ПЛ: Јунајтед срећно до побједе, пенали их држе у игри!

Погба херој Јунајтеда у важној победи над Вест Хемом.  Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су пред домаћом публиком Вест Хем са 2:1, у 34. колу Премијер лиге.  Солскјерова екипа срећно дошла до победе у утакмици у којој су били лошији ривал.  Хладнокрвни Погба чува наду о Лиги шампиона, Чекићари сами себе покосили на Олд Трафорду! Француз са два поготка из једанаестрца сломио отпор Вест Хема - 2:1.

Фудбал 14.04.2019 | 10:15
ПЛ: Јунајтед срећно до побједе, пенали их држе у игри!
Изабраници Оле Гунара Солскјера остварили су веома важан тријумф, пошто се и даље налазе се у борби за пласман у Лигу шампиона.

Херој победе био је Француз Пол Погба, који је оба пута с беле тачке био прецизан. У оба случаја био је чист једанеастерац и Грејем Скот није имао никакву сумњу.

Лукаш Фабијански први пут није погодио страну, други пут јесте, али је ударац Погбе био снажан и неодбрањив.

Једини погодак за госте из Лондона постигао је Фелипе Андерсон у 49. минуту. Одбрана Јунајтеда је заспала и Бразилац је неометан на другој стативи савладао Де Хеу.

Ипак, овај гол није био довољан да Вест Хем избегне 16. пораз у сезони. Гости су били равноправан противник током свих деведесет минута, али су их глупости коштале бољег резултата.

Имали су већи посед и више удараца ка голу Давида де Хее, међутим нису успели да реализују прилике и Јунајтед је узео три бода.

"Црвени ђаволи" сада имају 64 бода из 33 одиграна меча, док су "чекићари" на једанаестом месту са 42.

Јунајтед у наредном колу гостује Евертону, док Вест Хем чека Лестер.

Манчестер јунајтед не жели да одустане! Црвени ђаволи су се силно помучили против Вест Хема, али су захваљујући головима Пола Погбе са беле тачке успели да се домогу вредних бодова у борби за пласман у Лигу шампиона - 2:1 (1:0).

Чекићари су сами себе покосили на Олд Трафорду, оба једанаестерца су скривили на прилично несмотрен и преоштар начин, па је на француском везисти било само да у свом стилу погоди мету. Снажно и прецизно!

Вест Хем се више него квалитетном игром потрудио да поштено отежа посао оптерећеном домаћину. Гости су имали већи посед лопте (58:42), али и више удараца ка голу противнилка (18-14), али су успели само једном да затресу мрежу Давида де Хее. То је на самом почетку другог полувремена успело Фелипеу Андерсону, након доброг додавања Ланцинија.

Манчестер је повео у идеалном тренутку утакмице. Мату је на самом уласку у шеснаестерац несмотрено срушио Снодграс, а Погба снажно тукао по средини гола.

Онда када је деловало да ће потонути све наде Црвених ђавола у овој сезони, пред гол Лукаса Фабијанског избио је Марсијал, којег је с леђа снажно оборио Рајан Фредерикс. Играч који је ушао на терен само три минута раније. Фабијански је погодио страну коју ће гађати Француз, али је шут био превише снажан и прецизан.

Ово је било тек друго славље Манчестера у последњих шест утакмица у свим такмичењима, али прекинут низ у првенству од две узастопна пораза. Већ наредног викенда Солскјеров тим очекује паклено тешко гостовање Евертону. Чекићари су пребринули питање опстанка у овој сезони, али им је ово био трећи везани пораз у Премијер лиги.

Фудбалери Манчестер јунајтеда уз пуно среће су победили Вест Хем на свом терену резултатом 2:1. Домаћи су до бодова дошли головима из пенала које су противнички играчи "поклонили" екипи са "Олд трафорда" и омогућили им да наставе трку за места која воде у Лигу шампиона.

Изабраници Олеа Гунара Солскјера су боље почели меч, имали су теренску иницијативу али нису стварали велике шансе. У 19. минуту игре, напади су уродили плодом, али више због несмотрености дефанзиваца Вест Хема него због добре игре Јунајтеда.

Мата је примио лопту на ивици противничког казненог простора, Снодграс је неспретно реаговао и фаулирао га, а судија је одлучио да досуди први пенал на утакмици. Пол Погба је преузео одговорност и хладнокрвно довео своју екипу у предност.

Гости су се "тргли" након примљеног гола, кренули су офанзивније ка голу ривала, али нису успели да створе озбиљније шансе и постигну гол до полувремена.

Пелегринијев тим је у другом делу игре наставио тамо где је стао пре паузе и свега четири минута наставка била су им довољна да изједначе резултат. Гости су искористили лошу комуникацију Де Хее и Погбе, пресекли пас у опасној зони и после центаршута Лансинија дошли до поготка преко Андерсона.

Играчи Вест Хема наставили су са добром игром, имали неколико одличних прилика за постизање поготка али је Де Хеа у том периоду био несавладив и сачувао је наде свог тима.

Ситуација се потпуно променила свега десет минута пре краја утакмице када је одбрана гостујућег тима још једном лоше реаговала.

Марсијал је добро утрчао иза леђа дефанзиваца, Фредерикс га је стигао на ивици шеснаестерца, али само успео да направи оштар прекршај и натера судију да још једном покаже на белу тачку. Реприза ситуације из 19. минута – Погба је још једном сигуран извођач, а Фабијански поново вади лопту из своје мреже.

Гости до краја нису успели да се поново врате у меч упркос покушајима па је Манчестер јунајтед и поред слабе игре успео да дође до сва три бода.

Солскјерова екипа сада заузима пето место, прескочили су Арсенал и сада имају бод предности и утакмицу више од лондонског тима.

Домаћин настваља и борбу за позиције које гарантују учешће у најјачем европском такмичењу у наредној сезони будући да заостају за четвртопласираним Челсијем за два бода, док Вест Хем остаје на 11. месту са смањеним шансама за Европу наредне године.

Манчестер јунајтед: Де Хеа – Дало, Смолинг, Џонс, Рохо (од 75' Переира) – Фред, Погба, Мата (од 55' Рашфорд) – Лингард, Марсијал, Лукаку (од 75' Гринвуд)

Вест Хем: Фабијански – Забалета (од 76' Фредерикс), Балбуена, Огбона, Масуаку – Рајс, Снодграс, Нобл – Андерсон, Лансини (од 62' Диангана), Ћићарито (од 73' Антонио)

Резултати 34. кола:

Тотенхем – Хадерсфилд 4:0 (2:0)
/Вањама 24, Лукас 27, 87, 90+3/

Брајтон – Борнмут 0:5
/Гослинг 33', Фрејзер 55', Брукс 71', Вилсон 82', Станислас 92'/

Барнли – Кардиф 2:0
/Вуд 31',92'/

Фулам – Евертон 2:0
/Керни 46', Бабел 69'/

Саутемптон – Вулверхемптон 3:1
/Редмонд 2', 30', Лонг 71' - Боли 28'/

Манчестер јунајтед – Вест Хем 2:1
/Погба п. 19', п. 80' - Андерсон 49'/

недеља:

Кристал Палас – Манчестер сити 15.05

Ливерпул – Челси 17.30

понедељак:

Вотфорд – Арсенал 21.00

у петак:

Лестер - Њукасл 0:1 (0:1)
/Перез 32'/

ТАБЕЛА: Ливерпул (-1) 82, Манчестер сити (-2) 80, Тотенхем (-1) 67, Челси (-1) 66, Манчестер јунајтед (-1) 64, Арсенал (-2) 63, Лестер 47, Вулверхемптон (-1) 47, Евертон 46, Вотфорд (-2) 46, Вест Хем 42, Борнмут 41, Кристал Палас (-1) 39, Барнли 39, Њукасл 38, Саутемптон (-1) 36, Брајтон (-2) 33, Кардиф (-2) 28, Фулам 20, Хадерсфилд 14.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар