Suđenje: U autu nađeni tragovi

Dušan Keckarević, vještak forenzičke genetike iz Beograda, utvrdio je da su biološki tragovi Gorana Paraša, Vladana Malića i Olega Bande pronađeni u audiju A6 koji je korišten tokom pljačke.

Republika Srpska 15.04.2019 | 07:14
Suđenje: U autu nađeni tragovi
U nastavku ponovljenog suđenja pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RS Maliću, Parašu i Aleksandru Popoviću, te njihovom saradniku Bandi u banjalučkom Okružnom sudu Keckarević je rekao da u materijalu koje je vještačio nije uočio ništa sporno što bi uticalo na rezultat DNK analize.

Biološki tragovi optuženog Paraša i Malića pronađeni su na grliću plastične flašice akvaviva, koja je prema dokazima Tužilaštva pronađena tokom istrage pljačke, a Parašev trag je nađen i na naslonjaču za glavu na suvozačevom mjestu.

Bandin biološki trag nađen je na ručici mjenjača i vozačevim vratima automobila. Analizom ovog automobila, na zadnjim vratima  je pronađen i biološki trag specijalca Željka Inđića, koji je ranije priznao krivicu i koji je osuđen.

Podsjećamo, Maliću, Parašu, Popoviću i Bandi sudi se treći put jer je Vrhovni sud RS ukinuo dvije ranije donesene presude banjalučkog Okružnog suda. Posljednjom presudom bili su osuđeni na 40 godina zatvora. Optužnica ih tereti da su 22. septembra 2015. godine na autoputu Banjaluka - Gradiška napali kolonu vozila agencije "Sector Security", koja je u Zagreb prevozila novac UniCredit banke, i oteli im više od 600.000 KM.

Suđenje je obilježio i verbalni sukob Jadranke Ivanović, advokata Malića, Paraša i Bande, i vještaka Keckarevića zbog načina prikupljanja i dostavljanja dokaza na vještačenje kao i fotografisanja.

Ivanovićeva je isticala da su dokazi uništeni jer je kesa sa biološkim tragovima razderana, a Keckarević je rekao da je materijal koji je dostavljen na vještačenje bio odgovarajuće upakovan.

Vještak je ispitivanje advokata nazvao iživljavanjem, a Ivanovićeva je zbog njegovog načina odgovaranja potom zaprijetila napuštanjem sudnice, ali se to na kraju nije dogodilo.

(Nezavisne)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

15.04.2019 07:26

Ko je naredbodavac, MOLIM VAS! KO JE UBIO DAVIDA?

ODGOVORITE
Name

AR

15.04.2019 07:49

I ovi klisnuli u srbiju Mora da ih nesto privlaci tamo Sav sljam pobjeze iz RS-a u Srbiju pa koga da vacamo Naprave zlo pa Srbija majka

ODGOVORITE
Name

L

15.04.2019 08:04

Ona uvijek prijeti kad nije u pravu ili kad njeno ne moze proci. Stara fora. Ovim frajerima rebnuti kaznu od koje nikad sebi nece doci.

ODGOVORITE
Name

Ma dajte ljudi

15.04.2019 08:11

Pustite momke, šta ih maltretirate, zafalilo para, pa došli da se malo pozajme?!? I tako se ne zna čije su pare?

ODGOVORITE
Name

Panco Vila

15.04.2019 08:15

Ajde oslobodite momke,svejedno te pare su isle iz RS,I ako su,neka su pokupili,koliko iznose glavesine I koliko je blokirano racuna politicara za koje se zna I ne zna,pa sute,svaki fening sto se iznosi iz RS I sto iznose strane banke treba uzimati,odnijeli su 95%.kapitala iz zemlje,I ono malo,sto je ostalo par olosa jos iznose,treba sve to vratiti narodu,a ne da se iznosi

ODGOVORITE
Name

Ptevaranti parekselans

15.04.2019 09:07

Ti advokati su zlo i prevaranti neviđeni jedan od takvih je i Romanić Milan iz Banja Luke ,koji od stranaka samo traži novac čak neke i ucjenjuje pred samo ričište prijetnjom da neće ići ako mu se ne da novac što je zastrašujuće!!!!!

ODGOVORITE