ИТА: Наполи одложио славље Јувеа и избацио Кјево!

Анћелоти је нешто експериментисао, Наполи још једном одложио црно-бело славље! Кјево у Серији Б.

Фудбал 14.04.2019 | 22:40
ИТА: Наполи одложио славље Јувеа и избацио Кјево!
Наполи је у прошлом колу боидом против Ђенове успео да одложи Јувентусово шампионске славље. А данас је искористио пораз лидера у Ферари да смањи заостатак и да макар на још седам дана одложи тренутак када ће Јуве и теоретски освојити осми узастопни скудето. Наравно, нико не сумња у одбрану Јувентусове титуле...

Наполитанци су данас победом од 3:1 над Кјевом у Верони успели колико толико да психички опораве после болног пораза од Арсенала и пред реванш са Тобждијама наредне недеље у четвртфиналу Лиге Европе. 

Иако се  очекивало да Анћелоти одмори играче за раеванш са Арсеналом, извео је скоро најјачим тим. И нешто експериментисао за дуел са Тобџијама. Извео је стартну поставу са чак четворицом офанзиваца: Каљехоном, Инсињеом, Мертенсом и Миликом. Такав поставка се није често виђала и наговештава тоталну офанзиву Наполитанаца у четвртак.

Ипак, човек одлуке на Бентегодију данас није нико од четворице нападача, већ двоструки стрелац из одбране – Калиду Кулибали. Сенегалац је начео Кјево голом главом са прве стативе после корнера, а тачку је ставио голом ногом после корнера. У међувремену је Милик погодио лепим ударцем са дистанце, а Кјево је на крају стигло до поачсног гола преко Цесара. Овај пораз је значио да су Летећи магарци и дефинитивно испали из Серије А после 11 година. 

СЕРИЈА А - 32. коло

Субота

СПАЛ  - Јувентус 2:1 (0:1)
/Бонифаци 49, Флокари 74 - Кен 30/

Рома - Удинезе 1:0 (0:0)
/Џеко 64/ 

Милан - Лацио 1:0 (0:0)
/Кеси 79/

Недеља

Торино - Каљари 1:1 (0:0)
/Заза 52 - Паволети 78/

Сасуоло - Парма 0:0 

Сампдорија - Ђенова 2:0 (1:0)
/Дефрел 3, Кваљарела 53 пенал /

Фјорентина - Болоња 0:0

Кјево - Наполи 1:3 (0:1)
/Цесар 90 - Кулибали 15, 81, Милик 64/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар