РУС: Мало лоша игра, мало судије да гурају Зенит!

Краснодару бод у Москви уочи судбоносног дербија.  Динамо изненадио.  Зенит петардом најављује титулу: И Ивановић погодио! Тим из Санкт Петербуга победом над Анжијем дошао до великих шест бодова предности – 5:0.  Карпин се осветио Спартаку! Друга победа Ростова над великаном из Москве у сезони - 2:1.

Фудбал 14.04.2019 | 20:30
РУС: Мало лоша игра, мало судије да гурају Зенит!
Један бод и један гол у последња четири кола. Славни Динамо ће се у финишу сезоне грчевито борити за опстанак у првој лиги Русије, али је барем навијачима успео да поклони успомену на нека срећнија времена, кад су се Полицајци питали око титуле. Ове сезоне су светлосним годинама далеко од ње, али се можда на крају испостави да је баш Динамо одлучио шампионску трку, пошто је данашњим ремијем са Краснодаром пружио Зениту велику шансу да уочи дербија сезоне одмакне ривалима на безбедну удаљеност. Динамо – Краснодар 1:1 у 23. колу Премијер лиге.

Бод московском тиму донео је погодак Јевгенија Маркова који је у 76. побегао Александру Мартиновичу и главом са петерца спровео центаршут Жоаозиња у Краснодарову мрежу за 1:0.

Треба ипак истаћи да је још пре тога судија Јевгени Турбин поприлично оштетио Краснодар, јер почетком другог полувремена – још је било 1:1 дакле – није свирао очигледан пенал за госте, иако је био веома добро постављен и морао је да види да је један Динамов играч руком зауставио удаац Дмиртија Стоцког.

Краснодарова кривица је у томе што је тај један покушај дуго био малтене једини опасан налет на гол домаћег тима. Тек кад је вода дошла до ушију после поготка Маркова кренули су Бикови на све или ништа. Исплатило им се у 87. минуту. Вамберто је био стрелац, али заслуга је то била целог тима, који је још једном импресионирао јавност сада већ карактеристичном тики-така акцијом.

Навијачи гостујућег тима ипак не могу да буду срећни. Зенит против Анжија игра за плус шест пред гостовање код Краснодара у наредном колу. Приде, Шарл Каборе је данас добио други жути каротн због којег ће пропустити велики дерби. Баш због тога је тренер Мурас Мусајев одмах реагово и на терен послао 19-годишњег Данила Уткина да се припрема за ватрено крштење против Зенита.

Зенит петардом најављује титулу: И Ивановић погодио! Тим из Санкт Петербуга победом над Анжијем дошао до великих шест бодова предности – 5:0.

Тако то ради први фаворит за титулу. Брзо, лако и ефектно. Зенит је на најбољин начин искористио поподневни кикс Краснодара и стигао до великих шест бодова предности, после тријумфа над Анжијем – 5:0.

Тиму из Санкт Петербурга остало је само да преживи наредни дерби у Краснодару, а да потом стави шампионски шампањац у киблу.

Очигледно мотивисани резултатом из Москве играчи Зенита су по кратком поступку скршишли отпор Анжија. Већ после три минута било домаћин је повео. И опет је Сердар Азмун демонстрирао класу. После центаршута са десне стране Иранац је подметнуо ногу ипред противничког штопера и погодио мрежу.

Нису се ни отрезнили гостујући играчи, а доживели су нови нокаут.  Овог пута у центру пажњу био некадашњи капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић. Одлично је испратио један одбитак и потом погодио даљи угао. Био је то првенствени првенац у овој сезони снажног дефанзивца (једном је погодио и у оквиру Лига Европе).

Зенит је готово рутински одржавао предност. Потом је појачао ритам и головима Ригонија и Дриусијаподебљао тријумф.

Карпин се осветио Спартаку! Друга победа Ростова над великаном из Москве у сезони - 2:1.

Није заборавио Валериј Карпин отказ који су му напаковали у Москви на клупи Спартака пре сада већ пет година, а ове сезоне је дефинитивно успео да им се освети с каматом за то "понижење". И други пут у првенству искусни стручњак је узео меру свом бившем клубу, а после јесењег тријумфа у престоници од 1:0 вечерас је славио са Ростовом (2:1) захваљујући тренутку инспирације Елдара Шомуродова.

Екипа са Дона је добро отоврила утакмицу, преко Молдавца Гаткана повела већ у 13. минуту, али се Спартак није предао. Роман Зобнин је мајсторски промешао домаће дефанзивце и погодио левицом ћошак гола, па је Спартак стигао до изједначења у 27. минуту.

Изједначен дуел гледали смо у већем делу утакмице, оба тима пропустила су по једну добру прилику да дођу у вођство, а меч је дефинитивно одлучен је у 80. минуту.

Одлично се по десној страни издвојио Роман Јеременко, идеално центирао у срце спартаковог шеснаестерца, а тамо Узбекистанац Шомуродов, који је ушао с клупе у 63. минуту, прецизним ударцем главом поставио коначних 2:1.

Овом победом Ростов се приближио Спартаку на само бод у борби за Лигу Европе па треба очекивати занимљив наставак пролећне потере. С друге стране Московљани су дефинитивно у кризи пошто су изгубли и други везани меч у првенству.

РУСИЈА 1 - 23. КОЛО:

Петак

Крила Совјетов - Рубин 1:0 (0:0)
/Зинковски 56/

Субота

Јенисеј - Уфа 0:0

Арсенал Тула - Урал 0:0

ЦСКА - Оренбург 2:3 (2:2)
/Облијаков 14, Хернандез 32 - Ојеволе 18, Сутомир 24, Деспотовић 54/

Ахмат - Локомотива 1:3 (0:1)
/Раванели 47 - Смолов 45+2, Миранчук 57, Фарфан 65/

Недеља

Динамо - Краснодар 1:1 (0:0)
/Марков 76 – Вамберто 87/

Зенит - Анжи 5:0 (2:0)
/Азмун 2, Ивановић 9, Ригони 83, Дриуси 88 и 89/

Ростов - Спартак 2:1 (1:1)
/Гаткан 13, Шомуродов 80 - Зобнин 27/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар