ИТА: Интер загрлио Лигу шампиона пре дербија!

Интеру довољно полувријеме и надокнада! Интер у првих 45 минута постигао два гола, наставак одиграо под "ручном", али је у "судијском времену" успио постићи још један погодак, за сигурно славље у Фрозинонеу.  Неразури чврсто држе треће место.

Фудбал 14.04.2019 | 23:20
ИТА: Интер загрлио Лигу шампиона пре дербија!
Интер чврсто држи треће место и пет бодова дистанце у односу на Милан. Неразури су вечерас победм у Фрозинонеу од 3:1 дошли корак ближе пласману у Лигу шампиона. Шест кола пре краја имају озбиљну предност, али и тежак распоред пошто у наредна два кола игра дербије са Ромом и Јувентусом. Зато је битно што је задржао бодовну залиху...

Спалети је стартовао са Икардијем у шпицу, Најногланом иза и Политаном и Перишићем по крилима, што је у идеалној варијанти најјача навала Неразура. Али је због разних ситуација ретко када почињала заједно ове сезоне. Ипак, вечерас се наговестио потенцијал Интера када игра са најјачим тимом. Да су у овом саставу играли већи део сезоне, вероватно би и резултат био бољи.

Интер је доминирао у поседу лопте на почетку, тражио гол и нашао га после мање до 20 минута игре. Севнула је контра, Политано је проиграо Дамброзија на десном крилу, овај идеално центрирао а Раџа Најнголан био највиши у скоку за 1:0.

После Фрозинонеове добре шансе за изједначење средином првог полувремена, Интер је у 36. минуту дуплирао предност. Чисба је на прекиду загрлио Шкринијара и скривио пенал, а Иван Перишић од Икардија преузео улогу извођача најстроже казне и био сигуран.

Међутим, Интер ни на 2:0 није би спокојан. Фрозиноне је живнуо у дургом полувремену, почео да прави притисак и 61. минуту дошао до гола наде када је Хандановић после шута Касате примио гол какве ретко прима.

Фрозиноне у наставку наваљивао свим силама ка изједначењу, Ћано је био близу постизања другог гола за домаће, прекиди су били све опаснији за Интер, али је одбрана издржала. На крају је Весино у надокнади времена поставио коначан резултат после комбинације са Жоао Маријом.

Фудбалери Фрозинонеа у претходном колу шокирали су Фиорентину у Фиренци и побједом 2:0 "уручили" отказ тренеру "виоле" Стефану Пиолију, али тај тријумф нису успјели да "овјере" против Интера и забиљеже трећу побједу у низу, чиме би поправили шансе за опстанак у најјачем рангу италијанског фудбала.

Домаћи навијачи стадион "Бенито Стирпе" напустили су незадовољни, док су гости из Милана имали разлога за славље, јер је Интер као гост славио 3:1 (2:0) и учврстио се на трећој позицији Серије А.

Већ након првих 45 минута било је јасно да ће "неразури" уписати трећи узастопни гостујући тријумф, након што су Рађа Наинголан и Иван Перишић осигурали предност од два гола.

Али, у ипак су морали да се уозбиље у финишу.

Белгијанац је прво главом, неометан са петерца, погодио за вођство гостију, да би Хрват прецизно извео најстрожу казну и повисио на 0:2.

Раман Чибзах био је неопрезан, приликом извођења корнера у свом шеснаестерцу рвачким захватом оборио Милана Шкрињара, а Перишић није пропустио шансу да са "бијеле тачке" увећа вођство свог тима.

Предност Интера преполовљена је у 62. минуту, када је Франческо Касата некако успио да прогура лопту поред Стефана Де Фраја, а онда и испод руку Самира Хандановића и учини завршницу меча занимљивом.

Упркос неколико солидних прилика, домаћин није успио доћи до изједначења. Играчи Интера поново су преузели иницијативу и постигли још један гол, у судијској надокнади, када је Матијас Весинопогодио за коначних 3:1.

Тим Лучана Спалетија тако је направио одличну увертиру пред наредно коло, када ће на "Ђузепе Меаци" угостити Рому, директног ривала у борби за мјеста која воде у Лигу шампиона.

С друге стране, Фрозинонеу остаје само нада да у преосталих шест кола може угрозити Болоњу, прву екипу која је ван зоне испадања. Тим Синише Михајловића, након данашњег бода у Фиренци, има солидну залиху од осам бодова.

СЕРИЈА А - 32. КОЛО:

Торино - Каљари 1:1 (0:0)
/Заза 52 - Паволети 74/

Фиорентина - Болоња 0:0

Сампдорија - Ђенова 2:0 (0:0)
/Дефрел 3, Кваљарела 52 пен/

Сасуоло - Парма 0:0

Кјево - Наполи 1:3 (0:1)
/Цесар 90 - Кулибали 15, 81, Милик 64/

Фрозиноне - Интер 1:3 (0:2)
/Касата 62 - Наинголан 19, Перишић 37 пен, Весино 90+3/

Одиграно у суботу:

СПАЛ - Јувентус 2:1 (0:1)
/Бонифаци 49, Флокари 74 - Кен 30/

Рома - Удинезе 1:0 (0:0)
/Џеко 68/

Милан - Лацио 1:0 (0:0)
/Кеси 79 пен/

У понедјељак:

Аталанта - Емполи (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 84, Наполи 67, Интер 60, Милан 55, Рома 54, Аталанта (-1) 52, Торино 50, Лацио (-1) 49, Сампдорија 48, Фиорентина 40, Сасуоло 37, Каљари 37, СПАЛ 35, Парма 35, Ђенова 34, Удинезе (-1) 32, Болоња 31, Емполи (-1) 28, Фрозиноне 23, Кјево 11*.

*Напомена: Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар