POR: Zmajevi bljuju vatru i ne daju prvo mjesto!

Biće to borba Porta i Benfike do poslednjeg daha! Sporting dobio u gostima s desetoricom! Opet ga dao Bruno Fernandeš!

Fudbal 14.04.2019 | 12:00
POR: Zmajevi bljuju vatru i ne daju prvo mjesto!
Ne greši Benfika, ali ni Porto. Zmajevi su večeras gostovali Portimonenseu i iskoristili su lošu formu domaćina pa su ga zbrisali sa 3:0 (1:0). Nastavili su Zmajevi da bljuju vatru i tako su vezali i peti trijumf u šampionatu.

Znalo se ovde od početka ko je glavni, a do prvog gola Porto je stigao već u 14. minutu. Marega je poslao fenomenalnu povratnu loptu, a Braimi nije zapeo iz sve snage već je šutirao nisko i to mu se isplatilo tako što je lopta završila u mreži.

Taj rezultat je stajao sve do 73. minuta kada je Marega postavio konačan rezultat. Teljes je proigrao Maregu, a ovaj je vrlo lepo pogodio. Rutinski je realizovao šansu.

Tada je bilo jasno da će sva tri boda sa sobom odneti Zmajevi, a konačan rezultat je postavio Ektor Erera u 93. minutu. Posle kornera lopta je stigla do njega, a Meksikanac je to naravno iskoristio za 3:0.

Porto sada ima 72 osvojena boda i ima tri više od Benfike koja tek treba da igra svoju utakmicu. Portimonense je na sredini tabele sa tri vezana poraza tako da će teško moći i gore ni dole na tabeli. U svakom slučaju, Porto je uspešno odradio posao i sada čeka kiks Orlova.

Sporting deluje daleko tako da između Porta i Benfike tražimo šampiona. Trka je uzbudljiva da teško može biti zanimljivija. Ko će prvo pokleknuti?

Sporting dobio u gostima s desetoricom! Opet ga dao Bruno Fernandeš!

U odličnoj je formi Sporting iz Lisabona u završnici Primeire i ko zna kakvu bi sezonu imali Lavovi da su ovako bili konstantni tokom cele sezone. Ekipa holandskog stručnjaka Marsela Kajzerastigla je večeras do sedme vezane pobede u svim takmičenjima i to na gostovanju u Avesu gde je bilo 3:1.

Sami su sebi gosti zakomplikovali život na ovom meču, golman Renan Ribeiro isključen je već posle četiri minuta zbog udaranja protivnika van kazneneog prostora, ali je Felipe u 24. ipak doveo Sporting u vođstvo.

Uzvratio je Aves preko Falkaa sa bele tačke u 33. i činilo se da će domaćin moći ravnopravno da se nosi sa favorizovanim gostima, ali je do poluvremena sve došlo na svoje. Žeremi Matje je nekoliko minuta pre odlaska na odmor vratio prednost Sportingu i trasirao Lavovima put ka trijumfu.

Tačku na utakmicu stavio je najbolji fudbaler Sprotinga Bruno Fernandeš u 84. i svojim 16. pogotkom obezbedio trijumf Lavovima.

PORTUGALIJA 1 - 29. KOLO

Petak

Šaves - Belenenseš 2:2 (1:1)
/Kampi 4, 76 - Saso 37, Lika 52/

Subota

Santa Klara - Moreirense 1:1 (1:1)
/Šetin 45+9 - Pedro 12/

Portimonense - Porto 0:3 (0:1)
/Braimi 14, Marega 73, Erera 90+3/

Aves - Sporting Lisabon 1:3 (1:2)
/Klaudio Falkao 33. penal - Felipe 24, Matje 44, Fernadeš 84/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar