ŠPA: Ueska odoljela "mladoj" Barsi, Atletiko ne odustaje!

Bezbolan kiks Barselone protiv "fenjeraša"! Fudbaleri Barselone u gostima su remizirali sa ekipom Ueske u 32. kolu španske LaLige, a utakmica je završena bez golova.  U 32. kolu Primere Ueska i Barselona odigrali prvu utakmicu bez golova. U tri poslednje bilo ih je čak 25! Istumbanoj Barsi samo bod u Ueski.  Poslednjeplasirani tim na tabeli iznenadio lidera - 0:0.  Grizmanove čarolije za fudbalsko uživanje! Atletiko nadigrao Seltu s 2:0.

Fudbal 14.04.2019 | 09:05
ŠPA: Ueska odoljela "mladoj" Barsi, Atletiko ne odustaje!
Ueska se nalazi na poslednjem mestu na tabeli španskog fudbalskog šampionata, dok je Barselona prvoplasirana, pa je Barsa pred početak utakmcie važila za izrazitog favorita.

Domaćin se nije zaletao, prepustio je posed Barseloni i mudro čekao svoje šanse, a u prvom poluvremenu ih je itekako bilo kako za Uesku, tako i za Barsu. Pokušavali su Katalonci da dođu do vodećeg gola, ali se ni oni nisu previše zaletali pošto je njihova prednost nad madridskim rivalima dvocifrena.

Ueski će ova tri boda itekako dobro doći u borbi za opstanak, pošto imaju samo pet bodova manje od Viljareala, prvog tima "iznad" crte.

Ueska je iskoristila činjenicu da je Ernesto Valverde istumbao ekipu u susret revanšu Lige šampiona sa Mančester Junajtedom i zabeležila istorijski remi bez golova protiv, izvesno je, novog šampiona Španije.

Veliki je ovo napredak za maleni klub iz Aragona koji je u prethodne tri utakmice primio čak 20 golova od Katalonaca, pa će imati šta da slave večeras. Bez Mesija, Rakitića, Pikea, Suareza, Serhija Roberta, Lenglea... nastupili su Katalonci danas i tako olakšali posao borbenom domaćinu.

Iako je i kombinovani tim Barse sa Malkomom, Dembeleom, Kutinjom, i "rekreativcem" Kevinom Prinsom Boatengom bio bolji i dominantniji, gosti nisu uspeli da za 90 minuta savladaju golmana Ueske Santamariju. Najbolje šanse za goste u prvih 45 minuta propustili su Dembele i Umtiti, dok je na drugoj strani golmanu Barse opasno zapretio domaći napadač Enrik.

Nije Barsa stvorila puno prilika za gol, Ueska je defanzivno odigrala jako angažovano, a Katalonci će žaliti i zbog promašaja Malkoma i mladog Alene na isteku jednog časa igre i to su bile ujedno i poslednje šanse za bledu postavu Barselone na ovom susretu.

Uprkos remiju Barsa ima velikih 12 bodova u odnosu na drugoplasirani Atletiko pa rezultat protiv Ueske ne treba da ih brine u rezultatskom smislu. Ipak, treba da se zamisle zašto toliko zavise od fantastičnog Lea Mesija i šta bi radili ako bi Argentinca, ne daj bože, zadesila neka ozbiljnija povreda.

Ueska je poslednja, Barselona prva!

Ali, čemu ovaj podatak i onaj da su Katalonci u poslednja dva odigrana meča sa Ueskom dali čak 18 golova, a primili samo dva?

Pre pet godina bilo je 8:1 na Kamp Nou, a ove sezone 8:2. Prvi meč dva kluba u Primeri završen je ne toliko ubedljivom pobedom Barse 4:0.

I ne samo kada se međusobno sastanku, utakmice ova dva kluba inače karakteriše veliki broj golova.

Međutim, u subotu posle podne nije ih bilo. Nijedan!

"Fenjeraš" je uspeo da otkine dva boda oslabljenoj Barseloni, koja je došla bez nekolicine standardnih igrača, pre svih Mesija, Pikea, Rafinje, Rakitića, Suareza… Kutinjo i Alba su ušli u drugom poluvremenu.

Ovako je izgledala početna postava sa nekoliko tinejdžera za koju se odlučio Erneste Valverde: Ter Štegen – Tobido (19 godina), Muriljo, Umtiti – Vidal – Vague (20 godina), Alena (21 godina), Puiđ (19 godina), Malkom (22 godine) – Dembele, Boateng.

Ovaj kiks Barselone iskoristio je Atletiko koji je bez većih problema savladao Seltu (2:0) golovima Grizmana i Alvara Morate i tako, bar teoretski, ostao u trci za titulu.

Na šest utakmica do kraja šampionata razlika je devet bodova i "jorgandžijama" je shodno tome potrebno čudo, posebno jer su ostali i bez Dijega Koste, ali je fudbalski nadati se da je veeeliko iznenađenje moguće.

Grizmanove čarolije za fudbalsko uživanje. Atletiko nadigrao Seltu s 2:0.

Kakav je igrač Antoan Grizman!

Samo to možemo da konstatujemo posle utakmice u kojoj je Atletiko Madrid nadigrao Seltu s 2:0 (1:0). Znamo da su Leo Mesi i Kristijano Ronaldo na vrhu, da su tu i Mbape i Nejmar, ali Grizmana moramo uvrstiti uvek među najbolje na svetu.

Dovoljna su bila samo dva njegova dodira da se vidi kakvu magiju ima u nogama. Prva je bila u 42. minutu kada je izveo perfektan slobodan udarac kada je u stilu najboljih slobodnjaka Siniše Mihajlovića levicom probušio protivničkog golmana.

Atletiko se često muči da otvori protivnika, a sa tim pogotkom je Francuz rešio mnogo problema Jorgandžijama za radost navijača na stadionu Vanda Metropolitano.

Drugi magičan dodir bio je u 74. minutu. Nije bio gol, ali jeste asistencija vredna gola. Izbacio je Alvara Moratu toliko savršeno da Špancu nije preostalo ništa nego da sam izbije ispred gola Selte i lagano matira tim iz Viga za 2:0.

U tom momentu je bilo jasno da je Atletiko rezervisao nova tri boda pa je sve do kraja utakmice bilo samo odrađivanje posla. Najviše zahvaljujući sjajnom Grizmanu.

Na ovaj način Atletiko je smanjio prednost Barselone. Katalonci posle remija s Ueskom imaju 74 osvojena boda, a Madriđani su na 65 pa je razlika sada devet bodova.

Nije da Atletiko nema šansu, ali to bi bilo prvoklasna senzacija ukoliko bi uspeli da istope ovu prednost Barse i osvoje titulu. Tako nešto spada u domen teorije.

PRIMERA, 32. kolo

Espanjol - Alaves 2:1 (1:0)
/Pedrosa 18, Lagvardija ag 47 - Kaleri 56/

Ueska - Barselona 0:0

Atletiko Madrid - Selta 2:0 (1:0)
/Grizman 42, Morata 74/

Sevilja - Betis 3:2 (1:0)
/El Hadadi 26', Sarabija 59', Vaskez 64' - Lo Selso 55', Teljo 82'/

nedelja

Valjadolid - Hetafe 12.00
Atletik Bilbao - Rajo Valjekano 14.00
Real Sosijedad - Eibar 16.15
Đirona - Viljareal 18.30
Valensija - Levante 20.45

ponedeljak

Leganes - Real Madrid 21.00

TABELA: Barselona (+1) 74, Atletiko (+1) 65, Real 60, Hetafe 50, Sevilja (+1) 52, Valensija 46, Alaves (+1) 45, Bilbao 43, Betis (+1) 43, Espanjol (+1) 41, Sosijedad 40, Leganes 40, Eibar 39, Đirona 34, Levante 33, Selta (+1) 32, Valjadolid 30, Viljareal 30, Valjekano 27, Ueska (+1) 25.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar