Хероин преносили у украсном панелу

Вишем јавном тужилаштву у Београду данас ће бити приведени чланови групе "Америка", предвођени наводним вођом Веселином Раичевићем, званим Меда (57). Прије два дана, поред њега, полиција је ухапсила и Имрли Алилија, званог Мерлин, Александра Стевића и Асхима Јусуфија. Они се сумњиче за недозвољену трговину наркотицима.

Србија 15.04.2019 | 08:03
Хероин преносили у украсном панелу
На пресијецању великог кријумчарског ланца хероином радили су припадници Безбједносно-информативне агенције (БИА), београдске полиције, Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК УКП МУП Србије) у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал. Према незваничним сазнањима, у Бугарској је приведена и пета особа - Марија Димитрова Пелтекова.

Чланови ове групе праћени су неколико дана, а акција је започела у суботу ујутру када је на Граничном прелазу Прешево из Македоније у Србију ушао Јусуфи.

"Он је био у аутобусу, који је саобраћао на релацији од Скопља до Ниша",наводи извор "Новости".

"Код себе је имао кофер. Када је изашао на аутобуској станици у граду на Нишави узео је такси. Упутио се ка бугарској граници", навео је извор листа.

Из Бугарске у Србију је, у међувремену, ушла Марија Димитрова Пелтекова. Она је чекала да дође Јусуфи недалеко од границе. Како се претпоставља, она му је предала панел украсну плочу, увијену у целофан, у којој је било сакривено два килограма хероина. Јусуфи, који је иначе, македонски држављанин, упутио се таксијем назад за Ниш. Тамо је ушао у аутобус за Београд, а Бугарка се одмах вратила у своју земљу.

Јусуфи је стигао у Београд гдје га је, како се сумња, сачекао један од чланова групе. Упутили су се у познати београдски ресторан, гдје их је чекао купац. Током примопредаје у локал је упала полиција и похапсила их. Интересантно је, међутим, да је Раичевић неколико тренутака раније изашао из те кафане. Ухапшен је у аутомобилу у непосредној близини.

Безбједносне службе Србије, али и региона, имају податке да припадници некадашње групе "Америка" већ извјесно вријеме сарађују са Албанцима у пословима са трговином наркотика. Дрогом, осим црног тржишта у Србији, Хрватској, Словенији, Црној Гори, снабдијевају и поједине земље ЕУ, попут Аустрије.

Интересантно је да злогласна криминална група "Америка", према обавјештајним подацима српских безбједносних служби, која је харала деведесетих година прошлог вијека, више не постоји у облику у каквом је била до прије петнаестак година. Поједини њени истакнути чланови, међутим, формирали су сопствене "екипе" са којима су наставили криминалне послове.

УБИСТВА ВОЈЕ АМЕРИКАНЦА

Клану "Америка" приписано је више од 20 убистава почињених у Њемачкој, Шведској, Словенији, Холандији, Италији, Мађарској и земљама бивше СФРЈ. Сматра се да су је формирали Војислав Раичевић, звани Воја Американац, његов брат Веселин и Милета Мајкић. Само за име Воје Американца везано је десетак ликвидација по Београду.

Интересантно је да је Воја Американац нестао под сумњивим околностима и да његово тијело никада није пронађено.

(Новости.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Q

15.04.2019 06:12

Како добро сурадзују Албанци и Срби у криминалу како им несмета национализам новца који нема ни боју ни мирис ни странацку припадност.А и без Бугара немозе .Као сви се мрзе а уствари одлицно сурадзују.А народ ко народ пун мрзње бједан преварен покраден унистен..Ста реци .

ОДГОВОРИТЕ