PL: Luka opet strijelac, Siti drhtao devet minuta!

Reprezentativac Srbije 12. put ove sezone zatresao mrežu u Premijer ligi, ali ispostavilo se da je to bio samo počasni gol.  Doktorat! Luka Milivojević po 12. put u sezoni, iz slobodnjaka. . .  Sterling gura Siti ka tituli, još pet komada do odbrane krune! Kristal Palas pružio dostojan otpor, ali je izgubio - 1:3 (0:1).

Fudbal 14.04.2019 | 21:10
PL: Luka opet strijelac, Siti drhtao devet minuta!
Doktorat! Ništa drugo nego doktorat! Luka Milivojević nastavio je golgetersku seriju, samo ovoga puta nije pogodio sa penala već iz slobodnjaka i to protiv jednog od najboljih golmana Premijer lige - Brazilca Edersona. Protiv jednog od najboljih timova Evrope - Mančester Sitija.

Lopta na 16 metara od gola, živi zid na devet... Pozicija iz koje gol može da postigne samo velemajstor, a Luka Milivojević pokazao je danas da nije samo velemajstor za penale. Pogodio je valjda tamo gde je lopta jedino mogla da prođe i još jednom pokazao da je uz Dušana Tadića iLuku Jovića trenutno najbolji srpski fudbaler...

Luki je ovo 12. gol u sezoni i mada je 10 postigao sa bele tačke nema sumnje da se s takvim učinkom može svrstati u ponajbolje veziste po mnogima najjačeg šampionata na svetu. 

Inače, Milivojević ima baš zanimljivu istoriju duela sa Pepom Gvardiolom i njegovim Sitijem. Prošle sezone propustio je šansu u 92. minutu da sruši Građane (0:0), a u prvom delu ove dao je gol sa bele tačke za veliki trijumf Palasa... 

Mančester Siti je pokorio London ovog popodneva, pobedom od 3:1 revanširao se Kristal Palasu za zimski poraz na Etuhadu (2:3) i povratio prvo mesto u Premijer ligi sa bodom više od Liverpula.

Sve je danas na Selhurst Parku bilo u znaku jednog čoveka, Rahima Sterlinga, koji je golovima u 15. i 63. minutu trasirao put ekipi Pepa Gvardiole ka 27. trijumfu u sezoni. Mogao je reprezentativac Engleske da se proslavi, ali se u nekoliko navrata obrukao promašivši šanse iz izglednih pozicija.

Istina, i namučili su se Građani u samom finišu da odbrane stečeno vođstvo, posebno posle lepog gola Luke Milivojevića iz slobodnog udarca u 81. minutu kada je lukavo matirao Edersona i uneo dramu u ovaj meč.

Bio je to i jedini mračni periodu u inače perfektno izvedenom planu pulena Pepa Gvardiole. Moguće je da je tome doprinela i serija izmena u završnici kada je želeći da odmori za Totenhem Davida Silvu i Aguera ubacio Bernarda i Gabrijela Žezusa, a da mu je bilo stalo u završnici samo da se odbrani i odnese kući tri boda bilo je jasno i uvođenjem Džona Stonsa u 85. umesto napadača Liroja Sanea.

Snažan je sastav danas izveo Katalonac, samo je roviti Bernardo Silva ostao na klupi, a vezni red sa De Brujneom, Gundoganom i Davidom Silvom dominantno je držao loptu i stvarao prilike za napadače, posebno za raspoloženog Sterlinga.

Upravo je inspirisani Belgijanac danas bio jedan od koprotagonista pobede pošto je najpre asistirao Englezu genijalno za 1:0, a potom u 90. i Gabrijelu Žezusu koji je otklonio svaku dilemu oko konačnog ishoda. Bila je to tačka na novu pobedu Građana i novu recku na putu ka odbrani šampionske titule.

Još pet pobeda garantuju Sitiju novo šampionsko slavlje.

Nastavlja se "mrtva" trka Mančester sitija i Liverpula!

Nakon što je Liverpul proveo na čelu tabele osam dana, od pobede nad Sautemptonom prošlog petka, aktuelni šampion nije propustio priliku da u Londonu savlada Kristal Palas i preuzme lidersku poziciju - 1:3 (0:1)!

Izabranici Pepa Gvardiole sakupili su 83 boda, dok su "redsi" pred derbi susret sa Čelsijem na 82. Ako uspeju da trijumfuju i vrate se na vrh, opet će to uraditi sa utakmicom više.

Dvostruki strelac u nedelju popodne na "Selhurst parku" bio je Rahim Sterling, a sve dileme otklonio je "rezervista" Gabrijel Žezus iz kontre u 90. minutu.

Devet minuta ranije, Luka Milivojević je iskoristio lošu reakciju "živog zida" da iz slobodnog udarca sa 17 metara smanji na 1:2.

Reprezentativcu Srbije to je bio 12. gol ove sezone u Premijer ligi, od čega je 10 dao iz penala. Na pogodak iz igre čekao je od okršaja sa Lesterom u 17. kolu, odigranom pre tačno četiri meseca.

Zanimljivo je da je Milivojević bio strelac u oba ovosezonska duela Kristal Palasa i Mančester sitija.

Jesenas je preciznim udarcem sa "bele tačke" doprineo senzaciji na stadionu "Etihad" (2:3) i tako se iskupio za neiskorišćen penal uoči Nove godine 2018, kada ga je Ederson pri rezultatu 0:0 "pročitao" u sudijskoj nadoknadi vremena.

Sterling je sa dva gola ponovo postao kandidat za titulu najboljeg strelca Premijeršipa.

Serhio Aguero ostao je na 19 pogodaka, Mohamed Salah pre okršaja sa Čelsijem ima 18 golova na svom kontu, a po 17 su dali Sadio Mane, Pjer Emerik Obamejang (igraće u ponedeljak), Sterling i Hari Kejn, koji je povredom praktično "eliminisan" iz konkurencije.

RASPORED DO KRAJA SEZONE:

17. aprila Siti - Totenhem (revanš četvrtfinala LŠ)
20. aprila Siti - Totenhem (PL)
24. aprila Mančester junajted - Siti (PL)
28. aprila Barnli - Siti (PL)
1. maja polufinale LŠ*
4. maja Siti - Lester (PL)
7. maja polufinale LŠ*
12. maja Brajton - Siti (PL)
18. maja Siti - Votford (finale FA kupa)
1. juna finale LŠ*

napomena: zvezdicom su označene utakmice koje će "građani" potencijalno odigrati.

Rezultati 34. kola:

ponedeljak

Votford - Arsenal 21.00

nedelja

Kristal Palas - Mančester siti 1:3 (0:1)
/Milivojević 81 - Sterling 15, 63, Gabrijel Žezus 90/

Liverpul - Čelsi 2:0 (0:0)
/Mane 51, Salah 53/

subota

Totenhem - Hadersfild 4:0 (2:0)
/Vanjama 24, Lukas Moura 27, 87, 90+3/

Brajton - Bornmut 0:5 (0:1)
/Gosling 33, Frejzer 55, Bruks 71, Vilson 82, Stanislas 90+2/

Barnli - Kardif 2:0 (1:0)
/Vud 31, 92/

Fulam - Everton 2:0 (0:0)
/Kerni 46, Babel 69/

Sautempton - Vulverhempton 3:1 (2:1)
/Redmond 2, 30, Long 71 - Boli 28/

Mančester junajted - Vest Hem 2:1 (1:0)
/Pogba 19p, 80p - Anderson 49/

petak

Lester - Njukasl 0:1 (0:1)
/Perez 32/

Tabela:Liverpul 85, Mančester siti (-1) 83, Totenhem (-1) 67, Čelsi 66, Mančester junajted (-1) 64, Arsenal (-2) 63, Lester 47, Vulvs (-1) 47, Everton 46, Votford (-2) 46, Vest Hem 42, Bornmut 41, Kristal Palas 39, Barnli 39, Njukasl 38, Sautempton (-1) 36, Brajton (-2) 33, Kardif (-1) 28, Fulam 20, Hadersfild 14.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar