Челсијеви купци долазе из САД и Азије!

Челси је до сада ушао у преговоре са три потенцијална купца акција клуба, преносе острвски медији.  Челси на тромеђи - Амери, Азијати или најбогатији Британац? Цена 3. 000. 000. 000 евра! Роман Абрамович бира најбољег купца.

Фудбал 18.04.2019 | 20:00
Челсијеви купци долазе из САД и Азије!
Верује се да су за клуб који се процењује на 2,5 милијарди фунти поред најбогатијег Британца Џима ретклифа заинтересоване и једна групација из САД као и једна из Азије.

Без обзира што је директор "плаваца" Брус Бек недавно поручио да је власник Роман Абрамович и даље одан клубу иако се не појављује на утакмицама, верује се да су одређени преговори обављени.

Руски милијардер није био на утакмици Челсија још од маја прошле године, када му није одобрена нова виза. Тада је затражио држављанство Израела и преселио се у Тел Авив.

До сада је од 2011. потрошио између једног и три милиона фунти на закуп ложа на Стамфорд бриџу и ово је опрва година какио то није урадио на старту сезоне.

Медији у Британији преносе и да компанија "Оуквел Капитал", која посредује при куиповини клубова, тврди да је повећано интересовање потенцијалних инвеститора за енглеске клубове, посебно у САД и Азији, одакле има и оних који желе акције Челсија.

"Постоји јако интерсовање за клубове Премијер лиге из Азије и САД. Уговори о ТВ правима су астрономски, очекује се да ће бити све уноснији наредних године, а приходи клубова су у порасту", изјавио је директор "Оуквел Капитала", Даг Хармер.

За сада , зна се да је Џим Ратклиф послао понуду, али она је далеко испод 2.5 милијарди фунти колико жели Абрамович. Верује се да је Британац после тога усмерио пажње и на Ницу у Француској, која је тренутно седмопласирана у првенству Француске.

Месецима уназад Роман Абрамович има проблема са британским властима због политичких сукоба са Русијом, због чега се о његовом одласку са Стамфорд Бриџа све више спекулише. Врло је вероватно да ће ова сезона бити последња за руског олигарха у улози Челсијевог власника, пошто је са Острва стигла вест да је већ обавио прелиминарне разговоре с три заинтересована купца.

Абрамович је преговоре отворио с једним америчким инвестиционим фондом, групом кинеских бизнисмена и најбогатијим Британцем Џимом Ретклифом, о чему се шушка већ неко време.

Имена поменутих финансијских групација с америчког и азијског континента и даље се чувају у строгој тајности, пошто су разговори и даље у почетној фази, али су исти одржани у последњих неколико седмица. Једино што су британски новинари успели да извуку јесте да се ради о „две изузетно богате и поштоване финансијске групације“.

Џим Ретклиф је одавно познато име у фудбалским круговима. Ради се о петрохејмијском милијардеру чије се богатство процењује на око двадесет и пет милијарди евра! Рођен је у Манчестеру, с резиденцијом у Челсију, богаташком делу Западног Лондона. Никада није крио да је велики навијач Плаваца, чак је и долазио на утакмице.

И даље је неизвесно да ли ће баш Ретклиф бити нови власник Челсија. Наиме, он сматра да је Челсијева вредност знатно мања од Романових 3.000.000.000 евра, због чега је почело да се шушка да жели да уложи свој капитал у Ницу. И даље је све отворено, с тим што би убрзо могао да испадне из трке, ако се Абрамовичеви услови не промене.

Према одређеним подацима Роман Абрамович није уживо одгледао ниједну Челсијеву утакмицу још од маја прошле године. Руски милијардер је у међувремену добио израелско држављанство, због чега се преселио у Тел Авиви.

Упркос томе што га нема на Стамфорд Бриџу, наставио је да улаже новац у клуб, али се дуг према њему повећао за готово 85.000.000 евра само у прошлој години. Абрамович за све ове године потражује укупно огромних 1.300.000.000 евра, што би желео да поврати стављањем Челсија у излог.

Амерички и азијски милијардери обновили су интересовање за улагања у премијерлигашке клубове после добрих резултата које су остварили Ливерпул, Тотенхем и Барнли, који су пријавили рекордне профите за прошлу годину. Абрамович то жели да искористи и заврши велику еру у којој је Челсију пружио све.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар