''Не разумијем хистерију и лажи''

– Ти људи су пребројани у главу, свако је приказан и пребројан, и не разумијем ту хистерију и лажи којом су неки покушали да своје незадовољство прикрију – рекао је предсједник Србије Александар Вучић коментаришући број грађана који се јуче окупио на протесту “1 од 5 милиона” у Београду.  

Србија 14.04.2019 | 13:34
''Не разумијем хистерију и лажи''
На питање новинара о јучерашњем протесту опозиције и како коментарише то што су швајцарски и њемачки медији објавили да је се окупило 10.000, а да је Спуњик пренио да је било чак 50.000, Вучић је, између осталог рекао, да је из зграде Предсједништва “све могао да слуша” и да “живе душе није било испред зграде Предсједништва, нити у близини градске скупшине”.

– Онда смо чекали да се врате… Имали смо разлику између софтверског и ручног бројања, разлика од 65 лица, разлика између 7.400 и 7.500… Да се не бисмо гађали сви заједно лажним цифрама и процјенама, ти људи су пребројани у главу, свако је пребројан и показан – рекао је Вућић.

Али, додао је, није толико битан број људи, “иако је то из цијеле Србије, иако је пет мјесеци најављино”, већ то што су, како је рекао, “све вријеме обмањивали јавност о броју људи”.

– Ниједну секунду се у Београду није окупило више од 5.500 до 5.600 људи. Седам и по хиљада је озбиљан број, није баш са оним који дођу из цијеле Србије толико озбиљан, али није ни за потцјењивање, није мала ствар, јер са тим бројем можете да пређете цензус – рекао је Вучић и додао да је управо зато Маја Гојковић, предсједница Скупштине Србије и позвала на разговор, “али ми смо схватили да они ни са њом не желе да разговарају”.

– Мање од 500 их је било у Булераву Александра, Таковској и Кнеза Милоша. Ни раскриницу нису могли да заузму. Никога ту није било. Код градске скупштине није никога било, нити код Предсједништва – рекао је Вучић.

Истовремено, он је позвао грађане Србије да у петак, 19. априла дођу на митинг СНС и “саслушају шта је то што имају да кажу шта је до сада учињено и шта је још намјера да се учини”. 

Очекује, каже да ће у петак говорити пред “вјероватно највећим бројем грађана”, те да жели да грађанима “озбиљније и садржајније говори о свим плановима”.

Он је позвао опозицију да више не пријети и да “већ ураде то чиме пријете, насилним дјеловање, како би се све већ једном завршило”.

– Немојте више да нам пријетите. Дојадисте. Хајде само да вас видим – рекао је Вучић.

“Бринам и због сусрета у Берлину”

Што се тиче Косова, Вучић је рекао да “веома брине због свега”.

– Ако ме питате, бринем и због сусрета у Берлину, јер не видим ни како даље, ни шта даља и то због људи који су толико неодговорни као што су приштински политичари – рекао је Вучић и додао да “све друго мање-више није проблем”

(Блиц)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

пидо

14.04.2019 11:43

кад се овај текст процита стице се утисак да је све под контролом и камерама садасње власти,ил гријесим?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.04.2019 20:07

Гријесис јер сјети се шта је имао Милосевиц па паде ко крушка.Број не знаци ништа и број може бити варка. Овај своје довози аутобусима,са радних мјеста,ученике из школа и дају се сендвици а и паре. Зато број не знаци ништа. Стил којим владају и Он и Бурле предсказује буран пад, не може другачије.

Name

X

14.04.2019 11:43

Вуциц,Ана,Зељка и Додик су несреце које се десиле српском народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

14.04.2019 11:56

Они вјерују само свим лажима✊✊

Name

ОБА ИСТА

14.04.2019 12:54

Код нас Срба само азијатски модели пале. Политички ћеиф једног Бога и фертик. Дакле једна странка себе прогласи за државуз ,а остали....... На Голи Оток. Тако код код комуниста. Исто код СНСД. Нема нама промјене већ 200 година. Ужас један. Читајте дакле Слободана Јовановића.

Name

Наша апокалипса

14.04.2019 11:53

Што се пита за Берлин, рећи ће му се како даље и шта даље? Није вазан број људи на протестима у главу, важно је да се континуирано скупља критична маса, са бројним универзитетским професорима, угледним интелектуалцима, који јасно и гласно, аргументовано, исказу своје примједбе. Ово није за потцјењивање, потребно је слушати изречено, јер овдје има доста зрелих, образованих и озбиљних људи, гдје нема смисла занемаривати њихове чињенице, те вишемјесечну упорност да укажу на проблеме тешкоће жи љења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Наша апокалипса

14.04.2019 12:40

Дај молим те Србија 5 миллијона гласаца 7000 релевантна цифра па то ни у Српској није релевнтно.

Name

Мило

14.04.2019 13:31

Наравно да це говорити пред највецим бријем градјана,јер це ти његови "градјани" морати да додју на митинг из цијеле Србије,уз организовани и бесплатни превоз.Буквално МОРАЈУ да додју јер су уцјењени губитком посла и на разне друге нацине.Исто као и код нас у РС,под овим резимом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жана

14.04.2019 13:40

Вучеић се стално опозива на то да је легално изабрани предсједник и да је на власт дошао вољом већине, што у сваком случају није тачно. Кад је толико сигуран да га већина подржава, зашто на јавним медијима не допусти појављивање опозиције и неистомисљеника, зашто лаже народ, представља Србију као земљу која економски напредује, гдје људи добро живе и то све само његовом заслугом. Проглашавати сопствени народ као фашисте, је крајње не патриотски и производи подјеле унутар самих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

14.04.2019 15:10

Жана, он прави митинг за своју партију и нема никакве логике да зове опозицију. Колико видим нису ни они њега звали. Опозиција у Србији је.већ била на власти и '12год. оставила Србију пред банкротом, зар сте то заборавили. Та иста Србија тад, никад за никад, није ни марке дала Српској, а погледајте шта се сад дешава.

Name

Србин

14.04.2019 14:01

Циста лаз. На протестима је било преко 100.000 људи. Сви објективни људи то извјеставају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

14.04.2019 15:13

Србине, смањи доживљај, видели смо сви шта је дрон снимао. Тешко је поверовати да се пред толиком масом нису хтели да обрате Ђилас и друштво?

Name

1/5

14.04.2019 16:08

СИГУРНО је било преко 50.000 ЉУДИ. Сваки који је дошао је ДОБРОВОЉНО и као такав вриједи као 30 оних што морају доћи да не изгубе посао . Са преко 200 аутобуса у Н. Саду , ПРВОРОЂЕНИ није скупио ни ПОЛА ОД ТОГА.

Name

нидјо

17.04.2019 09:02

Српском народу само треба тудја цизма (протекторат) онда су мирни и све им козе на броју.Ста тај Вуциц себи дозволи (ја сам обицни градјанин који све ово са стане посматра) ја то себи небих дозволио. Да зна српски народ од какве је поцасти Вуциц спаси - устајали би кад му име помињу. Срам да вас све буде

ОДГОВОРИТЕ