Суђење: У ауту нађени трагови

Душан Кецкаревић, вјештак форензичке генетике из Београда, утврдио је да су биолошки трагови Горана Параша, Владана Малића и Олега Банде пронађени у аудију А6 који је кориштен током пљачке.

Република Српска 15.04.2019 | 07:14
Суђење: У ауту нађени трагови
У наставку поновљеног суђења припадницима Специјалне јединице МУП-а РС Малићу, Парашу и Александру Поповићу, те њиховом сараднику Банди у бањалучком Окружном суду Кецкаревић је рекао да у материјалу које је вјештачио није уочио ништа спорно што би утицало на резултат ДНК анализе.

Биолошки трагови оптуженог Параша и Малића пронађени су на грлићу пластичне флашице аквавива, која је према доказима Тужилаштва пронађена током истраге пљачке, а Парашев траг је нађен и на наслоњачу за главу на сувозачевом мјесту.

Бандин биолошки траг нађен је на ручици мјењача и возачевим вратима аутомобила. Анализом овог аутомобила, на задњим вратима  је пронађен и биолошки траг специјалца Жељка Инђића, који је раније признао кривицу и који је осуђен.

Подсјећамо, Малићу, Парашу, Поповићу и Банди суди се трећи пут јер је Врховни суд РС укинуо двије раније донесене пресуде бањалучког Окружног суда. Посљедњом пресудом били су осуђени на 40 година затвора. Оптужница их терети да су 22. септембра 2015. године на аутопуту Бањалука - Градишка напали колону возила агенције "Сецтор Сецуритy", која је у Загреб превозила новац УниЦредит банке, и отели им више од 600.000 КМ.

Суђење је обиљежио и вербални сукоб Јадранке Ивановић, адвоката Малића, Параша и Банде, и вјештака Кецкаревића због начина прикупљања и достављања доказа на вјештачење као и фотографисања.

Ивановићева је истицала да су докази уништени јер је кеса са биолошким траговима раздерана, а Кецкаревић је рекао да је материјал који је достављен на вјештачење био одговарајуће упакован.

Вјештак је испитивање адвоката назвао иживљавањем, а Ивановићева је због његовог начина одговарања потом запријетила напуштањем суднице, али се то на крају није догодило.

(Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

15.04.2019 05:26

Ко је наредбодавац, МОЛИМ ВАС! КО ЈЕ УБИО ДАВИДА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

15.04.2019 05:49

И ови клиснули у србију Мора да их несто привлаци тамо Сав сљам побјезе из РС-а у Србију па кога да вацамо Направе зло па Србија мајка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Л

15.04.2019 06:04

Она увијек пријети кад није у праву или кад њено не мозе проци. Стара фора. Овим фрајерима ребнути казну од које никад себи неце доци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма дајте људи

15.04.2019 06:11

Пустите момке, шта их малтретирате, зафалило пара, па дошли да се мало позајме?!? И тако се не зна чије су паре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Панцо Вила

15.04.2019 06:15

Ајде ослободите момке,свеједно те паре су исле из РС,И ако су,нека су покупили,колико износе главесине И колико је блокирано рацуна политицара за које се зна И не зна,па суте,сваки фенинг сто се износи из РС И сто износе стране банке треба узимати,однијели су 95%.капитала из земље,И оно мало,сто је остало пар олоса јос износе,треба све то вратити народу,а не да се износи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Птеваранти парекселанс

15.04.2019 07:07

Ти адвокати су зло и преваранти невиђени један од таквих је и Романић Милан из Бања Луке ,који од странака само тражи новац чак неке и уцјењује пред само ричиште пријетњом да неће ићи ако му се не да новац што је застрашујуће!!!!!

ОДГОВОРИТЕ