BEL: Genk dobio derbi i pobjegao Brižu!

Možda i ključni trijumf sezone. . . !

Fudbal 14.04.2019 | 22:50
BEL: Genk dobio derbi i pobjegao Brižu!
Šest kola pre kraja, četiri boda prednosti... Rano je promovisati šampiona, pogotovo u ligi u kojoj svako svakoga redovno "sapliće", u ligi kao što je belgijska, ali kada u direktnom duelu ubedljivo tučete glavnog konkurenta za tron, onda to znači više od tri boda. Pre svega na psihološkom planu. Na Luminus areni Genk je danas tukao Briž sa 3:1 i napravio veliki korak ka četvrtoj tituli, prvoj od 2011. godine. 

Ekipa Filipa Klemana u svemu je nadvisila goste.

Nošeni lepim ambijentom sa tribina domaći su do prednosti stigli u 13. minutu, a sve posle velike velike greške Stefana Densvila. Leandro Trosar presekao je pas kroz sredinu, povukao loptu, došao u zonu šuta i nije oklevao. Precizno u donji desni golmanov ugao sa oko 20 metara - 1:0.  

Briž je bio u potčinjenom položaju u većem delu meča, ali uspeo je da se rezultatski vrati sa bele tačke. U 36. minutu Vanaken je iskoristio penal. Od samog starta drugog dela Genk je nastavio gde je stao. Da melje rivala. Doduše, tada će mu malo pomoći VAR. Ili bolje reći arbitar koji je gledao usporeni snimak i presudio da je Mehele igrao rukom. I tu ništa nije sporno, defanzivac Briža zaista je igrao rukom, ali u nekoliko sličnih situacija sudije širom Evrope prethodnih nedelja nisu takve situacije karakterisale kao najstrožu kaznu. Jer defanzivac nije ni video loptu.

Sa 11 metara pogodio je Ruslan Malinovski i posle tog gola sve je bilo mnogo lakše za domaće. Odluka je pala deset minuta pre kraja kada je Ali Samata, najbolji strelac Genka, po treći put matirao Horvata. 

Briž u narednom kolu ponovo gostuje. Igraće protiv Antverpena koji u plej-ofu pred svojim navijačima još nije primio gol. Četa Ivana Leka na novi neuspeh ne sme ni da pomišlja...

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 4. KOLO:

Petak

Prekinuto: Standard - Anderleht (2:0)
/Marin 22, Mpoku 30pen/

Subota

Gent - Antverpen 1:2 (0:1)
/Čakvetadze 77 - Babi 21, Refaelov 82/

Nedelja

Genk - Briž 3:1 (1:1)
/Trosar 13, Malinovski 55pen, Samata 80 - Vanaken 36pen/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar