Ферари: Ако је узнемирен, има разлога за то!

Директор Ферарија, Матија Биното, рекао је да екипа није покушала да угрози Шарла Леклера, наредбом да пропусти Себастијана Фетела у трци за Велику награду Кине.

Остали спортови 15.04.2019 | 16:45
Ферари: Ако је узнемирен, има разлога за то!
Биното је рекао да је Ферари покушавао све што може, како би његови возачи ухватили корак за Луисом Хамилтоном и Валтеријем Ботасом из Мерцедеса. Хамилтон је победио у 1.000. трци Формуле 1, испред Ботаса и Фетела.

Леклеру је наређено да у 11. кругу пропусти Фетела на треће место, а на крају, трку је завршио као пети, пошто га је обишао Макс Верстапен из Ред Була.

"Нисмо дали предност возачу (Фетелу), већ је екипа покушала све што је могла. То је било скоро на почетку трке, али био је важан тренутак. Разумем како се Шарл осећа. Штета, али у том тренутку Мерцедес је био нешто бржи и покушали смо да 'погурамо' Себастијана и видимо да ли може да се држи са Мерцедесом", рекао је Биното за Скај.

Леклер је негодовао после наредбе, али је морао да послуша.

"Ако је Шарл узнемирен, има разлога за то. Требало би то да прихватимо, штета због њега, али можда ће следећи пут ствари ићи у његову корист", додао је директор италијанске екипе.

Фетел није успео да искористи ту предност, па је са скоро 14 секунди заостатка за Хамилтоном завршио трку.

Леклер је рекао да ће разговарати са екипом, како би схватио због чега је донета таква одлука.

"Морам да схватим и сагледам ширу слику, да разговарам са инжењерима и да разумем ту одлуку. Сигуран сам да постоји објашњење и да ћу га разумети. Не знам да ли је одлука донета прерано. Морам да погледам податке и разговарам са инжењерима. Не желим да дајем неке глупе изјаве. Сада је готово. Ово није била сјајна трка за мене, нисам био довољно јак приликом вожње колико сам желео", додао је Леклер.

Наредна трка у шампионату на програму је 28. априла у Азербејџану.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар