лиону за доста успешну европску одисеју, за победе над Манчестер Ситијем, али табела не лаже. Лавови су испод Лила и ту ће врло вероватно и остати. На месту које директно води у Лигу шампиона. После спектакуларне ноћи на стадиону Пјер Моро све осим таквог расплета могло би се сматрати правим малим чудом. Јер вечерас је Лил на ситне делове раставио неприкосновени Пари Сен Жермен (5:1) и још једном одложио шампионску журку Светаца. Требало је да се слави ноћас у Паризу, а незаборавну забаву приредили су уствари Лилови клинци, наневши један од најтежих пораза Пари Сен Жермену у новој, "петро-долар" ери.     

Наравно, треба бити поштен па рећи да је Лил до овог величанственог тријумфа дошао у доброј мери захваљујући раном црвеном картону Хуана Берната, међутим таај податак већ сутра одлази у заборав, а резултат сасвим сигурно остаје заописан. 

Блиставу игру пружили су најмлађи и најбољи играчи Лила. Пре свих Никола Пепе, који је потврдио епитет једног од највећих талената Лиге 1. Његов бег у 38. минуту зауставио је Бернат повлачењем за руку, када је зарадио директан црвени картон. Резултат је тада већ био 1:1. Тома Меније аутоголом донео је предност домаћину, а управо Бернат поравнао после дивних потеза Килијана Мбапеа. 

Није ово, ипак, била ноћ млађаног Мбапеа... У наставку Лил је заиграо убилачки фудбал и тотално уништио моћни ПСЖ. Томас Тухел помислио је да и са играчем више може да насрће, да напада, што му се жестоко осветило. 

Лил је у растурање ПСЖ-а кренуо после тропотезне акције која је Пепеа избацила у ситуацију "један на један". Играо се 51. минут. Онда је "палицу" преузео Жонатан Бамба - дивно је лопте делио 20-годишњи Иконе - да би Жозе Фонте ставио тачку - 5:1! За дебакл Парижана који ће се дуго, дуго памтити. Овакав пораз, заправо пет примљених комада, клуб из Париза није доживео пуних 19 година. Још од 2000, када му је мрежу овако напунио Седан...   

ЛИГА 1 - 32. КОЛО

Петак

Дижон -  Амијен 0:0

Нант – Лион 2:1 (1:1)
/Кулибали 11, Лимбомбе  – Терије 41/

Субота

Марсељ - Ним 2:1 (0:0)
/Жермен 72, Луиз Густаво 73 - Саваније 82. пенал/ 

Каен - Анже 0:1 (0:0)
/Рен-Аделаид 61/

Монако - Ремс 0:0

Стразбур - Генган 3:3 (1:1)
/Ажорк 39, 73, Прцић 69 - Тирам 37, До 63, Сорбон 87/

Недеља

Монпеље - Тулуз 2:1 (0:0)
/Шкриј 53, Камара 77 - Сидибе 61/

Рен - Ница 0:0

Сент Етјен - Бордо 3:0 (0:0)
/Казри 55. пенал, Дебуши 74, 90/

Лил - Пари Сен Жермен 5:1 (1:1)
/Меније 7аг, Пепе 51, Бамба 66, Габријел 72, Фонте 84 - Бернат 11/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар