ŠPA: Dmitrović matiran za 12 sekundi, Eibar se izvukao!

Huanmi ekspresno doveo Sosijedad u vođstvo, ali je Đordan pet minuta pre kraja izjednačio iz slobodnog udarca.  Podela plena na Anoeti. . .  Viljareal izašao iz zone ispadanja, lakše se diše na Madrigalu.  Zahvaljujući tinejdžeru iz Nigerije, Samjuelu Čukvuezeu.

Fudbal 14.04.2019 | 21:40
ŠPA: Dmitrović matiran za 12 sekundi, Eibar se izvukao!
Napadač Sosijedada Huan Migel Himenez Lopez, skraćeno Huanmi, upisao se u nedelju popodne u istoriju španske Primere, pošto je u meču 32. kola protiv Eibara zatresao mrežu posle samo 12 sekundi igre.

Domaćin je odmah po polasku sa centra razvio napad po levom boku, odatle je lopta stigla malo unutra do Huanmija, koji je razmenio dupli pas sa Sangalijem, izašao sam ispred Marka Dmitrovića i hladnokrvno tukao pored reprezentativca Srbije, u donji levi ugao - 1:0!

Prema nezvaničnim informacijama, ovo je sedmi najbrži pogodak svih vremena u "La Ligi", a svakako najbrži u sezoni 2018/19.

Rekorder je sa 7,82 sekunde Hoseba Ljorente, koji je takođe bio član Sosijedada, ali je taj gol dao igrajući za Valjadolid protiv Espanjola u januaru 2008. godine.

Dmitrovićev tim u drugom poluvremenu je imao više od igre, prvo je pogodio stativu, a pet minuta pre kraja je iz sjajno izvedenog "slobodnjaka" Đoana Đordana stigao do zasluženog izjednačenja - 1:1.

Mada je do kraja šampionata "na stolu" još 18 bodova, Sosijedad i Eibar ne bi trebalo da strepe za opstanak...

Zanimljiv okršaj sredine tabele odigran je na Anoeti, a Eibar je uspeo da izvuče bod na nezgodnom gostovanju Real Sosijedadu - 1:1 (1:0).

Domaćin je rano poveo, iz prve akcije na meču kada je Huanmi matirao srpskog preprezentativca Marka Dmitrovića posle samo 11 sekundi igre. Rutinski je napadač baskijskog tima plasirao loptu pored nemoćnog golmana Orlova, a zanimljivo da to je te bio i jedan od retkih pokušaja Sosijedada na ovom meču.

Samo tri puta su šutirali domaći na gol rivala za 90 minuta, Dmitrović nije imao posla na celoj utakmici, a posle dosadnog prvog poluvremena Eibar se značajno poravio u nastavku. Dominirali su gosti, stvorili tri izgledne prilike koje nisu iskoristili Rovira, Eskalante i Serđi Enrih, ali su u 85. minutu ipak stigli do boda.

Fantastično je vezista gostiju Đoan Đordan izveo slobodan udarac, a golman Rulji letom samo ulepšao pogodak za izjednačenje i pravednu podelu bodova. Istina, postigao je Sosijedad još jedan gol i u nadoknadi, strelac je bio Ojarzabal, ali je on ispravno poništen zbog ofsajda. 

Viljareal izašao iz zone ispadanja, lakše se diše na Madrigalu! Zahvaljujući tinejdžeru iz Nigerije, Samjuelu Čukvuezeu.

Viljarealu je izgleda trebalo da se ratosilja Lige Evrope - jer teško da ima čemu da se nada posle 2:4 kod kuće protiv Valensije - kako bi zaigrao kako treba u šampionatu. Žuta podmornica slavila je u Đironi sa 1:0 i pobegla iz zone ispadanja. Nema sumnje, sada se mnogo lakše diše na Madrigalu, pogtovo što im narednog vikenda stiže Leganes. Biće to prilika da četa Havija Kaljehenapravi veću razliku u odnosu na konkurente u borbi za opstanak. 

Namestilo se lepo Viljarealu da im u važnom momentu padne gostovanje timu koji je po brojkama najgori domaćin u ligi. Samo dve pobede Đirone do večeras, a tako je i od večeras.

Gol odluke postigao je 19-godišnji Nigerijac Samjuel Čukvueze. Pablo Fornals poslao je sjajan pas, a ovaj tinejdžer iskoristio svoju stravičnu brzinu i šesti golom u sezoni, ispostaviće se, rešio pitanje pobednika. 

Daleko od toga da je Viljarel odigrao u skladu sa svojim renomeom i imenima igrača koje ima u timu. Đirona je čak imala više od igre, veći posed, ali pomak je vidan u igri Žute podmornice. 

U pravi čas...

Rezultati 32. kola:

petak

Espanjol - Alaves 2:1 (1:0)
/Pedrosa 18, Lagvardija ag 47 - Kaleri 56/

subota

Ueska - Barselona 0:0

Atletiko Madrid - Selta 2:0 (1:0)
/Grizman 42, Morata 74/

Sevilja - Betis 3:2 (1:0)
/El Hadadi 26, Sarabija 59, Vaskez 64 - Lo Selso 55, Teljo 82/

nedelja

Valjadolid - Hetafe 2:2 (1:1)
/Gvardiola 30, Unal 69p - Arambari 14, Molina 90+6p/

Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 3:2 (1:1)
/Vilijams 2, 50, Garsija 72 - Moreno 45, De Tomas 85/

Real Sosijedad - Eibar 1:1 (1:0)
/Huanmi 1 - Đordan 85/

Đirona - Viljareal 0:1 (0:1)
/Čukvueze 7/

Valensija - Levante 20.45

ponedeljak

Leganes - Real Madrid 21.00

Tabela: Barselona 74, Atletiko 65, Real (-1) 60, Sevilja 52, Hetafe 51, Valensija (-1) 46, Bilbao 46, Alaves 45, Betis 43, Espanjol 41, Sosijedad 41, Leganes (-1) 40, Eibar 40, Đirona 34, Viljareal 33, Levante (-1) 33, Selta 32, Valjadolid 31, Valjekano 27, Ueska 25.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar