TUR: Dramatični derbi Istanbula! E, moj Kamara!

Makedonski majstor sapleo Galatu! Fenerbahče do boda sa igračem manje na krilima sjajnog Elmasa.  Nestvarno šta je promašio Kamara. . .  Prazan gol je bio, ali bivši napadač Fulama nije bio precizan.

Fudbal 14.04.2019 | 22:30
TUR: Dramatični derbi Istanbula! E, moj Kamara!
Učinilo se mnogima sinoć da je Bešiktaš pobedom nad liderom Bašakšehirom oživeo šampionsku trku u Turskoj. Ali, posrnuli Fenerbahče se večeras pobrinuo da se sve vrati u "normalne" okvire tako što je otkinuo bod velikom rivalu Galatasaraju u derbiju 28. kola - 1:1 (0:0).

Otkinuo je prava reč i to sa igračem manje pogotkom Makedonca Elmasa u 71. minutu. Aposlutno sve je do tog trenutka išlo na ruku gostima, oni su u finišu prvog poluvremena dobili i prednost od čoveka više posle isključenja Hasana Al Kadirima zbog namernog saplitanja protivnika u nadoknadi prvog dela.

Taj detalj razmrdao je igrače Galatasaraja, a posle velike inicijative u nastavku stigli su do vođstva. Marijano u 54. i Lines u 62. propustili su dve lepe prilike da donesu vođstvo Lavovima, ali je pulene Fatiha Terima obradovao Henri Onjekuru u 66. minutu posle preciznog centaršuta Marijana sa desne strane.

Majstorski je Nigerijac reagovao glavom na drugoj stativi i matirao domaću odbranu za radost manjeg broja gostujućih pristalica.

Slavlje gostiju je, međutim, trajalo vrlo kratko. Samo pet minuta kasnije igrači Fenera su izveli fantastičnu akciju, a Nabil Dirar majstorski poslužio jednog od najboljih igrača ovog tima Eljifa Elmasa koji je poravnao rezultat i izazvao euforiju na stadionu. Makedonac je mirno primio loptu sa leve strane, sačekao da Muslera padne i poslao je u gornji levi ugao.

Pokušao je Galatasaraj da se domogne pobede u poslednjih 20 minuta, ali osim jednog konkretnog pokušaja Akbabe u 85. nisu mnogo puleni Fatiha Terima napravili na ovom meču. Fenerbahče se branio, u pojedinim situacijama i panično, ali je uspeo da sačuva bod i obraduje svoje navijače.

Razlog više za slavlje ljubitelja Fenera je činjenica da su sapleli velikog rivala u borbi za titulu, pošto Bašakšehir šest kola pre kraja ima pet bodova u odnosu na Galatu.

Nestvarno šta je promašio Kamara... Prazan gol je bio, ali bivši napadač Fulama nije bio precizan.

Znamo priču Abubakara Kamare. Bio je u Fulamu, potukao se sa Aleksandrom Mitrovićem, prešao u Malatiju, a u duelu protiv Alanje danas je promašio nešto što se jednostavno ne maši. Prošao je golmana i ostalo mu je samo da pogodi praznu mrežu, ali to nije uspeo. I zato je Malatija odigrala 1:1 (1:1) protiv Alanje.

Igrao se 10. minut, imao je Kamara idealnu priliku da dovede svoj tim u prednost, svi su već upisali gol Malatiji, a onda je Kamara uradio nešto čime može na crtu Čupo Motingu. Nije baš promašaj totalno na tom nivou, ali je žestok.

Za pamćenje... Izgubio je balans, lopta mu je prešla preko noge i ostalo je istorija. Njegova reakcija sve govori.

Malatija je na ovom meču mnogo toga promašila, a dva minuta pre promašaja Kamare Bujuk je dao gol iz penala. Međutim, isti igrač je promašio penal u 37. minutu i to pri rezultatu 1:1 jer je Fernandes u 12. minutu izjednačio.

Mičel Donald je u igru za domaćina ušao u 46. minutu, a Danijel Aleksić u 67. minutu. Međutim, nisu doneli sva tri boda svom timu.

Čak je domaći tim ostao sa igračem manje kada je isključen Kaš. Da utisak bude kompletan. Čini se da ovim bodom Malatija ostaje van dometa za četvrto mesto. Videćemo...

TURSKA 1 - 28. kolo

Petak

Bursa - Trabzon 0:1 (0:0)
/Omur 69/

Subota

Konja - Sivas 1:1 (1:1)
/Sahiner 22 - Dijabate 39/

Rize - Gectepe 1:0 (0:0)
/Šaešue 51/

Bešiktaš - Bašakšehir 2:1 (1:1)
/Hačinson 42, Jilmaz 52 - Robinjo 35/

Nedelja

Kajzeri - Ankaraguču 0:2 (0:0)
/Bojd 77, Parlak 90+5/

Antalija - Kasimpaša 1:0 (1:0)
/Erdink 23/

Malatija - Alanja 1:1 (1:1)
/Bujuk 7pen - Fernandes 12/

Fenerbahče - Galatasaraj 1:1 (0:0)
/Elmas 71 - Onjekuru 66/ 

Ponedeljak

19.00: Erzurum - Ahisar



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar