ITA: Napoli odložio slavlje Juvea i izbacio Kjevo!

Anćeloti je nešto eksperimentisao, Napoli još jednom odložio crno-belo slavlje! Kjevo u Seriji B.

Fudbal 14.04.2019 | 22:40
ITA: Napoli odložio slavlje Juvea i izbacio Kjevo!
Napoli je u prošlom kolu boidom protiv Đenove uspeo da odloži Juventusovo šampionske slavlje. A danas je iskoristio poraz lidera u Ferari da smanji zaostatak i da makar na još sedam dana odloži trenutak kada će Juve i teoretski osvojiti osmi uzastopni skudeto. Naravno, niko ne sumnja u odbranu Juventusove titule...

Napolitanci su danas pobedom od 3:1 nad Kjevom u Veroni uspeli koliko toliko da psihički oporave posle bolnog poraza od Arsenala i pred revanš sa Tobždijama naredne nedelje u četvrtfinalu Lige Evrope. 

Iako se  očekivalo da Anćeloti odmori igrače za raevanš sa Arsenalom, izveo je skoro najjačim tim. I nešto eksperimentisao za duel sa Tobdžijama. Izveo je startnu postavu sa čak četvoricom ofanzivaca: Kaljehonom, Insinjeom, Mertensom i Milikom. Takav postavka se nije često viđala i nagoveštava totalnu ofanzivu Napolitanaca u četvrtak.

Ipak, čovek odluke na Bentegodiju danas nije niko od četvorice napadača, već dvostruki strelac iz odbrane – Kalidu Kulibali. Senegalac je načeo Kjevo golom glavom sa prve stative posle kornera, a tačku je stavio golom nogom posle kornera. U međuvremenu je Milik pogodio lepim udarcem sa distance, a Kjevo je na kraju stiglo do poačsnog gola preko Cesara. Ovaj poraz je značio da su Leteći magarci i definitivno ispali iz Serije A posle 11 godina. 

SERIJA A - 32. kolo

Subota

SPAL  - Juventus 2:1 (0:1)
/Bonifaci 49, Flokari 74 - Ken 30/

Roma - Udineze 1:0 (0:0)
/Džeko 64/ 

Milan - Lacio 1:0 (0:0)
/Kesi 79/

Nedelja

Torino - Kaljari 1:1 (0:0)
/Zaza 52 - Pavoleti 78/

Sasuolo - Parma 0:0 

Sampdorija - Đenova 2:0 (1:0)
/Defrel 3, Kvaljarela 53 penal /

Fjorentina - Bolonja 0:0

Kjevo - Napoli 1:3 (0:1)
/Cesar 90 - Kulibali 15, 81, Milik 64/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar