RUS: Malo loša igra, malo sudije da guraju Zenit!

Krasnodaru bod u Moskvi uoči sudbonosnog derbija.  Dinamo iznenadio.  Zenit petardom najavljuje titulu: I Ivanović pogodio! Tim iz Sankt Peterbuga pobedom nad Anžijem došao do velikih šest bodova prednosti – 5:0.  Karpin se osvetio Spartaku! Druga pobeda Rostova nad velikanom iz Moskve u sezoni - 2:1.

Fudbal 14.04.2019 | 20:30
RUS: Malo loša igra, malo sudije da guraju Zenit!
Jedan bod i jedan gol u poslednja četiri kola. Slavni Dinamo će se u finišu sezone grčevito boriti za opstanak u prvoj ligi Rusije, ali je barem navijačima uspeo da pokloni uspomenu na neka srećnija vremena, kad su se Policajci pitali oko titule. Ove sezone su svetlosnim godinama daleko od nje, ali se možda na kraju ispostavi da je baš Dinamo odlučio šampionsku trku, pošto je današnjim remijem sa Krasnodarom pružio Zenitu veliku šansu da uoči derbija sezone odmakne rivalima na bezbednu udaljenost. Dinamo – Krasnodar 1:1 u 23. kolu Premijer lige.

Bod moskovskom timu doneo je pogodak Jevgenija Markova koji je u 76. pobegao Aleksandru Martinoviču i glavom sa peterca sproveo centaršut Žoaozinja u Krasnodarovu mrežu za 1:0.

Treba ipak istaći da je još pre toga sudija Jevgeni Turbin poprilično oštetio Krasnodar, jer početkom drugog poluvremena – još je bilo 1:1 dakle – nije svirao očigledan penal za goste, iako je bio veoma dobro postavljen i morao je da vidi da je jedan Dinamov igrač rukom zaustavio udaac Dmirtija Stockog.

Krasnodarova krivica je u tome što je taj jedan pokušaj dugo bio maltene jedini opasan nalet na gol domaćeg tima. Tek kad je voda došla do ušiju posle pogotka Markova krenuli su Bikovi na sve ili ništa. Isplatilo im se u 87. minutu. Vamberto je bio strelac, ali zasluga je to bila celog tima, koji je još jednom impresionirao javnost sada već karakterističnom tiki-taka akcijom.

Navijači gostujućeg tima ipak ne mogu da budu srećni. Zenit protiv Anžija igra za plus šest pred gostovanje kod Krasnodara u narednom kolu. Pride, Šarl Kabore je danas dobio drugi žuti karotn zbog kojeg će propustiti veliki derbi. Baš zbog toga je trener Muras Musajev odmah reagovo i na teren poslao 19-godišnjeg Danila Utkina da se priprema za vatreno krštenje protiv Zenita.

Zenit petardom najavljuje titulu: I Ivanović pogodio! Tim iz Sankt Peterbuga pobedom nad Anžijem došao do velikih šest bodova prednosti – 5:0.

Tako to radi prvi favorit za titulu. Brzo, lako i efektno. Zenit je na najboljin način iskoristio popodnevni kiks Krasnodara i stigao do velikih šest bodova prednosti, posle trijumfa nad Anžijem – 5:0.

Timu iz Sankt Peterburga ostalo je samo da preživi naredni derbi u Krasnodaru, a da potom stavi šampionski šampanjac u kiblu.

Očigledno motivisani rezultatom iz Moskve igrači Zenita su po kratkom postupku skršišli otpor Anžija. Već posle tri minuta bilo domaćin je poveo. I opet je Serdar Azmun demonstrirao klasu. Posle centaršuta sa desne strane Iranac je podmetnuo nogu ipred protivničkog štopera i pogodio mrežu.

Nisu se ni otreznili gostujući igrači, a doživeli su novi nokaut.  Ovog puta u centru pažnju bio nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović. Odlično je ispratio jedan odbitak i potom pogodio dalji ugao. Bio je to prvenstveni prvenac u ovoj sezoni snažnog defanzivca (jednom je pogodio i u okviru Liga Evrope).

Zenit je gotovo rutinski održavao prednost. Potom je pojačao ritam i golovima Rigonija i Driusijapodebljao trijumf.

Karpin se osvetio Spartaku! Druga pobeda Rostova nad velikanom iz Moskve u sezoni - 2:1.

Nije zaboravio Valerij Karpin otkaz koji su mu napakovali u Moskvi na klupi Spartaka pre sada već pet godina, a ove sezone je definitivno uspeo da im se osveti s kamatom za to "poniženje". I drugi put u prvenstvu iskusni stručnjak je uzeo meru svom bivšem klubu, a posle jesenjeg trijumfa u prestonici od 1:0 večeras je slavio sa Rostovom (2:1) zahvaljujući trenutku inspiracije Eldara Šomurodova.

Ekipa sa Dona je dobro otovrila utakmicu, preko Moldavca Gatkana povela već u 13. minutu, ali se Spartak nije predao. Roman Zobnin je majstorski promešao domaće defanzivce i pogodio levicom ćošak gola, pa je Spartak stigao do izjednačenja u 27. minutu.

Izjednačen duel gledali smo u većem delu utakmice, oba tima propustila su po jednu dobru priliku da dođu u vođstvo, a meč je definitivno odlučen je u 80. minutu.

Odlično se po desnoj strani izdvojio Roman Jeremenko, idealno centirao u srce spartakovog šesnaesterca, a tamo Uzbekistanac Šomurodov, koji je ušao s klupe u 63. minutu, preciznim udarcem glavom postavio konačnih 2:1.

Ovom pobedom Rostov se približio Spartaku na samo bod u borbi za Ligu Evrope pa treba očekivati zanimljiv nastavak prolećne potere. S druge strane Moskovljani su definitivno u krizi pošto su izgubli i drugi vezani meč u prvenstvu.

RUSIJA 1 - 23. KOLO:

Petak

Krila Sovjetov - Rubin 1:0 (0:0)
/Zinkovski 56/

Subota

Jenisej - Ufa 0:0

Arsenal Tula - Ural 0:0

CSKA - Orenburg 2:3 (2:2)
/Oblijakov 14, Hernandez 32 - Ojevole 18, Sutomir 24, Despotović 54/

Ahmat - Lokomotiva 1:3 (0:1)
/Ravaneli 47 - Smolov 45+2, Mirančuk 57, Farfan 65/

Nedelja

Dinamo - Krasnodar 1:1 (0:0)
/Markov 76 – Vamberto 87/

Zenit - Anži 5:0 (2:0)
/Azmun 2, Ivanović 9, Rigoni 83, Driusi 88 i 89/

Rostov - Spartak 2:1 (1:1)
/Gatkan 13, Šomurodov 80 - Zobnin 27/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar