ШПА: Дмитровић матиран за 12 секунди, Еибар се извукао!

Хуанми експресно довео Сосиједад у вођство, али је Ђордан пет минута пре краја изједначио из слободног ударца.  Подела плена на Аноети. . .  Виљареал изашао из зоне испадања, лакше се дише на Мадригалу.  Захваљујући тинејџеру из Нигерије, Самјуелу Чуквуезеу.

Фудбал 14.04.2019 | 21:40
ШПА: Дмитровић матиран за 12 секунди, Еибар се извукао!
Нападач Сосиједада Хуан Мигел Хименез Лопез, скраћено Хуанми, уписао се у недељу поподне у историју шпанске Примере, пошто је у мечу 32. кола против Еибара затресао мрежу после само 12 секунди игре.

Домаћин је одмах по поласку са центра развио напад по левом боку, одатле је лопта стигла мало унутра до Хуанмија, који је разменио дупли пас са Сангалијем, изашао сам испред Марка Дмитровића и хладнокрвно тукао поред репрезентативца Србије, у доњи леви угао - 1:0!

Према незваничним информацијама, ово је седми најбржи погодак свих времена у "Ла Лиги", а свакако најбржи у сезони 2018/19.

Рекордер је са 7,82 секунде Хосеба Љоренте, који је такође био члан Сосиједада, али је тај гол дао играјући за Ваљадолид против Еспањола у јануару 2008. године.

Дмитровићев тим у другом полувремену је имао више од игре, прво је погодио стативу, а пет минута пре краја је из сјајно изведеног "слободњака" Ђоана Ђордана стигао до заслуженог изједначења - 1:1.

Мада је до краја шампионата "на столу" још 18 бодова, Сосиједад и Еибар не би требало да стрепе за опстанак...

Занимљив окршај средине табеле одигран је на Аноети, а Еибар је успео да извуче бод на незгодном гостовању Реал Сосиједаду - 1:1 (1:0).

Домаћин је рано повео, из прве акције на мечу када је Хуанми матирао српског препрезентативца Марка Дмитровића после само 11 секунди игре. Рутински је нападач баскијског тима пласирао лопту поред немоћног голмана Орлова, а занимљиво да то је те био и један од ретких покушаја Сосиједада на овом мечу.

Само три пута су шутирали домаћи на гол ривала за 90 минута, Дмитровић није имао посла на целој утакмици, а после досадног првог полувремена Еибар се значајно поравио у наставку. Доминирали су гости, створили три изгледне прилике које нису искористили Ровира, Ескаланте и Серђи Енрих, али су у 85. минуту ипак стигли до бода.

Фантастично је везиста гостију Ђоан Ђордан извео слободан ударац, а голман Руљи летом само улепшао погодак за изједначење и праведну поделу бодова. Истина, постигао је Сосиједад још један гол и у надокнади, стрелац је био Ојарзабал, али је он исправно поништен због офсајда. 

Виљареал изашао из зоне испадања, лакше се дише на Мадригалу! Захваљујући тинејџеру из Нигерије, Самјуелу Чуквуезеу.

Виљареалу је изгледа требало да се ратосиља Лиге Европе - јер тешко да има чему да се нада после 2:4 код куће против Валенсије - како би заиграо како треба у шампионату. Жута подморница славила је у Ђирони са 1:0 и побегла из зоне испадања. Нема сумње, сада се много лакше дише на Мадригалу, погтово што им наредног викенда стиже Леганес. Биће то прилика да чета Хавија Каљехенаправи већу разлику у односу на конкуренте у борби за опстанак. 

Наместило се лепо Виљареалу да им у важном моменту падне гостовање тиму који је по бројкама најгори домаћин у лиги. Само две победе Ђироне до вечерас, а тако је и од вечерас.

Гол одлуке постигао је 19-годишњи Нигеријац Самјуел Чуквуезе. Пабло Форналс послао је сјајан пас, а овај тинејџер искористио своју стравичну брзину и шести голом у сезони, испоставиће се, решио питање победника. 

Далеко од тога да је Виљарел одиграо у складу са својим реномеом и именима играча које има у тиму. Ђирона је чак имала више од игре, већи посед, али помак је видан у игри Жуте подморнице. 

У прави час...

Резултати 32. кола:

петак

Еспањол - Алавес 2:1 (1:0)
/Педроса 18, Лагвардија аг 47 - Калери 56/

субота

Уеска - Барселона 0:0

Атлетико Мадрид - Селта 2:0 (1:0)
/Гризман 42, Мората 74/

Севиља - Бетис 3:2 (1:0)
/Ел Хадади 26, Сарабија 59, Васкез 64 - Ло Селсо 55, Тељо 82/

недеља

Ваљадолид - Хетафе 2:2 (1:1)
/Гвардиола 30, Унал 69п - Арамбари 14, Молина 90+6п/

Атлетик Билбао - Рајо Ваљекано 3:2 (1:1)
/Вилијамс 2, 50, Гарсија 72 - Морено 45, Де Томас 85/

Реал Сосиједад - Еибар 1:1 (1:0)
/Хуанми 1 - Ђордан 85/

Ђирона - Виљареал 0:1 (0:1)
/Чуквуезе 7/

Валенсија - Леванте 20.45

понедељак

Леганес - Реал Мадрид 21.00

Табела: Барселона 74, Атлетико 65, Реал (-1) 60, Севиља 52, Хетафе 51, Валенсија (-1) 46, Билбао 46, Алавес 45, Бетис 43, Еспањол 41, Сосиједад 41, Леганес (-1) 40, Еибар 40, Ђирона 34, Виљареал 33, Леванте (-1) 33, Селта 32, Ваљадолид 31, Ваљекано 27, Уеска 25.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар