ПЛ: Лука опет стријелац, Сити дрхтао девет минута!

Репрезентативац Србије 12. пут ове сезоне затресао мрежу у Премијер лиги, али испоставило се да је то био само почасни гол.  Докторат! Лука Миливојевић по 12. пут у сезони, из слободњака. . .  Стерлинг гура Сити ка титули, још пет комада до одбране круне! Кристал Палас пружио достојан отпор, али је изгубио - 1:3 (0:1).

Фудбал 14.04.2019 | 21:10
ПЛ: Лука опет стријелац, Сити дрхтао девет минута!
Докторат! Ништа друго него докторат! Лука Миливојевић наставио је голгетерску серију, само овога пута није погодио са пенала већ из слободњака и то против једног од најбољих голмана Премијер лиге - Бразилца Едерсона. Против једног од најбољих тимова Европе - Манчестер Ситија.

Лопта на 16 метара од гола, живи зид на девет... Позиција из које гол може да постигне само велемајстор, а Лука Миливојевић показао је данас да није само велемајстор за пенале. Погодио је ваљда тамо где је лопта једино могла да прође и још једном показао да је уз Душана Тадића иЛуку Јовића тренутно најбољи српски фудбалер...

Луки је ово 12. гол у сезони и мада је 10 постигао са беле тачке нема сумње да се с таквим учинком може сврстати у понајбоље везисте по многима најјачег шампионата на свету. 

Иначе, Миливојевић има баш занимљиву историју дуела са Пепом Гвардиолом и његовим Ситијем. Прошле сезоне пропустио је шансу у 92. минуту да сруши Грађане (0:0), а у првом делу ове дао је гол са беле тачке за велики тријумф Паласа... 

Манчестер Сити је покорио Лондон овог поподнева, победом од 3:1 реванширао се Кристал Паласу за зимски пораз на Етухаду (2:3) и повратио прво место у Премијер лиги са бодом више од Ливерпула.

Све је данас на Селхурст Парку било у знаку једног човека, Рахима Стерлинга, који је головима у 15. и 63. минуту трасирао пут екипи Пепа Гвардиоле ка 27. тријумфу у сезони. Могао је репрезентативац Енглеске да се прослави, али се у неколико наврата обрукао промашивши шансе из изгледних позиција.

Истина, и намучили су се Грађани у самом финишу да одбране стечено вођство, посебно после лепог гола Луке Миливојевића из слободног ударца у 81. минуту када је лукаво матирао Едерсона и унео драму у овај меч.

Био је то и једини мрачни периоду у иначе перфектно изведеном плану пулена Пепа Гвардиоле. Могуће је да је томе допринела и серија измена у завршници када је желећи да одмори за Тотенхем Давида Силву и Агуера убацио Бернарда и Габријела Жезуса, а да му је било стало у завршници само да се одбрани и однесе кући три бода било је јасно и увођењем Џона Стонса у 85. уместо нападача Лироја Санеа.

Снажан је састав данас извео Каталонац, само је ровити Бернардо Силва остао на клупи, а везни ред са Де Брујнеом, Гундоганом и Давидом Силвом доминантно је држао лопту и стварао прилике за нападаче, посебно за расположеног Стерлинга.

Управо је инспирисани Белгијанац данас био један од копротагониста победе пошто је најпре асистирао Енглезу генијално за 1:0, а потом у 90. и Габријелу Жезусу који је отклонио сваку дилему око коначног исхода. Била је то тачка на нову победу Грађана и нову рецку на путу ка одбрани шампионске титуле.

Још пет победа гарантују Ситију ново шампионско славље.

Наставља се "мртва" трка Манчестер ситија и Ливерпула!

Након што је Ливерпул провео на челу табеле осам дана, од победе над Саутемптоном прошлог петка, актуелни шампион није пропустио прилику да у Лондону савлада Кристал Палас и преузме лидерску позицију - 1:3 (0:1)!

Изабраници Пепа Гвардиоле сакупили су 83 бода, док су "редси" пред дерби сусрет са Челсијем на 82. Ако успеју да тријумфују и врате се на врх, опет ће то урадити са утакмицом више.

Двоструки стрелац у недељу поподне на "Селхурст парку" био је Рахим Стерлинг, а све дилеме отклонио је "резервиста" Габријел Жезус из контре у 90. минуту.

Девет минута раније, Лука Миливојевић је искористио лошу реакцију "живог зида" да из слободног ударца са 17 метара смањи на 1:2.

Репрезентативцу Србије то је био 12. гол ове сезоне у Премијер лиги, од чега је 10 дао из пенала. На погодак из игре чекао је од окршаја са Лестером у 17. колу, одиграном пре тачно четири месеца.

Занимљиво је да је Миливојевић био стрелац у оба овосезонска дуела Кристал Паласа и Манчестер ситија.

Јесенас је прецизним ударцем са "беле тачке" допринео сензацији на стадиону "Етихад" (2:3) и тако се искупио за неискоришћен пенал уочи Нове године 2018, када га је Едерсон при резултату 0:0 "прочитао" у судијској надокнади времена.

Стерлинг је са два гола поново постао кандидат за титулу најбољег стрелца Премијершипа.

Серхио Агуеро остао је на 19 погодака, Мохамед Салах пре окршаја са Челсијем има 18 голова на свом конту, а по 17 су дали Садио Мане, Пјер Емерик Обамејанг (играће у понедељак), Стерлинг и Хари Кејн, који је повредом практично "елиминисан" из конкуренције.

РАСПОРЕД ДО КРАЈА СЕЗОНЕ:

17. априла Сити - Тотенхем (реванш четвртфинала ЛШ)
20. априла Сити - Тотенхем (ПЛ)
24. априла Манчестер јунајтед - Сити (ПЛ)
28. априла Барнли - Сити (ПЛ)
1. маја полуфинале ЛШ*
4. маја Сити - Лестер (ПЛ)
7. маја полуфинале ЛШ*
12. маја Брајтон - Сити (ПЛ)
18. маја Сити - Вотфорд (финале ФА купа)
1. јуна финале ЛШ*

напомена: звездицом су означене утакмице које ће "грађани" потенцијално одиграти.

Резултати 34. кола:

понедељак

Вотфорд - Арсенал 21.00

недеља

Кристал Палас - Манчестер сити 1:3 (0:1)
/Миливојевић 81 - Стерлинг 15, 63, Габријел Жезус 90/

Ливерпул - Челси 2:0 (0:0)
/Мане 51, Салах 53/

субота

Тотенхем - Хадерсфилд 4:0 (2:0)
/Вањама 24, Лукас Моура 27, 87, 90+3/

Брајтон - Борнмут 0:5 (0:1)
/Гослинг 33, Фрејзер 55, Брукс 71, Вилсон 82, Станислас 90+2/

Барнли - Кардиф 2:0 (1:0)
/Вуд 31, 92/

Фулам - Евертон 2:0 (0:0)
/Керни 46, Бабел 69/

Саутемптон - Вулверхемптон 3:1 (2:1)
/Редмонд 2, 30, Лонг 71 - Боли 28/

Манчестер јунајтед - Вест Хем 2:1 (1:0)
/Погба 19п, 80п - Андерсон 49/

петак

Лестер - Њукасл 0:1 (0:1)
/Перез 32/

Табела:Ливерпул 85, Манчестер сити (-1) 83, Тотенхем (-1) 67, Челси 66, Манчестер јунајтед (-1) 64, Арсенал (-2) 63, Лестер 47, Вулвс (-1) 47, Евертон 46, Вотфорд (-2) 46, Вест Хем 42, Борнмут 41, Кристал Палас 39, Барнли 39, Њукасл 38, Саутемптон (-1) 36, Брајтон (-2) 33, Кардиф (-1) 28, Фулам 20, Хадерсфилд 14.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар