СЛС: Звезда је најбоља у Србији!

Звезда рутински против Радничког за корак ближе одбрани титуле! Фудбалери Црвене звезде победили су Раднички из Ниша са 3:0, у првом колу плеј-офа Суперлиге Србије.  Звезда пред титулом - Раднички "пао" без драме.  Два гола са "креча" и један после освојене лопте на почетку другог полувремена била су довољна Црвеној звезди да упише победу у мечу против Радничког. Разлика је сада седам бодова и Звезда је близу одбрани титуле.  Црвено-бели готово рутински савладали Раднички из Ниша и повећали предност на седам бодова – 3:0.

Фудбал 14.04.2019 | 08:30
СЛС: Звезда је најбоља у Србији!
Изабраници Владана Милојевића овим тријумфом дошли су веома близу одбране шампиона титуле, пошто сада имају седам бодова више на шест кола до краја првенства.

Утакмица је решена у првом полувремену када су црвено-бели два пута са пенала затресли мрежу голмана Ристића.

Прво је Ричмонд Боаћи у 23. био сигуран са беле тачке, а потом је Ел Фарду Бен у другом минуту надокнаде послао лопту иза леђа чувара мреже Радничког.

Оба пута претходио је неопрезан старт гостујућих фудбалера и судија Новак Симоновић није имао сумњу и показао је на белу тачку.

Раднички је играо добро у првом периоду игре, а можда најбољу имали су у 25. минуту када је Црномарковић шутирао главом, а Борјан одличном парадом одбранио његов ударац.

Са резултатом 2:0 отишло се на паузу од петнаест минута.

На старту другог полувремена Звезда је успела да постигне и трећи гол. Ел Фарду Бен је у 30. минуту асистирао ка Боаћију, који је послао лопту у супротан угао и тако савладао Ристића.

Овом голу претходила је сумњива ситуација, пошто је приликом додавања Бена за Боаћија, нападач Звезде био у спорној ситуацији (у линији или испред штопера Радничког).

До краја утакмице није било погодака и Звезда је забележила нову победу у Суперлиги Србије. 

И други пут ове сезоне Црвена звезда је надиграла Раднички на "Маракани".

У мечу који је потенцијално одлучивао о титули првака Србије, Црвена звезда је уписала победу без претеране драме и тако Нишлијама побегла на седам бодова предности, на шест утакмица до краја домаћег шампионата.

Победу црвено-белима донели су Боаћи и Бен са "креча" у првом полувремену, док су двојица играча "оверила" победу одличном сарадњом на почетку другог полувремена.

Нападач са Коморских Острва је натерао играче Радничког на грешку, Јовичић и Марин су брзо одиграли и вратили лопту Бену, да би овај одмах проиграо Боаћија, утисак је да је "за длаку" избегао офсајд, и преко Боривоја Ристића постигао трећи погодак.

Током утакмице много пута је било погледа ка судији Новаку Симовићу који је госте оштетио на старту дуела када није досудио једанаестерац после играња руком Бранка Јовичића.

Ипак и поред тога, Нишлије су мало тога показале и запретиле тек једном Борјану.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - РАДНИЧКИ 3:0 (2:0)
/Боаћи 23п, 48, Бен 45+2п/

Владан Милојевић се за дерби меч одлучио да "врати" формацију са једним истуреним нападачем пошто је управо такав начин игре донео највише бодова ове сезоне, али можда и због тога што је желео да изненади Ненада Лалатовића, пошто су готово читавог пролећа играли са два "шпица".

Звезда је тако добила "играча више" у везној линији, Марин и Иванић су могли да се спуштају по лопту, док је велику битку са Црномарковићем водио Боаћи.

Меч је почео жустро и са три затражена једанаестерца за двадесетак минута игре.

Прво је Раднички после одличне контре био незадовољан што је Новак Симовић остао нем када је лопта после шута Дамира Којашевића погодила у руку Бранка Јовичића, који минут касније је Ричмонд Боаћи тражио из истог разлога најстрожу казну за своју екипу, с тим да на снимку није до краја јасно да ли је Црномарковић играо руком или грудима, да би судија на "креч" показао у 22. минуту.

Филип Стојковић је "бацио" аут за Душана Јованчића, њега је с леђа фаулирао Дамир Којашевић, а вођство црвено-белима донео је Ричмонд Боаћи.

Није то спутало Раднички, покушавали су да "контакт" игром натерају Звезду на грешку, најопаснији су били преко прекида и Борјан је забележио велику одбрану после шута Црномарковића главом, да би у финишу полувремена заблистао Марко Марин.

Немац који је већ на почетку меча извео мајсторију када је у шансу "избацио" Родића, овога пута је предриблао играче Нишлија изашао пред голмана Ристића и био срушен.

Новак Симовић овде није имао никакву дилему и још једном је показао на "белу тачку" одакле је прецизан био Ел-Фарду Бен, коме је то био 14. гол у Суперлиги ове сезоне, па је Звезда без оптерећења отишла на паузу и "завршила посао" већ у другом минуту наставка.

Била је то одлична лопта Бена за Боаћија који је избегао офсајд и истрчао пред Боривоја Ристића, а онда лобовао голмана Радничког за лагодних 3:0.

Ненад Лалатовић је брзо извршио све три измене како би "подигао" своју екипу међутим нису озбиљно припретили Црвеној звезди која је имала још две добре шансе преко Боаћија и Иванића, али неће "гледати у зубе" ни победи у којој је постигла три гола. 

Још неколико победа и титула! Црвена звезда је ставила обе руке на шампионски пехар, који се налази већ у трофејној сали стадиона Рајко Митић, пошто је у дербију првенства лакше него што се очекивало савладала Раднички из Ниша – 3:0. Сан чете Ненада Лалатовића да могу да закувају до максимума стање у Суперлиги трајало је нешто више од 20 минута. Прекинуо га је звиждук из пиштаљке Новака Симовића и једнестерац Боаћија, који је црвено-белима широм отворио врата највреднијег овогодишњег тријумфа и великих седам бодова предности.

Вероватно ће Нишлије бити љуте због неколико судијских одлука, али Црвена звезда је најближег такмаца готово рутинирали без много физичке потрошње. Ослоњена на много пута апострофирану класу Марка Марина, реализаторске способности Ричмонда Боаћија и добар дан Душана Јованчича, црвено-бели су на време отворили и затоврили утакмицу. Између тога били су тек просечни, али Раднички није био ни то.

Млади Ранђеловић је поједен на од стране Стојковића и Савића, први стрелац тима Хаскић као да није био на утакмици, док је Којешевићу кретање и знање Душана Јованчића представљало вишу математику. Раднички је практично пао, а да није испалио поштен метак.

Квалитет дербија српског првенства исецкан је у првом полувремену у ситне комадиће бројним прекидима. Много фаулова, много корнера и слободних удараца, али – мало квалитетне игре. Као најтраженија фигура на терену истакао се арбитар Новак Симовић кога су играчи оба тима вијали у првих 15 минута тражећи од њега да покаже на белу тачку. Раднички је тражио најстрожу казну после ударца Хаскића и интервенције руком Бранка Јовичића, на другој страни црвено-бели су тражили лакши пут до вођства после једне од многобројних гужви пред голом Боривоја Ристића.

Видело се на тренутке да је тим са Чаира фино упакован у тренерској лабараторији Ненада Лалатовића, гости су означили Марка Марина и Ричмонда Боаћија као примарне мете, желевши да им понекад и преагресивном игром скрате простор и могућност за комбинаторику. У таквој ситуацији као скривени лидер Милојевићевог тима наметнуо се Душан Јованчић. Високи везиста је прелако добијао дуеле са Којашевићем, љуљао га лажњацима и излуђивао савршеном контролом лопте.

Управо је Душан Јованчић иницирао благи контакт са поменутим Којашевићем који је Новак Симовићокарактерисао као једанестерац. Сигурна реализација Боаћија требало је по резону око 10.000 људи на Маракани да скине тактичке рукавице са шака двојице тренера. Ипак, много тога се у Љутице Богдана сводило на чекање грешке ривала.

Истина, Нишлије су једном запретиле после корнера и ударца Црномарковића који је скинуо Милан Борјан. Са друге стране Јованчић и Иванић су били у готово идеалним ситуацијама. Често је Ненад Лалатовић имао вербалне дуеле са четвртим судијом, енергично ширио руке после сваке одлуке Новака Симовића. Међутим, у судијској надокнади првог дела стрљао је погледом сопствени маневар. Погрешним додавањем у опасној зони Нишлије су оставиле ливаду Марку Марину. Била је то класична „мис меч“ ситуација за бившег репрезентативца Немачке. Лако је у пуном трку, ситним корацима, заобишао Панкова, а кестење из ватре Маринових ногу није могао да спречи ни Боривоје Ристић. Закаснели контакт, када је Марин већ давао фор, Симовић је окарактерисао као још један пенал. Овога пута је прецизан био Ел Фарду Бен.

Све је било готово после одличне асистенције Бена и још једног поготка Ричмонда Боаћија. Био је то знак за обе екипе да подигну ручну и штеде снагу за оно што следи. Полуфинале Купа је већ у седмици испред нас.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 3:0 (2:0)
/Боаћи 23пен, 48, Бен 45+2пен/

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 13.156
Судија: Новак Симовић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Стојковић, Савић, Милуновић, Родић – Јовичић, Јованчић (од 84. Чаушић) – Бен, Марин, Иванић (од 61. СИмић) – Боаћи (од 74. Павков).

РАДНИЧКИ (4-2-3-1): Ристић – Тодоровски, Панков, Црномарковић, Ђорђевић – Бондаренко (од 66. А. Јовановић), Дринчић – Којашевић (од 55. Стојановић), Грбић, Ранђеловић (од 59. Петровић) – Хаскић.

Младост не одустаје од Европе, Бачка носи бод с југа! Лучанци дишу за врат Партизану и Чукаричком!

Лучанци не одустају од Европе! Екипа Младости је у првом колу плеј-офа победила код куће Напредак и кренула у велику потеру за Партизаном и Чукаричким – 2:1.

Пре десет дана Младост је у Лучанима тукла Напредак са 2:0, а овог пута су Крушевљани успели да дођу до почасног гола. Домаћин је повео новим голом Тумбасевића у 6. минуту, а изједначио је Ђорић у 29. минуту.

Држали су се Чарапани до 51. минута, када је Радивојевић нашао пут до њихове мреже за 2:1, за победу Младости.

У плеј-аут групи Бачка је освојила важан бод у Сурдулици – 1:1. После три узастопна пораза, тим из Бачке Паланке је изборио реми против Радника.

Домаћин је повео голом Стаменковића у 18. минуту, а драгоцен бод гостима донео је Ђелош у 78. минуту.

Радник је са овим бодом далеко од опасне зоне и не би требало да има проблема у борби за опстанак.

СУПЕРЛИГА - 1. коло, плеј-оф

Субота

Црвена звезда – Раднички  3:0 (2:0)
/Боаћи 23п, 48, Бен 45п/

Младост – Напредак  2:1 (1:1)
/Тумбасевић 6, Радивојевић 51 – Ђорић 29/

Партизан – Чукарички  3:0 (1:0)
/Рикардо 31, Закарић 52, Здјелар 87/

Војводина – Пролетер  0:1 (0:0)
/Човић 70/



СУПЕРЛИГА - 1. коло, плеј-аут

Петак

Спартак - Рад 2:0 (1:0)
/Туфегџић 30, 55/

Субота

Радник – Бачка  1:1 (1:0)
/Стаменковић 18 – Ђелош 78/

Вождовац - Земун  2:2 (2:1)
/Ступаревић 4, Луковић 21 - Вучић 42п, Кукуличић 88/

Мачва - Динамо Врање  2:0 (1:0)
/Гаврић 12, Шушњар 88/



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар