ШПА: Валенсија ријешила дерби за шест минута!

Валенсији локални дерби, прети Севиљи у борби за Лигу шампиона! Фудбалери Валенсије победили су локалног ривала Леванте 3:1, у 32. колу шпанске ЛаЛиге.  Лига шампиона делује реално! Леванте прелако положио оружје на Местаљи - 3:1 (1:0).

Фудбал 15.04.2019 | 09:45
ШПА: Валенсија ријешила дерби за шест минута!
"Слепи мишеви" су наставили потеру за Лигом шампиона, заостају три бода за четвртопласираном Севиљом.

Валенсију је до треће победе у последња четири кола предводио двоструки стрелац Санти Мина, а мрежу је затресао и Гонсало Гуедеш.

Местаља је експлодирала већ у другом минуту када је Гуедеш пронашао Мину, да би домаћин чувао предност до краја полувремена.

У десетом минуту је уследио хладан туш, када је Карлос Солер поравнао резултат аутоголом.

Међутим, Солер се искупио само минут касније асистенцијом за Гуедеша који враћа вођство Валенсији.

Свега пет минута касније домаћин је "оверио" победу, Мина је искористио одбитак и поставио коначних 3:1.

У следећем колу Валенсије дочекује Бетис, који се и даље бори за Лигу Европе, док је Леванте под притиском уочи меча са Еспањолом јер је свега два бода изнад опасне зоне.

Валенсија је на Местаљи пружила својим навијачима још једно лепо вече и тријумфом у градском дербију против Левантеа од 3:1 одржала надуда ће се домоћи Лиге шампиона кроз Примеру на крају трке.

Три бода јој тренутно бежи Севиља, шест кола пре краја, али ако пулени тренера Марселина Тораланаставе у оваквом ритму и форми, нема сумње да могу до великог успеха и четвртог места јер делују боље и свежије од конкурената.

Што се тиче вечерашње утакмице домаћи су повели већ после два минута игре, када је Санти Минаефектно реаговао на центаршут Гонсала Гудеша са леве стране и главом матирао голмана Фернандеза. Иако је доминирала у већем делу првог полувремена, Валенсија није створила пуно изгледних прилика, а голман Нето спречио је у 14. Леванте да дође до изједначења зауставивши одличан покушај Мартија Роџера.

Ипак, ништа бразилски чувар мреже није могао у 56. када је после корнера његов саиграч Карлос Солер неспретно реаговао и погодио сопствену мрежу. Радост гостију трајала је јако кратко.

Само што су играчи Валенсије кренули с центра Гонсало Гудеш је после серије и размене пасова мајсторски са десног крила закуцао лопту у мрежу за 2:1. 

Био је то увод у мирних пола сата Валенсије, а сваку дилему око коначног исхода ове утакмице отклонио је вечерас одлични Санти Мина из близине после ударца Солера и одбитка лопте од стране голмана Левантеа.

Нема шта, чиста и заслужена победа Валенсије, док Леванте ни после осам утакмица не зна за тријумф па му је опстанак поново угрожен.

ЛаЛига, 32. коло:

Реал Сосиједад – Еибар 1:1 (1:0)
Хунами 1 – Жордан 85

Ваљадолид – Хетафе 2:2 (1:1)
Гвардиола 30, Унал 69п – Арамбари 14, Молина 90+6п

Атлетик Билбао – Рајо Ваљекано 3:2 (1:1)
Вилијамс 2, 50, Гарсија 72 – Морено 45, Де Томас 85

Ђирона – Виљареал 0:1
Чуквуезе 7

Валенсија - Леванте 3:1 (1:0)
Мина 2, 63, Гуедеш 57 - Солер 56. аутогол

Субота:

Еспањол – Алавес 2:1 (1:0)
Педроса 18, Лагвардија 47аг – Калери 56

Атлетико Мадрид – Селта 2:0 (1:0)
Гризман 42, Мората 74

Севиља - Бетис 3:2 (1:0)
Ел Хадади 26, Сарабија 59, Васкес 64 – Ло Селсо 55, Тељо 82

Уеска - Барселона 0:0

Понедељак:

21.00 Леганес – Реал Мадрид



Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар