БЕЛ: Генк добио дерби и побјегао Брижу!

Можда и кључни тријумф сезоне. . . !

Фудбал 14.04.2019 | 22:50
БЕЛ: Генк добио дерби и побјегао Брижу!
Шест кола пре краја, четири бода предности... Рано је промовисати шампиона, поготово у лиги у којој свако свакога редовно "саплиће", у лиги као што је белгијска, али када у директном дуелу убедљиво тучете главног конкурента за трон, онда то значи више од три бода. Пре свега на психолошком плану. На Луминус арени Генк је данас тукао Бриж са 3:1 и направио велики корак ка четвртој титули, првој од 2011. године. 

Екипа Филипа Клемана у свему је надвисила госте.

Ношени лепим амбијентом са трибина домаћи су до предности стигли у 13. минуту, а све после велике велике грешке Стефана Денсвила. Леандро Тросар пресекао је пас кроз средину, повукао лопту, дошао у зону шута и није оклевао. Прецизно у доњи десни голманов угао са око 20 метара - 1:0.  

Бриж је био у потчињеном положају у већем делу меча, али успео је да се резултатски врати са беле тачке. У 36. минуту Ванакен је искористио пенал. Од самог старта другог дела Генк је наставио где је стао. Да меље ривала. Додуше, тада ће му мало помоћи ВАР. Или боље рећи арбитар који је гледао успорени снимак и пресудио да је Мехеле играо руком. И ту ништа није спорно, дефанзивац Брижа заиста је играо руком, али у неколико сличних ситуација судије широм Европе претходних недеља нису такве ситуације карактерисале као најстрожу казну. Јер дефанзивац није ни видео лопту.

Са 11 метара погодио је Руслан Малиновски и после тог гола све је било много лакше за домаће. Одлука је пала десет минута пре краја када је Али Самата, најбољи стрелац Генка, по трећи пут матирао Хорвата. 

Бриж у наредном колу поново гостује. Играће против Антверпена који у плеј-офу пред својим навијачима још није примио гол. Чета Ивана Лека на нови неуспех не сме ни да помишља...

БЕЛГИЈА 1, ПЛЕЈ-ОФ - 4. КОЛО:

Петак

Прекинуто: Стандард - Андерлехт (2:0)
/Марин 22, Мпоку 30пен/

Субота

Гент - Антверпен 1:2 (0:1)
/Чакветадзе 77 - Баби 21, Рефаелов 82/

Недеља

Генк - Бриж 3:1 (1:1)
/Тросар 13, Малиновски 55пен, Самата 80 - Ванакен 36пен/



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар