ŠPA: Valensija riješila derbi za šest minuta!

Valensiji lokalni derbi, preti Sevilji u borbi za Ligu šampiona! Fudbaleri Valensije pobedili su lokalnog rivala Levante 3:1, u 32. kolu španske LaLige.  Liga šampiona deluje realno! Levante prelako položio oružje na Mestalji - 3:1 (1:0).

Fudbal 15.04.2019 | 09:45
ŠPA: Valensija riješila derbi za šest minuta!
"Slepi miševi" su nastavili poteru za Ligom šampiona, zaostaju tri boda za četvrtoplasiranom Seviljom.

Valensiju je do treće pobede u poslednja četiri kola predvodio dvostruki strelac Santi Mina, a mrežu je zatresao i Gonsalo Guedeš.

Mestalja je eksplodirala već u drugom minutu kada je Guedeš pronašao Minu, da bi domaćin čuvao prednost do kraja poluvremena.

U desetom minutu je usledio hladan tuš, kada je Karlos Soler poravnao rezultat autogolom.

Međutim, Soler se iskupio samo minut kasnije asistencijom za Guedeša koji vraća vođstvo Valensiji.

Svega pet minuta kasnije domaćin je "overio" pobedu, Mina je iskoristio odbitak i postavio konačnih 3:1.

U sledećem kolu Valensije dočekuje Betis, koji se i dalje bori za Ligu Evrope, dok je Levante pod pritiskom uoči meča sa Espanjolom jer je svega dva boda iznad opasne zone.

Valensija je na Mestalji pružila svojim navijačima još jedno lepo veče i trijumfom u gradskom derbiju protiv Levantea od 3:1 održala naduda će se domoći Lige šampiona kroz Primeru na kraju trke.

Tri boda joj trenutno beži Sevilja, šest kola pre kraja, ali ako puleni trenera Marselina Toralanastave u ovakvom ritmu i formi, nema sumnje da mogu do velikog uspeha i četvrtog mesta jer deluju bolje i svežije od konkurenata.

Što se tiče večerašnje utakmice domaći su poveli već posle dva minuta igre, kada je Santi Minaefektno reagovao na centaršut Gonsala Gudeša sa leve strane i glavom matirao golmana Fernandeza. Iako je dominirala u većem delu prvog poluvremena, Valensija nije stvorila puno izglednih prilika, a golman Neto sprečio je u 14. Levante da dođe do izjednačenja zaustavivši odličan pokušaj Martija Rodžera.

Ipak, ništa brazilski čuvar mreže nije mogao u 56. kada je posle kornera njegov saigrač Karlos Soler nespretno reagovao i pogodio sopstvenu mrežu. Radost gostiju trajala je jako kratko.

Samo što su igrači Valensije krenuli s centra Gonsalo Gudeš je posle serije i razmene pasova majstorski sa desnog krila zakucao loptu u mrežu za 2:1. 

Bio je to uvod u mirnih pola sata Valensije, a svaku dilemu oko konačnog ishoda ove utakmice otklonio je večeras odlični Santi Mina iz blizine posle udarca Solera i odbitka lopte od strane golmana Levantea.

Nema šta, čista i zaslužena pobeda Valensije, dok Levante ni posle osam utakmica ne zna za trijumf pa mu je opstanak ponovo ugrožen.

LaLiga, 32. kolo:

Real Sosijedad – Eibar 1:1 (1:0)
Hunami 1 – Žordan 85

Valjadolid – Hetafe 2:2 (1:1)
Gvardiola 30, Unal 69p – Arambari 14, Molina 90+6p

Atletik Bilbao – Rajo Valjekano 3:2 (1:1)
Vilijams 2, 50, Garsija 72 – Moreno 45, De Tomas 85

Đirona – Viljareal 0:1
Čukvueze 7

Valensija - Levante 3:1 (1:0)
Mina 2, 63, Guedeš 57 - Soler 56. autogol

Subota:

Espanjol – Alaves 2:1 (1:0)
Pedrosa 18, Lagvardija 47ag – Kaleri 56

Atletiko Madrid – Selta 2:0 (1:0)
Grizman 42, Morata 74

Sevilja - Betis 3:2 (1:0)
El Hadadi 26, Sarabija 59, Vaskes 64 – Lo Selso 55, Teljo 82

Ueska - Barselona 0:0

Ponedeljak:

21.00 Leganes – Real Madrid



Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar