ПОР: Змајеви бљују ватру и не дају прво мјесто!

Биће то борба Порта и Бенфике до последњег даха! Спортинг добио у гостима с десеторицом! Опет га дао Бруно Фернандеш!

Фудбал 14.04.2019 | 12:00
ПОР: Змајеви бљују ватру и не дају прво мјесто!
Не греши Бенфика, али ни Порто. Змајеви су вечерас гостовали Портимоненсеу и искористили су лошу форму домаћина па су га збрисали са 3:0 (1:0). Наставили су Змајеви да бљују ватру и тако су везали и пети тријумф у шампионату.

Знало се овде од почетка ко је главни, а до првог гола Порто је стигао већ у 14. минуту. Марега је послао феноменалну повратну лопту, а Браими није запео из све снаге већ је шутирао ниско и то му се исплатило тако што је лопта завршила у мрежи.

Тај резултат је стајао све до 73. минута када је Марега поставио коначан резултат. Тељес је проиграо Марегу, а овај је врло лепо погодио. Рутински је реализовао шансу.

Тада је било јасно да ће сва три бода са собом однети Змајеви, а коначан резултат је поставио Ектор Ерера у 93. минуту. После корнера лопта је стигла до њега, а Мексиканац је то наравно искористио за 3:0.

Порто сада има 72 освојена бода и има три више од Бенфике која тек треба да игра своју утакмицу. Портимоненсе је на средини табеле са три везана пораза тако да ће тешко моћи и горе ни доле на табели. У сваком случају, Порто је успешно одрадио посао и сада чека кикс Орлова.

Спортинг делује далеко тако да између Порта и Бенфике тражимо шампиона. Трка је узбудљива да тешко може бити занимљивија. Ко ће прво поклекнути?

Спортинг добио у гостима с десеторицом! Опет га дао Бруно Фернандеш!

У одличној је форми Спортинг из Лисабона у завршници Примеире и ко зна какву би сезону имали Лавови да су овако били константни током целе сезоне. Екипа холандског стручњака Марсела Кајзерастигла је вечерас до седме везане победе у свим такмичењима и то на гостовању у Авесу где је било 3:1.

Сами су себи гости закомпликовали живот на овом мечу, голман Ренан Рибеиро искључен је већ после четири минута због ударања противника ван казненеог простора, али је Фелипе у 24. ипак довео Спортинг у вођство.

Узвратио је Авес преко Фалкаа са беле тачке у 33. и чинило се да ће домаћин моћи равноправно да се носи са фаворизованим гостима, али је до полувремена све дошло на своје. Жереми Матје је неколико минута пре одласка на одмор вратио предност Спортингу и трасирао Лавовима пут ка тријумфу.

Тачку на утакмицу ставио је најбољи фудбалер Спротинга Бруно Фернандеш у 84. и својим 16. поготком обезбедио тријумф Лавовима.

ПОРТУГАЛИЈА 1 - 29. КОЛО

Петак

Шавес - Белененсеш 2:2 (1:1)
/Кампи 4, 76 - Сасо 37, Лика 52/

Субота

Санта Клара - Мореиренсе 1:1 (1:1)
/Шетин 45+9 - Педро 12/

Портимоненсе - Порто 0:3 (0:1)
/Браими 14, Марега 73, Ерера 90+3/

Авес - Спортинг Лисабон 1:3 (1:2)
/Клаудио Фалкао 33. пенал - Фелипе 24, Матје 44, Фернадеш 84/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар