ТУР: Драматични дерби Истанбула! Е, мој Камара!

Македонски мајстор саплео Галату! Фенербахче до бода са играчем мање на крилима сјајног Елмаса.  Нестварно шта је промашио Камара. . .  Празан гол је био, али бивши нападач Фулама није био прецизан.

Фудбал 14.04.2019 | 22:30
ТУР: Драматични дерби Истанбула! Е, мој Камара!
Учинило се многима синоћ да је Бешикташ победом над лидером Башакшехиром оживео шампионску трку у Турској. Али, посрнули Фенербахче се вечерас побринуо да се све врати у "нормалне" оквире тако што је откинуо бод великом ривалу Галатасарају у дербију 28. кола - 1:1 (0:0).

Откинуо је права реч и то са играчем мање поготком Македонца Елмаса у 71. минуту. Апослутно све је до тог тренутка ишло на руку гостима, они су у финишу првог полувремена добили и предност од човека више после искључења Хасана Ал Кадирима због намерног саплитања противника у надокнади првог дела.

Тај детаљ размрдао је играче Галатасараја, а после велике иницијативе у наставку стигли су до вођства. Маријано у 54. и Линес у 62. пропустили су две лепе прилике да донесу вођство Лавовима, али је пулене Фатиха Терима обрадовао Хенри Оњекуру у 66. минуту после прецизног центаршута Маријана са десне стране.

Мајсторски је Нигеријац реаговао главом на другој стативи и матирао домаћу одбрану за радост мањег броја гостујућих присталица.

Славље гостију је, међутим, трајало врло кратко. Само пет минута касније играчи Фенера су извели фантастичну акцију, а Набил Дирар мајсторски послужио једног од најбољих играча овог тима Ељифа Елмаса који је поравнао резултат и изазвао еуфорију на стадиону. Македонац је мирно примио лопту са леве стране, сачекао да Муслера падне и послао је у горњи леви угао.

Покушао је Галатасарај да се домогне победе у последњих 20 минута, али осим једног конкретног покушаја Акбабе у 85. нису много пулени Фатиха Терима направили на овом мечу. Фенербахче се бранио, у појединим ситуацијама и панично, али је успео да сачува бод и обрадује своје навијаче.

Разлог више за славље љубитеља Фенера је чињеница да су саплели великог ривала у борби за титулу, пошто Башакшехир шест кола пре краја има пет бодова у односу на Галату.

Нестварно шта је промашио Камара... Празан гол је био, али бивши нападач Фулама није био прецизан.

Знамо причу Абубакара Камаре. Био је у Фуламу, потукао се са Александром Митровићем, прешао у Малатију, а у дуелу против Алање данас је промашио нешто што се једноставно не маши. Прошао је голмана и остало му је само да погоди празну мрежу, али то није успео. И зато је Малатија одиграла 1:1 (1:1) против Алање.

Играо се 10. минут, имао је Камара идеалну прилику да доведе свој тим у предност, сви су већ уписали гол Малатији, а онда је Камара урадио нешто чиме може на црту Чупо Мотингу. Није баш промашај тотално на том нивоу, али је жесток.

За памћење... Изгубио је баланс, лопта му је прешла преко ноге и остало је историја. Његова реакција све говори.

Малатија је на овом мечу много тога промашила, а два минута пре промашаја Камаре Бујук је дао гол из пенала. Међутим, исти играч је промашио пенал у 37. минуту и то при резултату 1:1 јер је Фернандес у 12. минуту изједначио.

Мичел Доналд је у игру за домаћина ушао у 46. минуту, а Данијел Алексић у 67. минуту. Међутим, нису донели сва три бода свом тиму.

Чак је домаћи тим остао са играчем мање када је искључен Каш. Да утисак буде комплетан. Чини се да овим бодом Малатија остаје ван домета за четврто место. Видећемо...

ТУРСКА 1 - 28. коло

Петак

Бурса - Трабзон 0:1 (0:0)
/Омур 69/

Субота

Коња - Сивас 1:1 (1:1)
/Сахинер 22 - Дијабате 39/

Ризе - Гецтепе 1:0 (0:0)
/Шаешуе 51/

Бешикташ - Башакшехир 2:1 (1:1)
/Хачинсон 42, Јилмаз 52 - Робињо 35/

Недеља

Кајзери - Анкарагучу 0:2 (0:0)
/Бојд 77, Парлак 90+5/

Анталија - Касимпаша 1:0 (1:0)
/Ердинк 23/

Малатија - Алања 1:1 (1:1)
/Бујук 7пен - Фернандес 12/

Фенербахче - Галатасарај 1:1 (0:0)
/Елмас 71 - Оњекуру 66/ 

Понедељак

19.00: Ерзурум - Ахисар



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар