ШПА: Уеска одољела "младој" Барси, Атлетико не одустаје!

Безболан кикс Барселоне против "фењераша"! Фудбалери Барселоне у гостима су ремизирали са екипом Уеске у 32. колу шпанске ЛаЛиге, а утакмица је завршена без голова.  У 32. колу Примере Уеска и Барселона одиграли прву утакмицу без голова. У три последње било их је чак 25! Истумбаној Барси само бод у Уески.  Последњепласирани тим на табели изненадио лидера - 0:0.  Гризманове чаролије за фудбалско уживање! Атлетико надиграо Селту с 2:0.

Фудбал 14.04.2019 | 09:05
ШПА: Уеска одољела "младој" Барси, Атлетико не одустаје!
Уеска се налази на последњем месту на табели шпанског фудбалског шампионата, док је Барселона првопласирана, па је Барса пред почетак утакмцие важила за изразитог фаворита.

Домаћин се није залетао, препустио је посед Барселони и мудро чекао своје шансе, а у првом полувремену их је итекако било како за Уеску, тако и за Барсу. Покушавали су Каталонци да дођу до водећег гола, али се ни они нису превише залетали пошто је њихова предност над мадридским ривалима двоцифрена.

Уески ће ова три бода итекако добро доћи у борби за опстанак, пошто имају само пет бодова мање од Виљареала, првог тима "изнад" црте.

Уеска је искористила чињеницу да је Ернесто Валверде истумбао екипу у сусрет реваншу Лиге шампиона са Манчестер Јунајтедом и забележила историјски реми без голова против, извесно је, новог шампиона Шпаније.

Велики је ово напредак за малени клуб из Арагона који је у претходне три утакмице примио чак 20 голова од Каталонаца, па ће имати шта да славе вечерас. Без Месија, Ракитића, Пикеа, Суареза, Серхија Роберта, Ленглеа... наступили су Каталонци данас и тако олакшали посао борбеном домаћину.

Иако је и комбиновани тим Барсе са Малкомом, Дембелеом, Кутињом, и "рекреативцем" Кевином Принсом Боатенгом био бољи и доминантнији, гости нису успели да за 90 минута савладају голмана Уеске Сантамарију. Најбоље шансе за госте у првих 45 минута пропустили су Дембеле и Умтити, док је на другој страни голману Барсе опасно запретио домаћи нападач Енрик.

Није Барса створила пуно прилика за гол, Уеска је дефанзивно одиграла јако ангажовано, а Каталонци ће жалити и због промашаја Малкома и младог Алене на истеку једног часа игре и то су биле уједно и последње шансе за бледу поставу Барселоне на овом сусрету.

Упркос ремију Барса има великих 12 бодова у односу на другопласирани Атлетико па резултат против Уеске не треба да их брине у резултатском смислу. Ипак, треба да се замисле зашто толико зависе од фантастичног Леа Месија и шта би радили ако би Аргентинца, не дај боже, задесила нека озбиљнија повреда.

Уеска је последња, Барселона прва!

Али, чему овај податак и онај да су Каталонци у последња два одиграна меча са Уеском дали чак 18 голова, а примили само два?

Пре пет година било је 8:1 на Камп Ноу, а ове сезоне 8:2. Први меч два клуба у Примери завршен је не толико убедљивом победом Барсе 4:0.

И не само када се међусобно састанку, утакмице ова два клуба иначе карактерише велики број голова.

Међутим, у суботу после подне није их било. Ниједан!

"Фењераш" је успео да откине два бода ослабљеној Барселони, која је дошла без неколицине стандардних играча, пре свих Месија, Пикеа, Рафиње, Ракитића, Суареза… Кутињо и Алба су ушли у другом полувремену.

Овако је изгледала почетна постава са неколико тинејџера за коју се одлучио Ернесте Валверде: Тер Штеген – Тобидо (19 година), Муриљо, Умтити – Видал – Вагуе (20 година), Алена (21 година), Пуиђ (19 година), Малком (22 године) – Дембеле, Боатенг.

Овај кикс Барселоне искористио је Атлетико који је без већих проблема савладао Селту (2:0) головима Гризмана и Алвара Морате и тако, бар теоретски, остао у трци за титулу.

На шест утакмица до краја шампионата разлика је девет бодова и "јорганџијама" је сходно томе потребно чудо, посебно јер су остали и без Дијега Косте, али је фудбалски надати се да је вееелико изненађење могуће.

Гризманове чаролије за фудбалско уживање. Атлетико надиграо Селту с 2:0.

Какав је играч Антоан Гризман!

Само то можемо да констатујемо после утакмице у којој је Атлетико Мадрид надиграо Селту с 2:0 (1:0). Знамо да су Лео Меси и Кристијано Роналдо на врху, да су ту и Мбапе и Нејмар, али Гризмана морамо уврстити увек међу најбоље на свету.

Довољна су била само два његова додира да се види какву магију има у ногама. Прва је била у 42. минуту када је извео перфектан слободан ударац када је у стилу најбољих слободњака Синише Михајловића левицом пробушио противничког голмана.

Атлетико се често мучи да отвори противника, а са тим поготком је Француз решио много проблема Јорганџијама за радост навијача на стадиону Ванда Метрополитано.

Други магичан додир био је у 74. минуту. Није био гол, али јесте асистенција вредна гола. Избацио је Алвара Морату толико савршено да Шпанцу није преостало ништа него да сам избије испред гола Селте и лагано матира тим из Вига за 2:0.

У том моменту је било јасно да је Атлетико резервисао нова три бода па је све до краја утакмице било само одрађивање посла. Највише захваљујући сјајном Гризману.

На овај начин Атлетико је смањио предност Барселоне. Каталонци после ремија с Уеском имају 74 освојена бода, а Мадриђани су на 65 па је разлика сада девет бодова.

Није да Атлетико нема шансу, али то би било првокласна сензација уколико би успели да истопе ову предност Барсе и освоје титулу. Тако нешто спада у домен теорије.

ПРИМЕРА, 32. коло

Еспањол - Алавес 2:1 (1:0)
/Педроса 18, Лагвардија аг 47 - Калери 56/

Уеска - Барселона 0:0

Атлетико Мадрид - Селта 2:0 (1:0)
/Гризман 42, Мората 74/

Севиља - Бетис 3:2 (1:0)
/Ел Хадади 26', Сарабија 59', Васкез 64' - Ло Селсо 55', Тељо 82'/

недеља

Ваљадолид - Хетафе 12.00
Атлетик Билбао - Рајо Ваљекано 14.00
Реал Сосиједад - Еибар 16.15
Ђирона - Виљареал 18.30
Валенсија - Леванте 20.45

понедељак

Леганес - Реал Мадрид 21.00

ТАБЕЛА: Барселона (+1) 74, Атлетико (+1) 65, Реал 60, Хетафе 50, Севиља (+1) 52, Валенсија 46, Алавес (+1) 45, Билбао 43, Бетис (+1) 43, Еспањол (+1) 41, Сосиједад 40, Леганес 40, Еибар 39, Ђирона 34, Леванте 33, Селта (+1) 32, Ваљадолид 30, Виљареал 30, Ваљекано 27, Уеска (+1) 25.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар