PL: Junajted srećno do pobjede, penali ih drže u igri!

Pogba heroj Junajteda u važnoj pobedi nad Vest Hemom.  Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su pred domaćom publikom Vest Hem sa 2:1, u 34. kolu Premijer lige.  Solskjerova ekipa srećno došla do pobede u utakmici u kojoj su bili lošiji rival.  Hladnokrvni Pogba čuva nadu o Ligi šampiona, Čekićari sami sebe pokosili na Old Trafordu! Francuz sa dva pogotka iz jedanaestrca slomio otpor Vest Hema - 2:1.

Fudbal 14.04.2019 | 10:15
PL: Junajted srećno do pobjede, penali ih drže u igri!
Izabranici Ole Gunara Solskjera ostvarili su veoma važan trijumf, pošto se i dalje nalaze se u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Heroj pobede bio je Francuz Pol Pogba, koji je oba puta s bele tačke bio precizan. U oba slučaja bio je čist jedaneasterac i Grejem Skot nije imao nikakvu sumnju.

Lukaš Fabijanski prvi put nije pogodio stranu, drugi put jeste, ali je udarac Pogbe bio snažan i neodbranjiv.

Jedini pogodak za goste iz Londona postigao je Felipe Anderson u 49. minutu. Odbrana Junajteda je zaspala i Brazilac je neometan na drugoj stativi savladao De Heu.

Ipak, ovaj gol nije bio dovoljan da Vest Hem izbegne 16. poraz u sezoni. Gosti su bili ravnopravan protivnik tokom svih devedeset minuta, ali su ih gluposti koštale boljeg rezultata.

Imali su veći posed i više udaraca ka golu Davida de Hee, međutim nisu uspeli da realizuju prilike i Junajted je uzeo tri boda.

"Crveni đavoli" sada imaju 64 boda iz 33 odigrana meča, dok su "čekićari" na jedanaestom mestu sa 42.

Junajted u narednom kolu gostuje Evertonu, dok Vest Hem čeka Lester.

Mančester junajted ne želi da odustane! Crveni đavoli su se silno pomučili protiv Vest Hema, ali su zahvaljujući golovima Pola Pogbe sa bele tačke uspeli da se domogu vrednih bodova u borbi za plasman u Ligu šampiona - 2:1 (1:0).

Čekićari su sami sebe pokosili na Old Trafordu, oba jedanaesterca su skrivili na prilično nesmotren i preoštar način, pa je na francuskom vezisti bilo samo da u svom stilu pogodi metu. Snažno i precizno!

Vest Hem se više nego kvalitetnom igrom potrudio da pošteno oteža posao opterećenom domaćinu. Gosti su imali veći posed lopte (58:42), ali i više udaraca ka golu protivnilka (18-14), ali su uspeli samo jednom da zatresu mrežu Davida de Hee. To je na samom početku drugog poluvremena uspelo Felipeu Andersonu, nakon dobrog dodavanja Lancinija.

Mančester je poveo u idealnom trenutku utakmice. Matu je na samom ulasku u šesnaesterac nesmotreno srušio Snodgras, a Pogba snažno tukao po sredini gola.

Onda kada je delovalo da će potonuti sve nade Crvenih đavola u ovoj sezoni, pred gol Lukasa Fabijanskog izbio je Marsijal, kojeg je s leđa snažno oborio Rajan Frederiks. Igrač koji je ušao na teren samo tri minuta ranije. Fabijanski je pogodio stranu koju će gađati Francuz, ali je šut bio previše snažan i precizan.

Ovo je bilo tek drugo slavlje Mančestera u poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima, ali prekinut niz u prvenstvu od dve uzastopna poraza. Već narednog vikenda Solskjerov tim očekuje pakleno teško gostovanje Evertonu. Čekićari su prebrinuli pitanje opstanka u ovoj sezoni, ali im je ovo bio treći vezani poraz u Premijer ligi.

Fudbaleri Mančester junajteda uz puno sreće su pobedili Vest Hem na svom terenu rezultatom 2:1. Domaći su do bodova došli golovima iz penala koje su protivnički igrači "poklonili" ekipi sa "Old traforda" i omogućili im da nastave trku za mesta koja vode u Ligu šampiona.

Izabranici Olea Gunara Solskjera su bolje počeli meč, imali su terensku inicijativu ali nisu stvarali velike šanse. U 19. minutu igre, napadi su urodili plodom, ali više zbog nesmotrenosti defanzivaca Vest Hema nego zbog dobre igre Junajteda.

Mata je primio loptu na ivici protivničkog kaznenog prostora, Snodgras je nespretno reagovao i faulirao ga, a sudija je odlučio da dosudi prvi penal na utakmici. Pol Pogba je preuzeo odgovornost i hladnokrvno doveo svoju ekipu u prednost.

Gosti su se "trgli" nakon primljenog gola, krenuli su ofanzivnije ka golu rivala, ali nisu uspeli da stvore ozbiljnije šanse i postignu gol do poluvremena.

Pelegrinijev tim je u drugom delu igre nastavio tamo gde je stao pre pauze i svega četiri minuta nastavka bila su im dovoljna da izjednače rezultat. Gosti su iskoristili lošu komunikaciju De Hee i Pogbe, presekli pas u opasnoj zoni i posle centaršuta Lansinija došli do pogotka preko Andersona.

Igrači Vest Hema nastavili su sa dobrom igrom, imali nekoliko odličnih prilika za postizanje pogotka ali je De Hea u tom periodu bio nesavladiv i sačuvao je nade svog tima.

Situacija se potpuno promenila svega deset minuta pre kraja utakmice kada je odbrana gostujućeg tima još jednom loše reagovala.

Marsijal je dobro utrčao iza leđa defanzivaca, Frederiks ga je stigao na ivici šesnaesterca, ali samo uspeo da napravi oštar prekršaj i natera sudiju da još jednom pokaže na belu tačku. Repriza situacije iz 19. minuta – Pogba je još jednom siguran izvođač, a Fabijanski ponovo vadi loptu iz svoje mreže.

Gosti do kraja nisu uspeli da se ponovo vrate u meč uprkos pokušajima pa je Mančester junajted i pored slabe igre uspeo da dođe do sva tri boda.

Solskjerova ekipa sada zauzima peto mesto, preskočili su Arsenal i sada imaju bod prednosti i utakmicu više od londonskog tima.

Domaćin nastvalja i borbu za pozicije koje garantuju učešće u najjačem evropskom takmičenju u narednoj sezoni budući da zaostaju za četvrtoplasiranim Čelsijem za dva boda, dok Vest Hem ostaje na 11. mestu sa smanjenim šansama za Evropu naredne godine.

Mančester junajted: De Hea – Dalo, Smoling, Džons, Roho (od 75' Pereira) – Fred, Pogba, Mata (od 55' Rašford) – Lingard, Marsijal, Lukaku (od 75' Grinvud)

Vest Hem: Fabijanski – Zabaleta (od 76' Frederiks), Balbuena, Ogbona, Masuaku – Rajs, Snodgras, Nobl – Anderson, Lansini (od 62' Diangana), Ćićarito (od 73' Antonio)

Rezultati 34. kola:

Totenhem – Hadersfild 4:0 (2:0)
/Vanjama 24, Lukas 27, 87, 90+3/

Brajton – Bornmut 0:5
/Gosling 33', Frejzer 55', Bruks 71', Vilson 82', Stanislas 92'/

Barnli – Kardif 2:0
/Vud 31',92'/

Fulam – Everton 2:0
/Kerni 46', Babel 69'/

Sautempton – Vulverhempton 3:1
/Redmond 2', 30', Long 71' - Boli 28'/

Mančester junajted – Vest Hem 2:1
/Pogba p. 19', p. 80' - Anderson 49'/

nedelja:

Kristal Palas – Mančester siti 15.05

Liverpul – Čelsi 17.30

ponedeljak:

Votford – Arsenal 21.00

u petak:

Lester - Njukasl 0:1 (0:1)
/Perez 32'/

TABELA: Liverpul (-1) 82, Mančester siti (-2) 80, Totenhem (-1) 67, Čelsi (-1) 66, Mančester junajted (-1) 64, Arsenal (-2) 63, Lester 47, Vulverhempton (-1) 47, Everton 46, Votford (-2) 46, Vest Hem 42, Bornmut 41, Kristal Palas (-1) 39, Barnli 39, Njukasl 38, Sautempton (-1) 36, Brajton (-2) 33, Kardif (-2) 28, Fulam 20, Hadersfild 14.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar